Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 Device-CAL Rendeljen Device-CAL-t a Microsoft Windows Server 2008-hoz kedvező áron! A Windows Server 2008-as verziójával javíthatja a távoli és fiókirodákkal való kommunikációt, és - a BranchCache...
2 867,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 User-CAL Rendeljen User-CAL-t a Microsoft Windows Server 2008-hoz kedvező áron! A Windows Server 2008-as verziójával javíthatja a távoli és fiókirodákkal való kommunikációt, és - a BranchCache segítségével -...
2 867,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Device-CAL Rendeljen Device-CAL-t a Microsoft Windows Server 2008-hoz kedvező áron! A Windows Server 2008-as verziójával javíthatja a távoli és fiókirodákkal való kommunikációt, és a BranchCache...
2 867,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 User-CAL Rendeljen User-CAL-t a Microsoft Windows Server 2008 R2 rendszeréhez kedvező áron! A Windows Server 2008-as verziójával javíthatja a távoli és fiókirodákkal való kommunikációt, és - a BranchCache...
2 867,90 Ft *

A Windows Server 2008 és a Release 2 közötti különbségek

Windows Server 2008 R2, mint már jeleztük, nem a Server 2008 optimalizált változata, hanem egy önálló szerverrendszer-szoftver, amely a Windosw operációs rendszer új verzióját használja. Ennek során a központi funkciók egyes elnevezéseit is átnevezték, mindenekelőtt a "Terminál" kifejezést a "Távoli" kifejezéssel helyettesítették. A Windows Server 2008 terminálszolgáltatások neve mostantól Távoli asztali szolgáltatások, a Terminálszolgáltatások távoli alkalmazás neve RemoteApp, a Terminálszolgáltatási átjáró neve Remote Desktop Gateway, a Terminálszolgáltatások munkamenetközvetítője pedig Remote Desktop Connection Broker. Az alábbiakban röviden ismertetjük a legfontosabb újításokat.

A Hyper-V 2.0 optimalizált virtualizálást kínál

A Windows Server 2008-ban már megtalálható Hyper-V jelentős fejlesztéseket kínál az R2-ben: A fürtök létrehozásának új funkciói lehetővé teszik, hogy a virtuális kiszolgálókat futás közben áthelyezzük más hosztokra - ezt nevezik élő migrációnak is. A felhasználók így továbbra is korlátozás nélkül hozzáférhetnek a szerverhez. A Hyper-V 2.0-ban - a Windows Server 2008 R2 kiadástól függően - a feladatátvevő fürtözés is lehetséges.

Fürt megosztott kötetek a virtuális kiszolgálók kezeléséhez

A Cluster Shared Volumes (CSV) segítségével a Windows Server 2008 R2 rendszerben mostantól lehetőség van arra, hogy a hipervizoron keresztül több virtuális gépet egyetlen logikai egységszámmal lássanak el. Ez megkönnyíti a nagy rendelkezésre állású virtuális környezetek adminisztrációját vagy tárolási szolgáltatásait, mivel ezekhez már nem szükséges külön LUN. A fürt megosztott kötetek segítségével több csomópont is hozzáférhet egy meghajtóhoz egyszerre.

A dinamikus I/O emellett jelentősen növeli a kiszolgáló rendelkezésre állását. Ez a funkció lehetővé teszi az adatforgalom automatikus átirányítását egy másik csomóponton keresztül a fürtcsomópont meghibásodása esetén.

Virtuális asztali infrastruktúra (VDI)

A Windows Server 2008 R2 rendszerben a Hyper-V 2.0 mostantól lehetőséget nyújt arra is, hogy a felhasználók számára virtuális környezetben asztali számítógépeket biztosítson a prezentációs virtualizációval optimalizált Remote Desktop Protocol (RDP) segítségével. A funkció a RemoteApps egyik eleme, és előnye, hogy az egyes alkalmazások virtualizálhatók és a normál módon telepített programokhoz hasonlóan használhatók.

PowerShell 2.0 - a CMDlets nagyobb hatókörének bővítése

A Windows Server 2008 R2 új, 2.0-s PowerShell verziója már több mint 240 CMDletet (Command-Let) tartalmaz. Emellett mostantól a Hyper-V nem csak helyben, hanem a hálózaton keresztül is konfigurálható és kezelhető a PowerShell segítségével. Ez egy grafikus felhasználói felülettel rendelkezik, amellyel szkripteket lehet létrehozni.

DirectAccess a Windows Server 2008 R2 rendszerhez

A DirectAccess mostantól hatékony, védett VPN-kapcsolatot kínál a vállalati hálózathoz a Windows Server 2008 R2 rendszerben. Még a felhasználó bejelentkezése előtt a DirectAccess létrehoz egy alagutat, amint az internet-hozzáférés elérhetővé válik. Ez a funkció elsősorban a vállalati hálózaton kívüli notebookon keresztül történő hozzáférésre vonatkozik, amely eddig az egyik legnagyobb biztonsági rés volt, és amely így megszűnik. A távoli ügyfelek ugyanolyan biztonságosan konfigurálhatók a DirectAccess segítségével, mint a vállalat helyhez kötött számítógépei.

A Microsoft licencelési modellje a Windows Server 2008-hoz CAL-okkal

A kiszolgáló kiadástól függően a Microsoft különböző licencelési lehetőségeket kínál.

Ez azt jelenti, hogy például a Windows Server 2008 és a Server 2008 R2 szabványos kiadásai két komponensből állnak: egy szerverlicencből, amely a szoftver funkcióinak és szolgáltatásainak a vállalati szerveren történő telepítését engedélyezi, valamint egy vagy több ügyfél-hozzáférési licencből (CAL), amelyek az egyes felhasználók számára engedélyezik e szolgáltatások használatát.

Különösen a Windows Server 2008 R2 gyakran telepített Standard és Enterprise kiadásai a processzorok licencelésén kívül szerverlicencekkel is kaphatók. Ebben az esetben a szerverek meglévő processzorainak és CPU-magjainak száma lényegtelen.

Ennek a licencelési modellnek az az előnye, hogy a kisebb vagy közepes méretű, kisebb számú felhasználóval rendelkező vállalatok is hozzáférhetnek a szerverszoftver eszközeihez és funkcióihoz. Ennek oka, hogy a megfelelő CAL-ok száma itt tetszőlegesen skálázható, így csak pontosan annyi CAL-t kell vásárolnia, amennyire ténylegesen szüksége van az alkalmazottai számára.

Felhasználói vagy eszköz CAL-k hozzáadása a Windows Server 2012 és 2012 R2 kiadásokhoz

A CAL-licencek licencelésénél a Microsoft kétféle licencet különböztet meg: a felhasználóra vonatkozó ügyfél-hozzáférési licenceket és a Windows-képes végberendezésekre vonatkozó licenceket. Az adott CAL tehát egyetlen licencet képvisel, amely mindig csak egy felhasználó vagy végberendezés számára teszi lehetővé a megfelelő licencelt Windows Server-verzió elérését.

A felhasználó- és eszközalapú CAL-k közötti különbségtétel azt jelenti, hogy a megfelelő egyedi licencek megvásárlása előtt tisztában kell lennie azzal, hogy az egyes CAL-típusokból hány darabra van szüksége. Ennek oka, hogy ha egy hozzáférési engedélyt egyszer már hozzárendeltek egy adott felhasználóhoz vagy eszközhöz, az később nem ruházható át egy másik felhasználóra vagy eszközre. Nem lehetséges a felhasználói CAL-t eszköz CAL-ként használni, vagy fordítva.

Lehetőség van azonban mindkét típusú licenc kombinálására egy vállalatnál a Windows-kiszolgálóhoz való hozzáféréshez. A teljes CAL-szükségletet tehát a következő értékekből számítják ki

A kiszolgálószoftver használatára feljogosítandó felhasználók és végberendezések összege. A Microsoft így megakadályozza, hogy a megfelelő CAL-val nem rendelkező eszközök vagy felhasználók hozzáférjenek a kiszolgálószolgáltatásokhoz, ami azt is jelenti, hogy az érzékeny adatokat megvédi az idegenektől vagy a hozzáférésre nem jogosultaktól.

Az ügyfél-hozzáférési engedélyek minden egyes típusának megvannak a maga előnyei, így a licenc megvásárlását az alábbiakban ismertetett tényezők közül egy vagy több befolyásolhatja.

Felhasználói CAL Windows Server 2008 vagy 2008 R2 rendszerhez

Windows Server 2008 / R2 egyetlen felhasználói CAL pontosan egy felhasználónak biztosít hozzáférést a szoftver összes kiszolgálófunkciójához. Mivel a felhasználói ügyfél-hozzáférési engedély egy személyhez van kötve, ez a személy ugyanakkor szabadon megválaszthatja, hogy milyen végberendezést használ a szerverhez való hozzáférésre.

A User CAL előnye, hogy nagyon különböző helyszíneken is lehetővé teszi a vállalati szerver elérését - függetlenül attól, hogy a vállalat munkahelyén álló PC-ről, vagy útközben mobil végberendezésről - pl. okostelefonon vagy laptopon keresztül az ügyfélnél, az otthoni irodában vagy egy másik vállalati helyszínen. A felhasználói CAL esetében a hangsúly tehát elsősorban a Windows Server 2008/R2 szolgáltatások helytől és eszköztől független használatán van.

Eszköz CAL Windows Server 2008 vagy 2008 R2 rendszerhez

A Single Device CAL for Windows Server 2008 / 2008 R2 szintén kínál bizonyos előnyöket, amelyek különösen akkor válnak nyilvánvalóvá, ha több alkalmazott együtt, de váltakozva fér hozzá a kiszolgálószolgáltatásokhoz. Ez a tisztán eszközhöz kötött ügyfél-hozzáférési licenc tehát csak egyetlen végberendezésre érvényes, amely így hozzáférési jogosultságot kap a Windows Server 2008 vagy R2 rendszerhez. Nem számít, hogy milyen típusú eszközről van szó, feltéve, hogy Windows-képes. Az sem számít, hogy cégen belül vagy mobilon használják. A Device CAL különösen akkor mutatja meg előnyeit, ha az alkalmazottaknak nem kell állandóan hozzáférniük a szerverhez, hanem csak műszakban vagy korlátozott projektek keretében.

A helyes döntés: Device CAL vagy User CAL - vagy ezek kombinációja?

A megfelelő ügyfél-hozzáférési engedélyek kiválasztása tehát segíthet az engedélyezési költségek megtakarításában. Gyakran azonban nincs egyértelmű preferencia arra vonatkozóan, hogy melyik CAL tükrözi legjobban a munkastruktúrákat - a Device CAL vagy a User CAL. Ekkor a két licenctípus együttes megvásárlása kínálja a legtöbb előnyt. A két ügyfél-hozzáférési licenc kombinálása technikailag nem jelent problémát, bár, mint már említettük, maguk a CAL-ok nem cserélhetők.

Felhasználói és eszköz CAL-ok Windows Server 2008 és 2008 R2 operációs rendszerekhez - akciós áron a Wiresoftnál

Ha a Windows Server 2008 vagy Windows Server 2008 R2 felhasználói vagy eszköz hozzáférési licencekre vonatkozó igényeit szeretné kiegészíteni, akkor a Wiresoft az Ön kompetens licencelési partnere. Tanácsot adunk Önnek a Windows Server rendszeréhez szükséges CAL-okra vonatkozó egyedi igényeiről, amelyeket kényelmes egyedi licencek formájában vásárolhat meg. Ez lehetővé teszi, hogy sok pénzt takarítson meg a licenccsomagokhoz képest, mivel lehetősége van további CAL-ok - akár eszköz-, akár felhasználói CAL-ok - vásárlására. Ez azt jelenti, hogy az Ön Windows Server rendszere mindig egyedi licenccel rendelkezik - felesleges költségek nélkül.

Minden Microsoft Server Client Access licenc eredeti Microsoft termék, és a Wiresoft különösen kedvező áron kínálja őket. Mert nálunk a használt eredeti szoftverek árelőnyét élvezheti, amelyeket európai cégektől vásároltunk, és amelyek hitelességét ellenőriztük, így 100%-ban használhatóak az Ön vállalatánál vagy szervezeténél. Számos ügyfelünk már felismerte a Microsoft szoftverlicencek Wiresoft-tól történő megvásárlásának gazdasági előnyeit. A Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 szerverlicencek mellett számos más Microsoft szerverlicencet is talál nálunk. Ha bármilyen kérdése van a Microsoft Server 2008 vagy a 2008 R2 verzióhoz tartozó CAL-okkal kapcsolatos licenceléssel kapcsolatban, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk e-mailben, telefonon vagy itt a chatben.