Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 FELHASZNÁLÓI CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 FELHASZNÁLÓI CAL
Microsoft SQL Server 2014 felhasználói CAL Az SQL Server 2014 Standard egy ideális adatbázis-kezelő rendszer, amellyel megbízhatóan és biztonságosan kezelheti a vállalat összes adatát. A Windows SQL Server eléréséhez úgynevezett CAL-okra...
34 271,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 ESZKÖZ CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 ESZKÖZ CAL
Microsoft SQL Server 2014 DEVICE CAL Az SQL Server 2014 Standard egy ideális adatbázis-kezelő rendszer, amellyel megbízhatóan és biztonságosan kezelheti a vállalat összes adatát. A Windows SQL Server eléréséhez úgynevezett CAL-okra...
34 271,90 Ft *

SQL Server 2014 Eszközök és funkciók az átfogó üzleti intelligenciához

A Microsoft SQL Server 2014 menedzsment és üzleti intelligencia adatbázisa már a standard kiadásban is számos eszközt kínál az alkalmazások fejlesztéséhez és a szerverhálózatok hatékony kezeléséhez.

Az ügyfél-hozzáférési licenccel a felhasználók az új biztonsági funkciókat és lekérdezési lehetőségeket, valamint számos más fejlesztést is élvezhetnek. Ugyanakkor a skálázható hibrid adatbázisplatform, az SQL Server 2014 hatékony és ugyanakkor biztonságos vállalati folyamatokat biztosít. A Microsoft SQL Server 2014 így felhőképes információs platformot kínál a felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez és stabil alkalmazásainak biztosításához.

A kiadástól függően az új funkciók közé tartozik az in-memory OLTP funkció, valamint a Column Store Index és a StreamInsight; ezek az SQL Azure-ral együtt támogatják a Microsoft hibrid felhőstratégiáját. Az SQL Server 2014 további újdonságai közé tartozik az új SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). Ezekkel a relációs SQL Server-adatbázispéldányok modern fejlesztőeszközeivel többek között SQL Server-adatbázisok tervezhetők és biztosíthatók - ugyanolyan egyszerűen, mint a Visual Studio segítségével.

SQL Server 2014 szolgáltatások a hatékony csapatmunkáért

Microsoft SQL 2014 kiszolgálórendszere öt komponensből, az úgynevezett Microsoft-szolgáltatásokból áll, amelyek együttesen képezik a funkciók használatának, valamint az adatok és a felhasználók kezelésének alapját:

  • Adatbázis-motor - a feldolgozásra, valamint az adatok tárolására és mentésére, illetve replikálására vagy szolgáltatására szolgál
  • Elemzési szolgáltatások - ezek többek között OLAP (Online Analytical Processing) lekérdezéseket tesznek lehetővé trendelemzések, értékesítési előrejelzések és adatbányászati alkalmazások keretében
  • Jelentési szolgáltatások - jelentések készítése és rendelkezésre bocsátása különböző formákban: mátrixként, grafikusan vagy teljesen szabadon
  • Integrációs szolgáltatások - ezek az eszközök megkönnyítik az adatok mozgatását, másolását vagy átalakítását
  • Törzsadat-szolgáltatások (MDS) - lehetővé teszik például a domainek, ügyfelek, számlák és termékek hatékony és biztonságos kezelését, és biztosítják a tranzakciók biztonságát

A Microsoft SQL Server 2014 Standard Edition telepítéséhez és működtetéséhez szükséges hardverkövetelmények

A Microsoft SQL Server 2014-es verziójának zökkenőmentes telepítéséhez és működéséhez a következő minimumkövetelményeknek kell teljesülniük:

  • Memória: legalább 1 GB RAM, ajánlott legalább 4 GB
  • Processzor: 32 bites rendszerek esetén legalább 1 GHz, 64 bites rendszerek esetén 1,4 GHz, ajánlott 2 GHz
  • Merevlemezterület: legalább 6 GB, a telepített SQL Server-összetevők függvényében többre lehet szükség
  • Operációs rendszer: Windows Server 2012 vagy 2012 R2 32 bites vagy 64 bites verzióban

A Windows SQL Server 2014 Standard Edition licencelése a Wiresoft CAL-jaival

Ha az SQL Server 2014 Standard Edition megvásárlása mellett dönt, a kiszolgálói licenc mellett a Wiresoftnál megtalálja a szükséges ügyfél-hozzáférési licenceket is - mind felhasználói, mind eszköz CAL-ként. A Microsoft SQL Server 2014 standard kiadásának megvásárlásával Ön egy teljesen funkcionális relációs adatbázis-rendszer mellett dönt, amelynek funkciói teljes mértékben számos középszintű alkalmazáshoz, valamint adattároláshoz és adatmárkákhoz tervezettek.

