Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Vásárlás Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal A Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) a régi Terminal Server CAL-k utódja. Az RDS egy központosított asztali és alkalmazásplatform, amely többféle lehetőséget kínál az...
8 341,90 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL
Vásárlás Microsof Remote Desktop Services RDS Cal A Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) a régi Terminal Server CAL-k utódja. Az RDS egy központosított asztali és alkalmazásplatform, amely többféle lehetőséget kínál az asztali...
8 341,90 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL
Vásárlás Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal A Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) a régi Terminal Server CAL-k utódja. Az RDS egy központosított asztali és alkalmazásplatform, amely többféle lehetőséget kínál az...
8 341,90 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Vásárlás Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal A Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) a régi Terminal Server CAL-k utódja. Az RDS egy központosított asztali és alkalmazásplatform, amely többféle lehetőséget kínál az...
8 341,90 Ft *

Miért olyan népszerűek még mindig a Windows RDS 2008 R2-re vonatkozó CAL-ok?

Sok vállalatnál még mindig a Windows Server 2008 fut operációs rendszerként, gyakran Windows 7-tel együtt a hozzá csatlakoztatott számítógépeken. Ennek oka gyakran az, hogy a régebbi hálózat továbbra is minden igényt kielégít, és az újabb verzióra vagy egy teljesen új szerverhálózatra való frissítés szükségtelen vagy túl költséges.

Ebben az esetben a Terminálszolgáltatások 2008 vagy a Távoli asztali szolgáltatások 2008 R2 számára a CAL-ok ésszerű és egyben olcsó megoldást jelentenek, különösen azért, mert az RDS újabb verziói magasabb követelményeket támasztanak a megfelelő hardverrel szemben.

A Windows Server 2008 terminálszerver-szolgáltatásai - mi változott?

AWindows Server 2008 R2 - nevével ellentétben - nem a Server 2008 optimalizált változata, hanem egy önálló szerverrendszer-szoftver, mivel szintén a Windows operációs rendszer új verziójára épül. Ennek megfelelően a Windows Server 2008 R2 távoli asztali szolgáltatások a Windows programok távvezérelt vagy távoli használata szempontjából is egy kis forradalmat jelentenek, hiszen számos újdonság mellett a következő verzió távoli asztali szolgáltatásai is tartalmazzák a Terminálszolgáltatások összes alapfunkcióját.

Ezt a cezúrát a központi funkciók átnevezése is egyértelművé teszi, amikor a "Terminal" kifejezést a "Remote" kifejezéssel helyettesítjük. Nemcsak a korábbi Terminálszolgáltatások (TS) mint olyanok kaptak új nevet a 2. kiadáshoz, hanem az egyes összetevőik is: a Terminálszolgáltatások RemoteApp mostantól csak RemoteApp, a Terminálszolgáltatások átjáróból Remote Desktop Gateway, a Terminálszolgáltatások munkamenet-közvetítőből pedig Remote Desktop Connection Broker lett.

A Windows RDS 2008 R2 operációs rendszerhez készült CAL-ok előnyei

A Windows távoli asztali szolgáltatások célja elsősorban az, hogy a felhasználók számára lehetővé tegye a tipikus Windows-alkalmazások használatát különböző végberendezéseken (klienseken), függetlenül attól, hogy azok milyen operációs rendszeren alapulnak. Maga a Windows program mindig a távoli asztali kiszolgálón fut, amelyhez a felhasználó a CAL segítségével a távoli asztali protokollon (RDP) keresztül csatlakozik.

A terminálszerver tehát az összes programot biztosítja, és ezeket végre is hajtják rajta. A Windows PC helyett a felhasználónak így csak egy egyszerű számítógépre - más néven ThinClient vagy ZeroClient - van szüksége, amelynek csak arra kell képesnek lennie, hogy kapcsolatot létesítsen a terminálszerverrel, és ott bejelentkezzen, valamint egy ügyfél-hozzáférési engedélyre. A szerver számítási teljesítménye minden munkaállomáson rendelkezésre áll, így a tényleges munkaállomások teljesítménye lényegtelen.

