Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standard 16-Core Kényelmesen licencelheti a Windows Server 2019 Standard Edition 16-Core csomaggal a Wiresoft-tól! A Standard Windows Server 2019-es kiadása már a kisebb adatközpontok tipikus telepítési...
143 749,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 2-Core Töltse ki Windows Server 2019 Datacenter licencelési igényeit a Wiresoft 2-Core csomagjaival! A Windows Server 2019 Datacenter Editiont kifejezetten a nagyobb, modern adatközpontokban való...
133 953,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 16-Core A Windows Server 2019 Datacenter kiszolgáló operációs rendszer maximális virtualizációt kínál azáltal, hogy a helyben lévő környezeteket az Azure-ral kombinálja - számos hibrid funkcióval,...
1 092 176,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standard 2-Core Egészítse ki rugalmasan a Windows Server 2019 Standard licencigényét a Wiresoft 2-magos csomagjaival! A Windows Server 2019 szabványos kiadása kifejezetten a kisebb adatközpontokban való...
21 594,90 Ft *

Windows Server 2019 - a legfontosabb új funkciók és funkciók

A Windows Server 2019 a Windows Server 2016-os verziójához képest számos olyan fejlesztést és kiegészítést kínál, amelyek új szintre emelik mind a biztonságot, mind a virtualizáció lehetőségeit.

A 2019-es szerverváltozatba integrált hibrid funkciók még nagyobb integrációt és a Microsoft Azure szolgáltatásainak használatát teszik lehetővé a helyi adatközpontban. Az olyan szolgáltatások, mint az Azure Backup, az Azure Site Recovery, valamint az Azure Update Management és az Azure Network Adapter mostantól használhatók. Az Azure hálózati adapter előnye, hogy egy helyi kiszolgálót az Azure-felhőben lévő virtuális Azure-hálózattal kapcsolhat össze.

Az alábbiakban áttekintjük a Windows Server 2019 legfontosabb új szolgáltatásait:

A Kubernetes támogatása és a Linux kibővített támogatása

A Windows Server 2019 platform az előző verzióhoz hasonlóan támogatja a konténereket vagy a Kubernetes-t. Mostantól a Kubernetes segítségével kezelt Linux és Windows konténerek párhuzamos használata is lehetséges. A Kubernetes olyan új funkciókkal is bővült, mint például a konténerhálózat. A konténerek egyedi képeit is javították. A "windows" konténerképet adtuk hozzá, amely a korábbi képeknél szélesebb körű funkciókkal rendelkezik.

Hiper-konvergens infrastruktúra (HCI)

A HCI-platformok ideálisak a szerver- és asztali virtualizációhoz, viszonylag könnyen megvalósíthatók és kezelhetők, és skálázhatók is. A Windows Server 2019 itt is új funkciókat kínál a 2016-os verzióhoz képest, amelyek jelentősen egyszerűsítik az IT-infrastruktúrák összetettségét, telepítését és telepítését.

Új szolgáltatások a szoftveresen definiált hálózatépítéshez (SDN)

A Software Defined Networking számos fejlesztést és kiegészítést is kínál a 2019-es verzióban. Az új funkciók közé tartozik a tűzfalfelügyelet és a két hálózat egyenrangúvá tételének lehetősége, miközben zökkenőmentesen összekapcsolja őket. Az Encrypted Networks a virtuális hálózatok biztonságos titkosítását kínálja a Datagram Transport Layer Security (DTLS) segítségével, amely megakadályozza a manipulációs és lehallgatási kísérleteket.

Elemzési funkciók a System Insights segítségével

A Windows Server 2019 a System Insights segítségével előrejelző elemzési lehetőségeket kínál. Egy gépi tanulási modell segítségével kiértékelhetők a kiszolgálórendszer adatai, például a teljesítményértékek és események, és pontos előrejelzések készíthetők, amelyekkel csökkenthető a Windows Server példányok reaktív kezeléséhez szükséges erőfeszítés, például teljesítményszűk keresztmetszetek esetén.

Fokozott biztonság az érzékeny adatok számára a Windows Server 2019-ben

Az infrastruktúra és az érzékeny munkaterhelések fenyegetése vagy védelme továbbra is kiemelt prioritás minden modern vállalkozás számára. Ehhez a Windows Server 2019-ben már olyan eszközök állnak rendelkezésre, mint a tartományvezérlő és az árnyékolt VM-ek. Emellett a Windows Defender új funkciókkal bővült, például az Exploit Guarddal, amely a Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) részét képezi, és lehetővé teszi a hálózathoz való hozzáférés, valamint az ott található dokumentumok és mappák felügyeletét. Továbbá az Azure AD biztonsági funkciói, mint például az Azure AD tiltott jelszavak és az Azure AD jelszóvédelem lehetővé teszik a helyi Active Directory védelmét.

A csak a 2019-es Datacenter szerver kiadásban található egyéb funkciókat a következő összehasonlításban ismertetjük.

A Windows Server 2019 Standard és Datacenter összehasonlítása

Bár a Standard és a Datacenter kiszolgálókiadás szinte azonos funkciókészlettel rendelkezik, a virtualizációs lehetőségek tekintetében különböznek. Azt, hogy a Windows Server 2019 melyik kiadása a legmegfelelőbb az egyes esetekben, ezért elsősorban az határozza meg, hogy egy vállalatnál milyen mértékű virtualizációt működtetnek.

Így vannak olyan különbségek, amelyek befolyásolják a döntést egy adott kiadás megvásárlása mellett: A Hyper-V például erősen korlátozott a Standard kiadásban, akárcsak a Storage Spaces Direct és a tárolóreplikáció használata; csak a Datacenter kiadás kínálja a szolgáltatások teljes skáláját.

Windows Server 2019 Standard

AWindows Server 2019 Standard olyan kisebb és nagyobb vállalatok számára alkalmas, amelyeknek több fejlett funkcióra van szükségük. A Standard kiadás tartalmazza a korlátlan számú konténerek támogatását. A Hyper-V konténerek használatakor azonban ügyelni kell arra, hogy csak két konténer legyen engedélyezett, mivel a Standard kiadás csak 2 virtuális gépet (VM) engedélyez.

A Standard Edition RAM-korlátja 24 TB, CPU-korlátozás nincs, szerverenként legalább 16 maggal és processzoronként legalább 8 maggal.

Windows Server 2019 adatközpont

AWindows Server 2019 Datacenter a kiadások közül a legszélesebb funkciókészletet kínálja, gyakorlatilag korlátlan virtualizációs jogokkal, ez a verzió ideális a nagy IT-munkaterheléssel és magas virtualizációval rendelkező vállalkozások igényeinek kielégítésére.

A standard kiadáshoz hasonlóan itt is 24 TB a RAM-korlát, a magok száma pedig korlátlan. A virtuális gépek és Hyper-V konténerek száma azonban korlátlan.

A Standard és Datacenter kiszolgálókiadások közötti legfontosabb különbségek a következők:

Árnyékolt virtuális gépek (Shielded VM)

A Shielded Virtual Machines lehetővé teszi a rendkívül biztonságos virtualizációs infrastruktúrák létrehozását és védelmét. A Shielded VM elzárja a virtuális szervereket, és megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek egy VM kritikus adataihoz és lemásolják azokat, amelyeket például egy nyilvános felhőbe kiszerveztek, majd egy idegen szerveren elindítsák. Az árnyékolt VM így megbízható védelmet nyújt az adatokkal való visszaéléssel és lopással szemben.

Szoftver által meghatározott hálózat

Az SDN - Software Defined Networking - a Windows Server 2019 számára lehetővé teszi a fizikai hálózati eszközök - például útválasztók és kapcsolók -, valamint a virtuális eszközök - például átjárók - központi konfigurálását és dinamikus kezelését.

Tárolási funkciók

Storage Spaces Direct és Storage Replica

Windows Server 2019 a kiszolgáló kiadásától függően a tárolási funkciók eltérő körét kínálja, ahol csak a Datacenter Edition támogatja a Windows Server 2019 összes releváns funkcióját. A Standard Edition például nem rendelkezik Storage Spaces Direct szolgáltatással, de rendelkezik Storage Replica szolgáltatással.

Tárolási másolat Windows Serverhez

A Windows Server 2019 tárolási másolat a katasztrófavédelemmel minimalizálja az állásidőt, és megakadályozza az adatvesztést fájlrendszer szinten. Itt a Storage Replica mind a szinkron, mind az aszinkron replikációt támogatja: A szinkron replikációval a Storage Replica a hibabiztos kötetekkel rendelkező fizikai helyeken tükröz adatokat; az aszinkron replikációval az adatok a nagyobb késleltetésű hálózati kapcsolatokon keresztül tükröznek a helyek között.

Storage Spaces Direct (S2D) - csak adatközponti szervereken

A Storage Spaces Direct segítségével a kiszolgálók helyi adattárolói virtuális fürtökké egyesíthetők. Ebben a klaszterben a csomópontok különböző fizikai adathordozókkal rendelkeznek, amelyek különböző adathordozó rendszerek is lehetnek. Az egyes adathordozók közötti kommunikáció az SMB protokoll segítségével történik. Az S2D nemcsak a szoftveresen definiált tárolórendszerek (SDS) beállítását és adminisztrációját egyszerűsíti, hanem lehetővé teszi a skálázható és nagy rendelkezésre állású tárolórendszerek létrehozását is.

A Windows Server 2019 minimális hardverkövetelményei

AWindows Server 2019 biztonságos és zavartalan működéséhez a következő minimális követelmények szükségesek. A tényleges követelmények minden esetben az adott rendszerkonfigurációtól és a telepített alkalmazásoktól függnek.

RAM: 512 MB

2 GB szerver esetén az "asztali kijelző" telepítési opcióval

Merevlemez tárhely: 32 GB

Szükséges processzorsebesség: 1,4 GHz 64Bites processzorral

Super VGA-t támogató grafikus kártya: 1,024 x 768 Px

A Windows Server 2019 Standard és Datacenter licencelése

A Microsoft a Windows Server 2019 Standard és Datacenter kiadások licencelési modelljét kizárólag a magok számán keresztül kínálja. A Microsoft által bevezetett magonkénti licencelés a 2016-os elődverzióhoz hasonlóan minden esetben két CPU-magot vesz alapul minimális egységként. A hardveren (alaplicenc) kívül a Windows Server 2019-hez hozzáférő ügyfeleknek is rendelkezniük kell licenccel (CAL).

Hogyan működik a Windows Server 2019 alapvető licencelése?

A Windows Server 2019 licencelése mindig a fizikai hardveren alapul. Minden licenc két fizikai processzormagra vonatkozik. Mind a Windows Server 2019 Standard Edition, mind a Datacenter Edition licencelése azon fizikai kiszolgáló processzormagjainak száma alapján történik, amelyre a kiszolgáló operációs rendszert telepítik.

A Microsoft licencelési szabályzata szerint processzoronként legalább 8 magot kell engedélyezni - függetlenül a magok tényleges számától, amely lehet alacsonyabb is. Így egy 2 processzoros szerver licencelésénél legalább 16 processzormagot kell felszámítani, így 8 darab 2-magos licenccsomagra van szükség.

A Windows Server 2019 további licencelési követelményei

Minden Windows Server 2019 licencű Standard kiszolgáló maglicencenként legfeljebb két Hyper-V példány futtatására jogosult. Ha azonban több Hyper-V példányra van szükség a Standard kiadásban, akkor az összes aktív magot újra kell licencelni.

Windows Server 2019 Datacenter verziójában viszont nincs korlátozva a VM-ek száma. Ennek előfeltétele, hogy a kiszolgáló összes processzormagja engedélyezett legyen.

Egy 16 magra engedélyezett kiszolgáló legfeljebb 2 Windows-kiszolgálót futtathat. A 3 Windows-kiszolgáló végrehajtásához 32 mag licencelésére van szükség. A Linux példányokhoz azonban nincs szükség további licencre.

Vásároljon Windows Server 2019 Editions kedvező áron a Wiresoftnál

A Windows Server 2019 kiadások a Wiresoftnál Standard és Datacenter kiadásban kaphatók. Attól függően, hogy a Windows Server 2019 meglévő licenceit kívánja-e kiegészíteni, vagy a szervereit kívánja licencelni az új kiadással, a Standard és Datacenter kiadások esetében választhat a 2 magos kiegészítő licencek vagy a 16 magos csomagokból származó egyedi kötetlicencek között. Ennek során a Wiresoft a cégektől származó, legálisan megvásárolt, nem használt licenceket kínál olcsón.

Ha a Windows Server 2019 licenceket a Wiresoftnál vásárolja meg, ezért csak olyan eredeti, fel nem használt licenceket kap, amelyek európai vállalatoktól származnak, és ezért kompatibilisek. Ezeket a Wiresoft korábban alaposan ellenőrizte a hitelesség és a hibátlan működés szempontjából. Ezt számos elégedett Wiresoft-ügyfél is megerősíti. Ha bármilyen kérdése van a Windows Server Editions 2019 Standard és Datacenterlicencelési igényeivel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.