A Microsoft jelenlegi licencelési modellje az SQL Server 2014 Standard és CAL-ok számára

Az SQL Server 2014-es verziójára az aktuális Microsoft licencelési metrika vonatkozik, amely a szerver kiadásától függően különböző licencelési lehetőségeket határoz meg, hogy az SQL-funkciókat használni lehessen.

Az SQL 2014 kiszolgáló előzetes kiadásával a Microsoft megváltoztatta a kiszámítási módszert a

Szerverlicencek. Míg addig a processzor magjainak száma nem játszott szerepet, mostantól ez képezi az alapját az egyes SQL Server-kiadások licencelésének meghatározásához. Ennek oka, hogy a magok egyre növekvő száma növeli a processzorok teljesítményét, amelyek így egyre nagyobb munkaterhelést tudnak végrehajtani. Így a magok engedélyezése most már a nagyobb teljesítményt is figyelembe veszi.

Az SQL Server 2014-es verziójának standard kiadásában a szerver/CAL-ok szerinti licencelés továbbra is elérhető opcióként - a kétmagos licencelés mellett. Azok a vállalatok és szervezetek, amelyek szerverei megfelelnek az alacsonyabb teljesítmény- és virtualizációs követelményeknek, ezért egy szerverlicenc és egy CAL segítségével alacsony áron élvezhetik az SQL Server 2014 Standard összes előnyét, beleértve a felhőfunkciókat is.

Annak érdekében, hogy vállalata szolgáltatás- és funkcióigényeit az SQL Server 2014 Standard Editionhöz tartozó CAL-ok lefedjék, célszerű meghatározni a szokásos igényeit a munkaterhelések és a felhőszolgáltatások tekintetében. A szerverhez hozzáférő alkalmazottak száma is szerepet játszik. A Server/CAL licencelési modell ideális, ha az SQL Server rendszerhez hozzáférő ügyfelek száma ismert. Ily módon az eszköz- vagy felhasználói CAL-ok az SQL 2014 alatt futó informatikai rendszerrel szemben támasztott egyedi követelményeknek is megfelelnek.

A következő magyarázatok segítenek kiszámítani a helyes követelményeket az SQL Server 2014 CAL-ként. Ha további kérdései vannak az ügyfél-hozzáférési licencekkel kapcsolatos legkedvezőbb konfigurációval kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk tanácsért.

Az SQL Server 2014 Standard licencelése ügyfél-hozzáférési licencekkel

Az egyes felhasználók vagy eszközök licencelésével rugalmas és ugyanakkor gazdaságos megoldás mellett dönt, további költségek - például más gyártók kiegészítői - nélkül, mivel a Microsoft CAL feljogosítja Önt a Standard Edition összes kiszolgálófunkciójának használatára anélkül, hogy le kellene mondania az SQL Server szoftver teljesítményéről.

Az SQL Server 2014 Standard Server/CAL licencelésének összetétele

A kiszolgáló licencelése CAL-okkal elválasztja a kiszolgálószoftver implementálását az SQL Server 2014 szolgáltatásainak felhasználó általi használatától. A Standard kiadás esetében ez a komponensek szerverlicencéből és ügyfél-hozzáférési licencekből (CAL) áll. Az SQL Server Edition 2014 Standarddal való működéshez tehát a szervernek először saját licencre van szüksége - ez szintén a Wiresoftnál kapható kedvező áron. Ez a szerverlicenc csak adminisztrátori jogokat tartalmaz, amelyek nem jogosítják fel az alkalmazottat a szerver szolgáltatásainak és funkcióinak használatára. Ehhez a munkavállalónak saját ügyfél-hozzáférési engedéllyel kell rendelkeznie. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre: vagy CAL pontosan egy felhasználóhoz, vagy CAL pontosan egy végkészülékhez, vagy eszköz CAL. Mindkét hozzáférési licenc a Wiresoftnál kedvezményes áron kapható. E két CAL egyike nélkül az alkalmazottak nem használhatják az SQL Server 2014 szolgáltatásait és az azokkal kezelt adatokat.