Távoli asztali szolgáltatásokkal különösen a rendszergazdák is számos előnyt élvezhetnek: Az egyedi szolgáltatások nyújtását lehetővé tevő operációsrendszer-képek központosított kezelése mellett a karbantartás is lényegesen egyszerűbbé válik, mivel a frissítéseket és a kiegészítő szoftverprogramokat nem kell minden végberendezésre telepíteni.

A vállalat biztonságát is növeli, ha a felhasználók csak távolról használhatják a nyújtott szolgáltatásokat. Végül, de nem utolsósorban az RDS for Windows Server 2008 R2 csökkenti az üzemeltetési költségeket is, mivel a drága új számítógépek helyett a régebbi modellek is tovább használhatók.

A Windows Távoli asztali szolgáltatások 2008 R2 új funkciói és fejlesztései

Míg a Windows Server 2008 terminálszolgáltatásai már jelentősen kibővültek a RemoteApp, TS Web Access és TS Gateway komponensekkel, a Remote Desktop Services 2008 R2 középpontjában az asztali virtualizáció áll, amely egyre fontosabb szerepet játszik a vállalatoknál.

A Terminálszolgáltatások meglévő eszközeit optimalizálták a 2008 R2 verzióban, de mindenekelőtt új funkciókkal bővült: az új virtuális asztali infrastruktúra forgatókönyvek is elérhetőek az RDS-en keresztül.

A virtuális IP-címek hozzárendelésével a hálózaton belüli minden munkamenet egyedileg meghatározható. Egy másik újdonság az asztali számítógépek Hyper-V-n keresztül történő virtuális környezetben történő elérhetővé tételének lehetősége a felhasználók számára.

A Windows RDS 2008 R2 összes összetevője áttekinthetően

A következő funkciók és eszközök együttesen alkotják a 2008 R2 verzió Távoli asztali szolgáltatásait:

  • A Remote Desktop Session Host (RDSH) munkamenet-alapú asztali számítógépeket vagy RemoteApp programokat biztosít a CAL-lal rendelkező felhasználók számára.
  • A Remote Desktop Connection Broker (RDCB) összekapcsolja a felhasználó távoli asztalát a vállalat megfelelő kiszolgálójával. Megszakítás esetén a Connection Broker visszakapcsolja a felhasználót az eredeti munkamenetéhez; a munkamenet alatt futó programok megmaradnak.
  • A Remote Desktop Gateway (Távoli asztali átjáró) az interneten keresztül csatlakozik a virtuális asztalokhoz és a RemoteApp programokhoz.
  • A Remote Desktop Virtualisation Host (RDVH) támogatja a virtuális asztalokat a VDI (Virtual Desktop Infrastructure) környezetekben.
  • A Remote Desktop Web Access (RDWA) lehetővé teszi az alkalmazások elérését a Windows 7 vagy Windows 8 Start menüjén keresztül.
  • A Távoli asztali licencelés (RDS-CAL) kezeli az RDS-szolgáltatáshoz szükséges licenceket.

Miért van szükség CAL-okra a Távoli asztali szolgáltatásokhoz?

Ahhoz, hogy a Windows 2008 terminálszolgáltatásait vagy a Windows Server 2008 R2 távoli asztali szolgáltatásait felhasználóként használhassa, ügyfél-hozzáférési licencre van szüksége - ez felhasználói vagy eszköz CAL-ként érhető el.

A Windows Server operációs rendszerek általában csak két távoli hozzáférési jogot tartalmaznak a rendszergazdák számára. Ezek csak a kiszolgáló adminisztrálására és a szolgáltatások nyújtására szolgálnak, nem használhatók a tényleges távoli asztali szolgáltatások elérésére felhasználóként egy munkameneten belül. Ezeket a CAL-okat külön kell megvásárolni: az egyes felhasználóknak vagy annak a végberendezésnek, amellyel hozzáférnek. A fent említett Remote Desktop Licensing RDS-CAL ellenőrzi a megfelelő licencelés betartását.

Az RDS 2008 / R2 licencelése felhasználói és eszköz CAL-okkal

Mint fentebb említettük, a Windows RemoteApp-asztal szolgáltatások 2008 és 2008 R2 használatához két különböző típusú ügyfél-hozzáférési licenc áll rendelkezésre: Felhasználói CAL-ok és eszköz CAL-ok. A két típus között az a különbség, hogy a felhasználói CAL esetében egyetlen felhasználó, az eszköz CAL esetében pedig egyetlen eszköz licencelése történik.

Meg kell jegyezni, hogy a hozzáférési licenc utólagos átruházása egy másik felhasználóra vagy másik eszközre nem megengedett, és a két licenctípus meghatározott használatától - a felhasználói CAL mint eszköz CAL és fordítva - eltérő használat sem lehetséges.

Felhasználói CAL az RDS 2008 R2 számára

A felhasználói CAL egyetlen konkrét felhasználót jogosít fel az RDS használatára, függetlenül attól, hogy milyen végberendezést használ erre a célra. A User CAL attól függetlenül is működik, hogy a felhasználó hol tartózkodik - akár egy asztali számítógépen az irodában, akár egy notebookon keresztül történik a távoli hozzáférés az otthoni irodában vagy például útközben.

Device CAL az RDS 2008 R2 számára

Egy Device CAL állandóan egy adott végberendezéshez van kötve, függetlenül attól, hogy az egy asztali számítógép az irodában, vagy egy notebook stb. Ez azt jelenti, hogy minden olyan felhasználó, aki jogosult ennek az engedélyezett végberendezésnek a használatára, a Távoli asztali szolgáltatásokhoz is hozzáférhet rajta keresztül.

Fontos megjegyzés a készülék CAL-ok és a felhasználói CAL-ok kombinációjára vonatkozóan

Míg a Windows Server CAL-ok esetében a felhasználói és eszköz CAL-ok kombinációja nem jelent problémát, a távoli asztali szolgáltatások CAL-ok esetében ezt technikailag nem könnyű megvalósítani. Ennek oka elsősorban az, hogy az RDS Device CAL fizikailag a végberendezéshez van rendelve, míg a User CAL az Active Directoryban lévő felhasználóhoz van rendelve.

Az RDS 2008 és 2008 R2 CAL-ok verzió-kompatibilitása

Mint korábban említettük, a Windows Server 2008 R2 a Microsoft Server rendszerszoftver önálló változata. Míg más Microsoft Server szoftverek nem teszik lehetővé egy adott verzió használatát egy alacsonyabb verzióra vonatkozó ügyfél-hozzáférési licenccel (frissítés), addig az RDS 2008-hoz tartozó CAL lehetővé teszi a Távoli asztali szolgáltatások 2008 R2 verziójának elérését is. További információért kérjük, forduljon a Wiresoft Chathez.

A Wiresoft segítségével kiegészítheti a 2008-as és 2008 R2-es Távoli asztali szolgáltatásokhoz szükséges CAL-ok iránti igényét

Microsoft Remote Desktop Services 2008 R2, valamint a Wiresoft 2008-as verziójának felhasználói és eszköz CAL-jára vonatkozó praktikus egyszeri licencekkel különösen kedvező végfelhasználói árainkat élvezheti. A Wiresoft Online Shopban kínált összes Microsoft-termék eredeti, európai régióbeli szoftverlicenc, amelyet hivatalosan vásároltunk meg a cégektől. Ezek nem használtak, teljesen működőképesek, és a Wiresoft alaposan ellenőrizte a hitelességüket.

Sok ügyfél már értékeli a Wiresoft távoli asztali szolgáltatásokhoz való CAL-vásárlás előnyeit. A személyre szabott licenceléssel kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk.