Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10479
 • 7JQ-00261
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
3 794 690,00 Ft * 4 216 321,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core
Minimális engedélyezés 4 Core Pro Server
CAL Nem szükséges
Közepes Letöltés
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Szállítási terjedelem Letöltés + licenc


Az SQL Server 2022 Enterprise a Microsoft megbízható relációs adatplatformjának legátfogóbb új verziója, amely a vállalatok és szervezetek számára biztosítja a vállalati erőforrás-tervezési és CRM-rendszerekhez, valamint az ERP-szoftverek használatához szükséges összes adatbázis-, elemzési és jelentéstételi funkciót. Mindezekhez a tipikus feladatokhoz az SQL Server 2022 Enterprise egy erős, nagy teljesítményű, Cloud-képes relációs adatbázis Management rendszert biztosít, amely nagyfokú skálázhatósága révén rugalmasan alkalmazkodik a növekvő kihívásokhoz.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"

Microsoft SQL Server 2022 Enterprise

Az SQL Server 2022 Enterprise a Microsoft megbízható relációs adatplatformjának legátfogóbb új verziója, amely a vállalatok és szervezetek számára biztosítja a vállalati erőforrás-tervezési és CRM-rendszerekhez, valamint az ERP-szoftverek használatához szükséges összes adatbázis-, elemzési és jelentéstételi funkciót. Mindezekhez a tipikus feladatokhoz az SQL Server 2022 Enterprise egy erős, nagy teljesítményű, Cloud-képes relációs adatbázis-kezelő rendszer, amely nagyfokú skálázhatósága révén rugalmasan alkalmazkodik a növekvő kihívásokhoz.

Az SQL Server 2022 Enterprise kiadás többek között a magas rendelkezésre állású AlwaysOn megoldást, valamint a Big Data fürtök használatát kínálja, beleértve az átfogó kommunikációs interfészek biztosítását, valamint az adatok és integritásuk átfogó biztonságát és védelmét, és számos más olyan funkciót, amelyek lehetővé teszik az átfogó elemzésüket és az alkalmazások számára történő biztosításukat a Cloud oldalon is.

A Microsoft által bejelentett új SQL Server 2022 Enterprise Edition a hivatalos megjelenést követően már használt szoftverként is elérhető a Wiresoft oldalon - a skálázhatóság, a nagy rendelkezésre állás, valamint a teljesítmény és a biztonság terén nyújtott összes előnyével együtt -, ráadásul az új szoftvereknél lényegesen alacsonyabb áron. Az új SQL Server 2022 Enterprise Edition várhatóan szintén csak a Core-alapú licencelésben lesz elérhető.

Az alábbi áttekintés részletes tájékoztatást nyújt az SQL Server 2022 Enterprise korábbi verzióból ismert funkcióiról, valamint az SQL Server szoftverre vonatkozó Microsoft licencfeltételekről.

SQL Server 2022 Enterprise - A legfontosabb funkciók áttekintése

Az új SQL Server 2022 Enterprise kiadást ismét a magas megbízhatóság és rendelkezésre állás, valamint a lekérdezések rekordidő alatt történő végrehajtása jellemzi, amelynek hatékonyságát tovább javítja a kezelt önkiszolgáló adatfeltárás és az adatok interaktív vizualizációja. Ennek során az SQL Server 2022 Enterprise ismét a skálázhatóság, a nagyfokú rendelkezésre állás és a lekérdezési teljesítmény terén bevált szolgáltatásokra támaszkodik.

Az SQL Server 2022 Enterprise segítségével a strukturálatlan adatrekordok feldolgozása is lehetséges, az interfészek az olyan adatbázisokhoz, mint az Oracle, valamint a Java integrációja kibővíti az alkalmazás alkalmazási körét, hogy megfeleljen a Big Data Management minden tipikus követelményének, beleértve a kiterjesztett biztonsági funkciókat az érzékeny adatok védelmére  

A Java Runtime integrációja révén a Java kód az adatbázis-kezelő rendszerhez is használható, hogy azt közvetlenül az SQL Server oldalon lefordítva lehessen végrehajtani. A Secure Enclaves segítségével az adatokat a Client címen elérhető adatbázis-kezelő rendszerbe úgy lehet titkosítani, hogy azokat még az adatbázis-adminisztrátorok sem láthatják.