A felhasználói CAL és az eszköz CAL közötti különbségek az SQL Server 2014 esetében

A Windows SQL Server esetében a felhasználói CAL és az eszköz CAL közötti választás a nagyon rugalmas licencelés előnyét kínálja. Egyrészt a Microsoft licencelési modellje tükrözi az SQL Server-szolgáltatások kétféle felhasználási módját: Felhasználóhoz vagy eszközhöz kapcsolódóan. Az eszközlicenc más hozzáférési jogokkal rendelkezik, mint a felhasználói licenc.

Másrészt, a CAL-ok egyedi licencek formájában is elérhetők. Ez azt jelenti, hogy csak annyi CAL-t kell vásárolnia, amennyire ténylegesen szüksége van, és később könnyen bővítheti a licencigényét. Lehetősége van mindkét típusú hozzáférési engedélyt külön-külön kombinálni. Mindkét CAL felszerelése különösen hasznos, ha a vállalatnál gyakoriak a különböző típusú munkaállomások - további részletekért lásd alább.

A két ügyfél-hozzáférési típusra való szétválasztás azt is jelenti, hogy a felhasználói CAL nem használható eszköz CAL-ként - és fordítva. Hasonlóképpen, ha egyszer már kiadtak egy licencet, az nem ruházható át egy másik végberendezésre vagy másik felhasználóra.

A készülék CAL használata

Microsoft SQL Server 2014 Device CAL egy (1) nagyon konkrét végberendezés licencelését biztosítja, függetlenül attól, hogy az asztali számítógép, notebook vagy táblagép, illetve mobiltelefon. Ezzel az eszközzel minden olyan alkalmazott, akinek jogosultsága van a használatára, hozzáférhet az SQL Server 2014 összes szolgáltatásához és adatához is. A Device CAL-okkal történő licencelés különösen alkalmas olyan munkaállomások esetében, amelyek a vállalat különböző alkalmazottai számára állnak rendelkezésre, például műszakos munkarendben.

Felhasználói hozzáférési engedély használata

felhasználói CAL viszont egy (1) pontosan meghatározott felhasználót (alkalmazottat) jogosít fel az SQL Server 2014 szolgáltatásaihoz való hozzáférésre. A Device CAL-lal ellentétben ez a

A felhasználó ezután bármilyen Windows-kompatibilis végberendezéssel - függetlenül attól, hogy asztali PC, laptop, mobileszköz stb. - bárhonnan hozzáférhet a kiszolgáló adataihoz és szolgáltatásaihoz. A User CAL így előnyöket kínál azoknak a munkavállalóknak, akik felváltva használják a különböző munkahelyeket, és nem csak a vállalatuk telephelyén, hanem például terepen, otthoni irodában vagy útközben is dolgoznak.

Microsoft SQL Server 2014 kedvező áron CAL-okkal a Wiresoftnál

Wiresoftnál az SQL Server 2014 Standard-Edition eszköz- és felhasználói licenceit eredeti Microsoft-licencek formájában kapja meg, különösen kedvező végső áron. Sok korábbi elégedett ügyfelünkhöz hasonlóan Ön is élvezheti a Wiresoft által az ilyen és más Microsoft szoftverek ügyfél-hozzáférési licencek tekintetében kínált árelőnyt. A Microsoft-termékek fel nem használt licenceit kapja tőlünk, amelyek európai vállalatoktól származnak, és ezért 100%-ban használhatóak. A Wiresoft megszerezte ezeket

ezeket az engedélyeket teljesen legálisan szerezte be, és gondosan ellenőrizte a hitelességüket. Az Európai Bíróság ítélete szerint így megengedett az olyan szoftvertermékek, mint például a szerver CAL-ok értékesítése vagy vásárlása. Ezért biztos lehet benne, hogy amikor a Wiresoft-tól vásárol, egy teljesen használható licenccsomagot vásárol. Szakértői tanácsadásunkat akkor is igénybe veheti, ha bármilyen kérdése van az engedélyezéssel kapcsolatban. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot.