Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 ESZKÖZ CAL MICROSOFT SQL SERVER 2012 ESZKÖZ CAL
Microsoft SQL Server 2012 Device CAL Az SQL Server 2012 Standard egy ideális adatbázis-kezelő rendszer, amellyel megbízhatóan és biztonságosan kezelheti a vállalat összes adatát. A Windows SQL Server 2012 Standard eléréséhez úgynevezett...
25 915,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 FELHASZNÁLÓI CAL MICROSOFT SQL SERVER 2012 FELHASZNÁLÓI CAL
Microsoft SQL Server 2012 felhasználói CAL Az SQL Server 2012 Standard egy ideális adatbázis-kezelő rendszer, amellyel megbízhatóan és biztonságosan kezelheti a vállalat összes adatát. A Windows SQL Server 2012 Standard eléréséhez...
25 915,90 Ft *

Az SQL Server 2012 verzió új funkciói és optimalizálásai

Az SQL Server 2012 verzió legfontosabb újításai közé tartozik a SharePoint Services teljesítményének optimalizálása, amely támogatja a CAL felhasználóit az együttműködésben, valamint a feladatok koordinálásában és kezelésében.

Az Always On rendelkezésre állási csoportok segítségével az SQL Server 2012 hatékony nagy rendelkezésre állási megoldást kínál, amely akár kilenc rendelkezésre állási replikával és többféle átállási módszerrel támogatja a gyors katasztrófa utáni helyreállítást is.

az xVelocity az Analysis Services In-Memory Analytics Engine és az SQL Server Relational Database Column két komponensével növeli az SQL-kiszolgáló teljesítményét az adattárházakkal kapcsolatos lekérdezésekhez is.

Az új SQL Server Data Quality Services (DQS) segítségével olyan tudásbázis hozható létre, amely olyan fontos adatminőségi feladatokra használható, mint a szabványosítás, valamint az adatok javítása, bővítése és deduplikálása. Emellett az SQL Server 2012-ben tovább javultak az olyan funkciók, mint az adattisztítás és az adategyeztetés. Az adatrekordokat megtisztítják a duplikációktól vagy az inkonzisztens adatoktól, hogy azok felhasználhatók legyenek a jelentési szolgáltatásokban vagy az adattárházi alkalmazásokban.

A Power View for SharePoint Server BI-funkciója emellett nemcsak az adatelemzést teszi lehetővé, hanem ad-hoc jelentések készítését is, beleértve az adatok vizualizálását is.

A Columnstore index (Transact-SQL) a jelenlegi szabvány a nagy táblák lekérdezésére és tárolására az adattárházakban. Ehhez az oszloptároló index az adatok feldolgozása során oszlopalapú adattárolást használ, ami a soralapú tároláshoz képest akár tízszer nagyobb lekérdezési teljesítményt tesz lehetővé. Az ügyfél-hozzáférési engedéllyel rendelkező szemantikus keresés az üzleti intelligenciához a meglévő teljes szöveges keresési funkciót új, a kulcsszavakkal történő keresésen túlmutató keresési lehetőségekkel bővíti: A dokumentumok közötti hasonlóságokat a jelentésük elemzésével keresi.

Az SQL Server 2012 továbbá még erősebb integrációt kínál az SQL Azure felhőmegoldással, amellyel a helyi adatbázisok szinkronizálhatók és az interneten keresztül elérhetővé tehetők. Az SQL Azure kezelése az SQL Server Management Studio segítségével történik.

Az SQL Server 2012 Standard kiadás már most is számos, a napi munkában használható funkciót, valamint széleskörű adminisztrációs eszközöket biztosít a felhasználói vagy eszköz CAL-lal rendelkező alkalmazottak számára, így a kisebb vállalatok és szervezetek tipikus követelményei is teljesülnek, a virtualizáció és az adatbiztonság tekintetében is.

Az SQL Server 2012-es verziójához a szerverlicencet és az egyedi hozzáférési licenceket különösen kedvező áron vásárolhatja meg a Wiresoft-tól. A Wiresoft az Ön kompetens partnere, aki tanácsot ad Önnek az SQL Server 2012 rugalmas és költségtakarékos licencelésével kapcsolatban. Az alábbiakban további átfogó információkat talál arról, hogy miként szerelheti fel vállalatát különösen gazdaságosan Microsoft CAL-okkal, hogy az összes SQL-funkciót kihasználhassa.

Licencelje a Windows SQL Server 2012 Standard Editiont CAL-okkal a Wiresoftnál egyszerűen és gazdaságosan

Nem számít, hogy már rendelkezik-e az SQL Server 2012 Standard Edition licencével, és szeretné fedezni vagy kiegészíteni a CAL-ok iránti igényét, vagy a teljes szerverlicenc plusz CAL-csomagot szeretné megvásárolni a Wiresoft-tól - széles szoftverkínálatunkban minden szükséges licenc megtalálható. A Microsoft SQL Server 2012 Standard kiadásával a Microsoft SQL adatbázis-rendszer kipróbált és bevált változatát választja, amely számos fontos, üzleti intelligenciára optimalizált funkciót tartalmaz. Az alábbiakban megtalálja a személyre szabott licenceléssel kapcsolatos összes fontos információt.

A Microsoft CAL licencelési modell az SQL Server 2012 számára

Az SQL Server 2012 verzióval a Microsoft megváltoztatta a korábban alkalmazandó licencelési mérőszámokat. Ez szabályozza, hogy az egyes kiszolgálókiadásokhoz milyen típusú licencek állnak rendelkezésre. A korábbi processzoronkénti licencelést felváltotta a magonkénti licencelés, így a kiszolgáló minden egyes magját külön-külön kell licencelni. Ez a licencelési forma főként az Enterprise Editionsre vonatkozik. Az SQL Server 2012 standard kiadása az egyetlen, amely lehetőséget biztosít a vásárlónak arra, hogy vagy a szerverei magjait licencelje, vagy pedig a licencelés alternatív formáját válassza, amely egy szerverlicencből és ügyfél-hozzáférési licencekből áll.

Az SQL Standard kiadás licencelésénél a két alternatíva közötti választás lehetősége figyelembe veszi azt a tényt, hogy a kisebb és közepes méretű vállalatoknál a kiszolgálószolgáltatásokat kisebb számú felhasználó veszi igénybe, de a virtualizációs képességekkel és a kiszolgáló teljesítményével szemben támasztott igényeik a nagyvállalatokéhoz és szervezetekéhez hasonlóak.

A legtöbb, viszonylag kezelhető létszámmal rendelkező vállalat azonban általában kisebb igényt támaszt az SQL-szolgáltatások funkcionális terjedelme és skálázhatósága iránt. Ezek számára általában a Server/CALs licencelési modell a kedvezőbb licencelési lehetőség, anélkül, hogy le kellene mondaniuk az SQL Server 2012 alapvető funkcióiról.

Az SQL licencelése Standard Edition 2012 CAL-okkal

Annak érdekében, hogy a vállalat szervereinek a CAL licencmodellel való felszereléséről szóló döntése valóban megfeleljen a napi üzleti követelményeknek, célszerű meghatározni a tipikus munkaterhelést, valamint a szerverhez rendszeresen hozzáférő alkalmazottak számát.

Ezáltal a Wiresoft egyetlen CAL-jával a szerver/CAL licencelési modell teljesen rugalmasan és egyedileg az Ön vállalatához igazítható, így Ön valóban csak pontosan annyi CAL-t vásárol, amennyire ténylegesen szüksége van. Így elkerülheti a felesleges költségeket, és korrekt, ugyanakkor hatékony engedélyezést kaphat. Ezenkívül bármikor vásárolhat tőlünk további egyéni CAL-kat, ha az SQL-kiszolgáló szolgáltatásokat használó alkalmazottai száma megnő.

Hogyan működik a Server/CAL licencelés az SQL Server 2012 esetében?

A Server plusz CAL-k szerinti licencelés különbséget tesz az SQL Server szoftver implementálása és a megfelelő szolgáltatások felhasználó általi használata között. A standard kiadású SQL Server 2012 esetében - a hasonló egyéb kiszolgálószoftverekhez hasonlóan - először a vállalati szerver(ek)et kell licencelni. Ez a szerverlicenc két CAL-t is tartalmaz két felhasználói vagy eszközlicenc formájában, amelyek kizárólag arra szolgálnak, hogy a rendszergazdák bejelentkezhessenek a szerverre a tipikus IT-adminisztrációs feladatok elvégzése érdekében. Az SQL Server 2012 által a felhasználóknak kínált összes tényleges funkcióhoz és szolgáltatáshoz még a rendszergazdáknak - az alkalmazottakhoz hasonlóan - is szükségük van egy-egy extra ügyfél-hozzáférési engedélyre.

Tipikus különbségek a felhasználói CAL és az eszköz CAL között az SQL Server 2012 esetében

Az ügyfél-hozzáférési licencek kétfélék lehetnek: egyrészt felhasználói CAL, amely pontosan egy felhasználót jogosít fel a hozzáférésre, másrészt eszköz CAL, amellyel pontosan egy végberendezés kap licencet. A felhasználói CAL és az eszköz CAL ezért két különböző licenctermék. Ez azt jelenti, hogy egy felhasználói CAL nem használható eszköz CAL-ként - és fordítva. Hasonlóképpen, ha egy licencet egyszer már kiadtak egy felhasználó vagy egy végberendezés számára, az nem regisztrálható (licencelhető) újra egy másik felhasználó vagy egy másik végberendezés számára.

A CAL-ok csak a saját vállalaton belül használhatók, illetve használhatók fel. Ezért nem lehetséges, hogy egy felhasználó a CAL-jával bejelentkezzen egy másik vállalat szerverére.

Másrészt a felhasználók és az eszközök ügyfél-hozzáférési engedélyei a funkciók vagy szolgáltatások köre tekintetében nem, vagy csak jelentéktelenül különböznek egymástól. Ezek azonban az SQL Server-funkciók elérésének két különböző módját jelentik. Mindkét típusú CAL tetszőlegesen kombinálható, így párhuzamosan licencelheti a felhasználókat és az eszközöket. Az alábbiakban röviden összehasonlítjuk a felhasználói és az eszköz CAL-ok előnyeit.

Eszköz CAL az SQL Serverhez

A Microsoft SQL Server 2012 Device CAL egyetlen végberendezést engedélyez a megfelelő kiszolgálói szolgáltatások használatára. Nem számít, hogy asztali számítógépről, notebookról vagy táblagépről, esetleg Windows alatt futó mobiltelefonról van szó. Így minden olyan alkalmazott, akinek engedélye van az adott licencelt eszköz használatára, hozzáférhet az SQL Server 2012 Standard szolgáltatásaihoz és adataihoz.

A Device CAL-okkal történő licencelés ezért különösen alkalmas, ha a munkaállomásokat egy szervezeten belül nagyon különböző alkalmazottak használják, például váltott műszakban vagy projektszerűen.

Felhasználói hozzáférési engedély az SQL Serverhez

Microsoft SQL Server 2012 felhasználói CAL ezzel szemben mindig pontosan egy meghatározott felhasználót engedélyez, aki hozzáférhet az SQL Server 2012 szolgáltatásaihoz vagy adataihoz. A Device CAL-tól eltérően ez bármilyen Windows-kompatibilis végkészülékkel - függetlenül attól, hogy asztali PC, táblagép, laptop vagy mobiltelefon - és bárhonnan, akár útközben is elvégezhető.

A felhasználói hozzáférési engedély ezért különösen előnyös azon alkalmazottak számára, akik rendszeresen nagyon különböző számítógépeket használnak, és nem csak a vállalat telephelyén tartózkodnak, hanem a terepen vagy az otthoni irodában is használnak végberendezéseket.

CAL-k a Microsoft SQL Server 2012-hez - különösen olcsón a Wiresoftnál

A Wiresoft különösen kedvező áron kínál Device CAL-okat és User CAL-okat az SQL Server 2012 Standard Editionhöz. Ezek mindig eredeti európai Microsoft licencek, amelyek európai vállalatoktól származnak, és nem használtak, ezért 100%-ban használhatóak. A Wiresoft csapata előzetesen ellenőrizte a boltban elérhető összes CAL hitelességét.

Ön, mint ügyfél biztos lehet abban, hogy teljesen használható CAL-okat vásárol, ha a Wiresoft-tól licencet vásárol. Ezenkívül az Európai Bíróság egyik ítélete szerint teljesen legális a szoftvertermékek, például a szerverek, valamint a CAL-ok értékesítése és vásárlása.

Ön is élvezheti a Wiresoft által a CALS for SQL Server 2012 és más Microsoft szoftverek ügyfél-hozzáférési licencével biztosított árelőnyt. Számos korábbi elégedett ügyfelünk nemcsak a Wiresoft szoftverminőségében bízik, hanem szakértői tanácsadásunkban is. Ha szeretné megtudni, hogyan licencelheti szerverét a leggazdaságosabban CAL-okkal, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk egy konzultációért, szívesen chat-en is.