SQL Server 2022 Enterprise - Skálázhatóság és magas rendelkezésre állás

Ami az SQL Server 2022 Enterprise Pro példány vagy funkció skálázhatóságát illeti, az operációs rendszer vagy a RAM és az SQL Server adatbázis-motor maximálisan 524 PB relációs adatbázis-méret mellett várhatóan a mai napig rendelkezésre áll, nemcsak általában a számítási kapacitás tekintetében, hanem a:

 • Elemzés Services és jelentéstétel Services
 • Memória a pufferkészlet számára
 • Oszloptároló szegmens gyorsítótár
 • Memória-optimalizált adatméret

A relációs adatbázis-kezelő rendszer skálázhatósága többek között a következőkhöz áll rendelkezésre:

 • Csoportosított vagy nem csoportosított oszloptároló indexek
 • Memórián belüli OLTP, memória-optimalizált tempdb metaadatok és a tartós memória támogatásához
 • Stretch adatbázis
 • Service Broker a nagymértékben skálázható, aszinkron kommunikációval rendelkező alkalmazások fejlesztéséhez. A Service Broker keretrendszerként van kialakítva, például üzenetek küldésére egy adatbázison belül vagy egyik adatbázisból a másikba, és skálázható is.
 • Táblák és indexek particionálása
 • Automatikus optimalizálás, kötegelt üzemmód a sortároláshoz, táblázatváltozók késleltetett összeállítása, valamint inlining a felhasználó által definiált skalárfüggvényekhez az intelligens adatbázisokban

Az RDBMS magas rendelkezésre állása többek között a következőkkel érhető el:

 • Server Core-Támogatás
 • Adatbázis tükrözés
 • Biztonsági mentés tömörítése és adatbázis pillanatfelvételek készítése
 • Always On failover cluster példányok és Always On rendelkezésre állás, valamint alapvető rendelkezésre állási csoportok - ezzel a magas rendelkezésre állású megoldással, a Windows fürt szolgáltatással együtt több másodlagos adatbázis is karbantartható anélkül, hogy a failover fürthöz hasonlóan megosztott tárolóra lenne szükség.
 • Failover-Server a katasztrófa utáni helyreállításhoz, valamint az adatbázisok optimalizált helyreállításához
 • Online oldalak és online fájlok gyors helyreállítása
 • Memória hozzáadása a rendszer működése közben

Továbbá az SQL Server 2022 Enterprise Edition ismét számos, a teljesítményt javító funkciót kínál, többek között:

 • Intelligens lekérdezés-feldolgozás a nagy mennyiségű adat gyors feldolgozásához
 • Intelligens teljesítmény az adatbázis-műveletek gyorsított végrehajtásához
 • A Lightweight Query Profiling Infrastructure szabványos aktiválása
 • Gyorsított adatbázis-helyreállítás a gyorsabb adatbázis-helyreállításhoz, pl. újraindítás után

Ezenkívül az Adatbázis pillanatfelvétel segítségével pillanatfelvételt készíthet az adatbázisról, hogy dokumentálja annak állapotát egy jelentéshez, az Utolsó lekérdezési terv statisztikája pedig az aktuális lekérdezés-végrehajtások megtekintéséhez használható.

SQL Server 2022 Enterprise - Big Data Cluster

A Big Data átfogó kezeléséhez az SQL Server 2022 Enterprise ismét nagy teljesítményű elemzési eszközöket, például intelligens lekérdezés-feldolgozást biztosít a nagy mennyiségű adat megbízható és gyors feldolgozásához, beleértve a vállalatok különböző alkalmazásai számára történő rendelkezésre bocsátását. A Big Data munkaterhelések az SQL Server oldalra is áthelyezhetők, és a külső adatbázisok, például az Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS és Azure Data Lake közvetlenül lekérdezhetők az integrált csatlakozókkal vagy az SQL Server PolyBase segítségével.

A Big Data klaszterek használatával a Kubernetes segítségével SQL Server, Spark és HDFS konténerekből álló skálázható fürtök is biztosíthatók; a Transact-SQL segítségével párhuzamos lekérdezés, valamint adatírás és -feldolgozás is lehetséges, akárcsak az AI és gépi tanulási feladatok végrehajtása a HDFS tároló poolokban. A skálázható HDFS tárolóeszközzel Data Lake segítségével a különböző külső forrásokból származó adatok elemezhetők, relációs adatokkal kombinálhatók és tárolhatók. A Data Mart a Big Data klaszterek horizontális skálázása révén javítja az adatelemzések teljesítményét, és az AI-eszközök mellett például a Spark, az R, a Python, a Scala és a Java is használható.

A megfelelő alkalmazások mind konténerként, mind pedig webszolgáltatások formájában megjelenő alkalmazásként használhatók, amelyek e célból hozzáférnek a Big Data fürtben tárolt adatokhoz.

