Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE
Microsoft SQL Server 2012 üzleti intelligencia Vásároljon szervert: Microsoft SQL Server 2012 üzleti intelligencia Ahhoz, hogy folyamatosan szemmel tarthassa üzleti folyamatait, és optimalizálni tudja azokat, jó adatbázis-kezelő...
1 163 337,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE
Microsoft SQL Server 2012 Enterprise Az SQL Server 2012 egy jelentős termékkiadás, amely számos új funkcióval rendelkezik: Megbízhatóság a kritikus alkalmazások számára a nagyobb rendelkezésre állással, villámgyors lekérdezésekkel és...
1 642 161,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD
SQL Server 2012 Standard Különleges erősségei az üzleti intelligencia és a kritikus fontosságú alkalmazások, valamint a felhő integrálása az Ön kívánságai és igényei szerint. A virtualizáció egy olyan folyamatot ír le, amelyben a...
114 939,90 Ft *

Az SQL Server 2012 további említésre méltó újdonsága az SQL Azure felhőmegoldás erősebb integrációja: ennek segítségével az adatbázisok az interneten keresztül is elérhetővé válnak, a helyi adatbázisok pedig szinkronizálhatók. Az SQL Azure kezelése az SQL Server Management Studio segítségével történik. Ezenkívül az új Contained Databases (Tartalmazott adatbázisok) funkció jelentősen leegyszerűsíti az adatbázisok és a függő objektumok mozgatását.

A Columnstore index (Transact-SQL) szabványt vezet be a nagy adattárházi táblák tárolására és lekérdezésére. Az oszloptároló index oszlopalapú adattárolást és adatfeldolgozást használ, és a hagyományos soralapú tároláshoz képest akár tízszer nagyobb lekérdezési teljesítményt ér el.

Végül, de nem utolsósorban, az új SQL Server Data Quality Services (DQS) lehetővé teszi egy olyan tudásbázis létrehozását, amellyel fontos adatminőségi feladatokat lehet elvégezni, mint például a szabványosítás, valamint az adatok javítása, bővítése és deduplikálása.

Hasonlóképpen, a Microsoft licencelési modelljét is hozzáigazították a modern kiszolgálórendszerek jelenlegi teljesítményéhez. Az SQL Server 2012 standard kiadása, amely 32 és 64 bites változatban is elérhető, már rendelkezik felhőkapcsolattal. Ez megvásárolható alaplicenccel vagy szerverlicenccel és CAL-okkal együtt. Az SQL Server 2012 egyes kiadásai eltérő szabályokkal rendelkeznek a megfelelő licencelésre vonatkozóan. További részletek erről alább.

Az SQL Server 2012 kompatibilis a régebbi, 7-es vagy 8-as Windows-verziókkal is. Az SQL Server 2012 licencével tehát egy rendkívül erős szerverszoftvert kap, amely számos forgatókönyvben is használható.

A Microsoft SQL Server 2012 a Wiresoftnál a következő kiadásokban és verhetetlen áron kapható:

 • SQL Server 2012 Standard
 • SQL Server 2012 üzleti intelligencia
 • SQL Server 2012 Enterprise

Az SQL Server Standard kiadás már számos, a mindennapi üzletmenetben használható funkciót, valamint a kisebb vállalatok és szervezetek igényeinek megfelelő, széles körű adminisztrációs eszközöket tartalmaz, beleértve a virtualizációt és az adatbiztonságot is

Virtualizáció és adatbiztonság.

Az üzleti intelligencia kiadás egy újabb taggal bővíti az SQL 2012 elérhető szerver kiadások számát, a prémium kiadás, az SQL Server 2012 Enterprise pedig a funkciók és szolgáltatások legszélesebb portfólióját kínálja a végfelhasználóknak, amellyel skálázható és ugyanakkor nagy rendelkezésre állású SQL Server alkalmazások hozhatók létre.

Szívesen adunk tanácsot az Ön igényeinek legmegfelelőbb SQL Server-kiadás megvásárlásával kapcsolatban, és összeállítunk Önnek egy személyre szabott szerverlicenc-csomagot.

Az SQL Server 2012 kiadásainak rövid áttekintése

A Standard - kis- és középvállalatok számára - és a korábbi SQL-verziókból ismert, a közép- és nagyvállalatok, szervezetek igényeihez kifejlesztett, teljes körű funkciókat tartalmazó Enterprise mellett az új Business Intelligence Edition a kiterjedt SQL Server-család új tagja, amelyhez más kiadások is tartoznak. Ahogy a neve is mutatja, a BI-kiadást kifejezetten olyan vállalatok igényeihez tervezték, amelyek a tipikus üzleti feladatokhoz nagy teljesítményű eszközöket szeretnének használni.

A 64 bites verzió mellett azSQL Server 2012 32 bites változatban is elérhető, bár ajánlott a 64 bites verzió telepítése. A Standard, Business Intelligence és Enterprise kiadásokban az adatbázisok maximális mérete 524 PByte (petabyte).

Az SQL Server 2012 verzió fontos üzleti intelligencia funkciói

A 2012-es verzió átfogó SQL Server BI-funkcióival a vállalatok funkcionális BI-platformot valósíthatnak meg. Ehhez széles körű jelentéstételi és elemzési funkciókat kínál A legfontosabb BI funkciók közé tartoznak a következők:

 • BI szemantikus modell (BISM): A BI szemantikus modellel az SQL Server 2012 eszközt biztosít modellek létrehozásához az SQL Server Analysis Services (SSAS) és a Powerpivot for Excel szolgáltatásban - ez utóbbi lehetővé teszi a rendszergazdák számára a tisztán táblázatos modellek létrehozását.
 • Szemantikus keresés az üzleti intelligenciához: A szemantikus keresés az SQL Serverben már meglévő teljes szöveges keresési funkciót olyan új forgatókönyvekkel bővíti, amelyek túlmutatnak a kulcsszavak keresésén: A szemantikus keresés lehetővé teszi a dokumentumok közötti hasonlóságok keresését, elemezve azok jelentését.
 • SQL Server PowerPivot for SharePoint: Az SQL Server PowerPivot segítségével a SharePoint Server az SQL Server 2012-hez kapcsolódik, hogy a megfelelő funkciókat használni tudja. A PowerPivot segítségével az Excel táblázatokban vagy Access adatbázisokban helyileg tárolt adatok más felhasználók számára is hozzáférhetővé és gyorsan elemezhetővé tehetők.
 • Analysis Services az SQL Server 2012-ben: Az SSAS megoldásokat kínál analitikus adatbázisok létrehozására és elérhetővé tételére, amelyek aztán BI-alkalmazásokban, például Excelben, Performance Pointban, Reporting Servicesben stb. használhatók. Az Analysis Services példánya különböző célokra használható. Az Analysis Services példányt különböző típusú megoldásokhoz tervezték: A rendszergazdák választhatnak a többdimenziós vagy a táblázatos megoldás között.
 • SQL Server Data Tools (SSDT): Az SSDT az SQL Server 2008 R2 verziójában található Business Intelligence Development Studio utódja.Az SQL Server Data Tools adattárházak létrehozására és az SQL Server 2012 elemzési szolgáltatásainak kezelésére használható.
 • Oszloptároló indexek: Az SQL Server 2012-ben az oszloptároló indexek hatékony eszközt jelentenek a tipikus adattárházi alkalmazások számára. Lehetővé teszik az adatok csoportosítását, kezelését és lekérdezését oszlopalapú adatformátumban. A folyamat során az összes oszlopot összekapcsoljuk, hogy egy átfogó indexet hozzunk létre.
 • Adatminőségi szolgáltatások (DQS) : Az adatminőségi szolgáltatások (DQS) segítségével az SQL Server 2012-ben javulnak az olyan eljárások, mint az adattisztítás és az adategyeztetés. A DQS megtisztítja és optimalizálja az adathalmazokat a duplikációk és az inkonzisztens adatok felkutatásával és eltávolításával, mielőtt azokat a Reporting Services vagy az adattárházak jelentéseiben felhasználnák.
 • Power View: Egy másik BI funkció a Power View, a SharePoint Server kiegészítője. A Power View egy webalapú műszerfal eszköz adatelemzéshez, valamint ad-hoc jelentések készítéséhez, amely lehetővé teszi az adatok gyors megjelenítését.

A Microsoft SQL Server 2012 jelenlegi licencelési modellje a következő

A módosított licencelési mérőszám az SQL Server 2012 verzióra vonatkozik. Ezzel a Microsoft meghatározza a szerver kiadásonként elérhető licencek típusát és szükségességét. Ez azt jelenti, hogy az SQL szoftverhez különböző licencelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

A korábbi verziókból ismert processzorlicenc már nem létezik. Ezt felváltotta a mag-licencelés, ahol a szerver összes processzorának minden egyes magját licencelni kell. Míg a régebbi Microsoft-kiszolgálóverziók licencelésében nem játszott szerepet a magok alapján számított szerverteljesítmény, addig az SQL Server Enterprise kiadásokban a magok száma a kiindulópont a licencigény kiszámításához. Így a szerverek növekvő teljesítménye, amely nagyobb munkaterhelést képes kezelni, és amelyet a magok száma tesz lehetővé, az engedélyezés alapjává válik.

A virtuális szerverek többek között Server/CAL licencekkel is felszerelhetők. Ebben az esetben a standard kiadáshoz hasonlóan a kiszolgálói licencek mellett további ügyfél-hozzáférési licencekre (CAL) is szükség van. A core licenceléssel viszont nincs szükség CAL-okra a kiszolgálóhoz való hozzáféréshez.

Az SQL Server 2012 licencelési lehetőségeinek áttekintése

Ez az áttekintés a Wiresoft által kínált SQL Server 2012 kiadások különböző licenctípusait mutatja be:

 • Standard Edition (SE) - itt választhat a magonkénti vagy a szerverenkénti licencelés és a CAL-ok között
 • Business Intelligence Edition (BI) - ez csak szerverenként és CAL-ként licencelhető
 • Enterprise Edition (EE) - csak core-alapú licencelés lehetséges

Az engedélyezés Standard kiadás

Az SQL Server 2012-es verziójának Standard kiadása az egyetlen, amely választási lehetőséget kínál a kétmagos licencelés és a szerver/CAL-ok szerinti licencelés között. Ennek a körülménynek az az alapja, hogy a Microsoft különbséget tesz a kis- és középvállalkozások eltérő igényei között, szemben a nagyobb és nagyvállalatokkal az SQL Server teljesítménye és skálázhatósága tekintetében

Az SQL-funkciók teljesítménye és skálázhatósága. A szerver & CAL-ok anyagilag kedvezőbb licencelési alternatívájával ezek a cégek is kihasználhatják az SQL Server 2012 teljesítményét és sokoldalú felhőfunkcióit, alacsonyabb, de a céljaikhoz általában teljesen elegendő szerverteljesítményhez igazítva.

A kisebb méretű szervezeteknek és vállalatoknak azonban néha a teljes SQL teljesítményre is szükségük van, amit csak a Core licenccel lehet lefedni. Annak érdekében, hogy már a kezdetektől fogva a megfelelő típusú licencet vásárolja meg az SQL Server Standard Editionhöz, a következőket kell tennie

Először is határozza meg a tipikus munkaterhelést, és ezen kívül az SQL Server-szolgáltatásokat használó alkalmazottak számát. Ezért bizonyos körülmények között előnyös lehet a Core licencek megvásárlása.

Az alábbiakban az SQL Server 2012 két licencelési lehetősége közötti különbségeket mutatjuk be. Ha szeretné megtudni, hogy melyik Standard Edition licencelés a legjobb az Ön vállalatának, egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot egy konzultációért, szívesen látjuk chat-en is.

Az SQL Server Standard és Enterprise Edition licencelése 2-magos csomagokkal

Az SQL Server 2012 magalapú licenceléséhez a Microsoft által meghatározott kritériumok szerint a következő követelmények vonatkoznak:

 • Minden egyes maglicenc pontosan két magra érvényes - ennek során nem számít a processzoronkénti magok tiszta száma -, hanem a következők is érvényesek:
 • A magok minimális száma mindig 16 - függetlenül attól, hogy egy motor valójában kevesebb maggal rendelkezik-e.
 • A 16-nál kevesebb maggal rendelkező szerver nem licencelhető alacsonyabb áron.
 • Az alaplicencek csak 2 csomagban kaphatók.

Ez azt jelenti, hogy legalább 16 magos licencet kell vásárolnia = 8 csomag 2 magos licencet. A felhasználói vagy eszköz CAL-okkal történő további licencelés nem alkalmazható.

Szerver/CAL licencelés az SQL Server 2012 Standard és az üzleti intelligencia számára

Az SQL Server 2012 Standard vagy Business Intelligence szerverlicenc és további ügyfél-hozzáférési licencek (CAL) licencelése a következő két összetevőből áll:

 • Minden egyes kiszolgálóhoz saját licenc szükséges. Ez tartalmazza a kizárólag adminisztrációs célú adminisztrátori hozzáférési jogokat.
 • A kiszolgáló szolgáltatásait és funkcióit használni kívánó minden alkalmazottnak ügyfél-hozzáférési engedélyre (CAL) van szüksége.
 • Ezek a CAL-ok két változatban állnak rendelkezésre: felhasználói CAL és eszköz CAL.
 • Az ügyfél-hozzáférési engedély kiadása után azt nem lehet átruházni vagy a megadottól eltérő módon felhasználni.

A Microsoft SQL Server 2012 licencelése a Wiresofttal különösen kedvező áron

A Wiresoft az SQL Server 2012 változatát Standard, Business Intelligence és Enterprise kiadásban eredeti Microsoft licencek formájában kínálja, különösen alacsony áron. A Wiresoftnál a szoftverárak azért ilyen kedvezőek, mert a kínált licencek nem használt, ingyenes felhasználási jogok, amelyek európai vállalatoktól származnak, és amelyeket teljesen legálisan szereztünk meg. A szoftvertermékek, például a szerverlicencek vásárlását és viszonteladását kifejezetten engedélyezte az Európai Bíróság egyik ítélete.

Ezért biztos lehet benne, hogy egy 100%-ban használható és alaposan ellenőrzött hitelességű, teljesen működőképes licenccsomagot vásárol a Wiresoft-tól.

Sok ügyfél már most is a Wiresoft szokatlan, licencjellegű ajánlatára támaszkodik a költségek megtakarítása érdekében- beleértve a szakértői tanácsadást is. Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, ha bármilyen kérdése van a Microsoft SQL Server 2012 kiadásaival kapcsolatos, az Ön számára legelőnyösebb licenceléssel kapcsolatban.