SQL Server 2022 Enterprise - Biztonság

A nagyméretű adatok biztonsága szintén fontos szerepet játszik a feldolgozás és a rendelkezésre bocsátás során, hogy megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést, különösen a kritikus adatokhoz. Az SQL Server 2022 Enterprise például ezeket az Always Encrypted funkcióval védi, amely biztonságos enklávékkal titkosítja az ügyfélalkalmazásokban, így a titkosítási kulcsok nem kerülnek továbbításra az adatbázis-motornak (SQL-adatbázis vagy SQL-kiszolgáló). Az Always Encrypted így különbséget tesz azon felhasználók között, akik az adatok tulajdonosai és megtekinthetik azokat, és azok között, akik kezelik azokat, de nem férhetnek hozzá. Az Always Encrypted lehetővé teszi továbbá, hogy az adatbázis-motor különböző lekérdezéseket dolgozzon fel titkosított adatokon, miközben az adatok titkossága megmarad.

SQL Server 2022 Enterprise - Licencelés

Várhatóan az új SQL Server 2022 Enterprise kiadás ismét a Microsoft által meghatározott Core-licencelést fogja használni, ellentétben a korábbiakkal, ahol a magok nem játszottak szerepet a régebbi SQL Server verziók licencelésében. A jelenlegi Core-alapú licencelésnél a magok száma a kiindulópont a licencigény kiszámításához. Az SQL Server 2022 Enterprise korábbi verziójában két magot lehetett licencelni itt Pro Core -Licence. Ezért várhatóan a Core licencek az SQL Server 2022 Enterprise számára ismét 2-magos csomagként lesznek elérhetőek.

A Microsoft licencmetrika szerint egy Server teljes licencigénye a maximális magszámból adódik, így a kiszolgáló minden egyes fizikai Core saját licencet igényel. Általánosságban a Microsoft 8 engedélyt határoz meg minimálisan a Pro Server , ahol a következő feltételek érvényesek összesen:

 • Legalább 8 magot kell számítani 1 fizikai processzorhoz.
 • Legalább 16 magot kell számítani 1 fizikai Server processzorhoz.

Minden fizikai és aktív magot e két feltételnek megfelelően engedélyeznek.

Továbbá a korábbi skálázási korlátok valószínűleg ismét érvényesek lesznek az SQL Server 2022 Enterprise esetében. Az SQL Server Enterprise egyetlen példánya által használható maximális számítási kapacitás: :

 • SQL Server-adatbázis motor: kevesebb, mint 4 foglalat vagy 24 processzormag
 • Elemzés vagy jelentéskészítés Services: kevesebb mint 4 foglalat vagy 24 mag

Az SQL Server adatbázis-motor egyetlen példánya által használható memória maximális mennyisége a következőkre lett korlátozva:

 • Pufferkészlet: 128 GB
 • Columnstore szegmens gyorsítótár: 32 GB
 • Jelentés Services: 64 GB
 • Elemzés Services: 16 GB (táblázatos) vagy 32 GB (MOLAP)

Ha bármilyen kérdése van, vagy további információra van szüksége az SQL Server licencelésének aktuális feltételeiről, kérjük, forduljon a Wiresoft e-mail cím egyik munkatársához.

SQL Server 2022 Enterprise - Hardverkövetelmények 

Ahhoz, hogy a Microsoft SQL Server 2022 Enterprise megfelelő hardverkörnyezetben használható legyen, a környezetnek valószínűleg az alábbi követelményeknek kell megfelelnie - kérjük, vegye figyelembe, hogy 2021 októberében a Microsoft oldalról nem áll rendelkezésre hivatalos vagy esetleg eltérő információ, így a tényleges minimumkövetelmények eltérhetnek az alábbiakban megadottaktól. Naprakész információkért forduljon a Wiresoft címre.

 • Operációs rendszerek: legalább Windows 10 vagy Windows Server 2019, esetleg magasabb szintű
 • Merevlemezterület: legalább 6 GB - a telepített SQL Server komponensektől függően esetleg több
 • Munkamemória: legalább 4 GB
 • Grafika: Super VGA grafikus kártya legalább 800x600 pixeles felbontással
 • Processzor típusa: x64 processzor
 • Processzorsebesség: min. 1,4 GHz - ajánlott: 2,0 GHz vagy magasabb

Ha bármilyen további kérdése van a Microsoft SQL Server 2022 Enterprise használt szoftver vagy más kiadás, valamint a régebbi SQL Server verziók és más Microsoft szoftverek megvásárlásával kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal e-mailben, telefonon vagy chaten. 

További linkek "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák