Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD
SQL Server 2014 Standard A Microsoft SQL Server 2014 egy jelentős termékkiadás, amely számos új funkcióval rendelkezik: Megbízhatóság a kritikus fontosságú alkalmazások számára nagyobb rendelkezésre állással, Villámgyors lekérdezések és...
142 597,00 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE
SQL Server 2014 Enterprise A Microsoft SQL Server 2014 olyan felhőalapú információs platformot biztosít, amely segíti a szervezeteket abban, hogy áttörést jelentő meglátásokat tegyenek lehetővé az egész szervezeten belül, és gyorsan...
1 910 095,00 Ft *

Hatékony munka az SQL Server 2014 szolgáltatásokkal

Az SQL Server rendszer több, a Microsoft által szolgáltatásoknak nevezett komponensből áll, amelyek megkönnyítik mind a funkciók átfogó alkalmazását, mind az adminisztrációt. Az SQL Server 2014 a következő kiszolgálóösszetevőket tartalmazza:

  • Adatbázis motor
  • Elemzési szolgáltatások
  • Jelentéstételi szolgáltatások
  • Integrációs szolgáltatások
  • Törzsadat-szolgáltatások

SQL Server adatbázis-motor

Az SQL Server adatbázis-motor vagy adatbázis-modul biztosítja az SQL Server 2014 alapvető funkcióit. Ezek közé tartozik a feldolgozás, valamint az adatok tárolása, replikálása és biztonsági mentése. Ez az adatbázis-modul különböző eszközöket is tartalmaz a relációs és XML-adatok kezeléséhez és rendelkezésre bocsátásához, valamint egy DQS (Data Quality Services) kiszolgálót, amely szintén az Integrációs szolgáltatásokkal működik együtt.

Elemzési szolgáltatások

Microsoft SQL Server 2014 Standard elemzési összetevője számos olyan eszközt kínál, amelyekkel a felhasználók OLAP (Online Analytical Processing) lekérdezéseket hozhatnak létre és kezelhetnek - például trendelemzésekhez, értékesítési előrejelzésekhez, költségvetési számításokhoz vagy pénzügyi jelentésekhez. Ez magában foglalja az adatbányászati alkalmazásokat is a statisztikai számításokhoz, hogy az elemzett adatokban trendeket vagy mintákat lehessen azonosítani.

Jelentéstételi szolgáltatások

Az SQL Server 2014-ben található Jelentési szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a jelentéseket a legkülönbözőbb formákban hozzuk létre: mátrixként, grafikonként vagy szabad formában. Ezek a jelentések is könnyen és hatékonyan kezelhetők és telepíthetők. A jelentési szolgáltatások emellett bővíthető platformot biztosítanak saját jelentési alkalmazások fejlesztéséhez.

Integrációs szolgáltatások

Az integrációs szolgáltatásokkal (SSIS) az SQL Server 2014 egy csoport grafikus eszközt, valamint programozható objektumokat biztosít, amelyekkel adatokat mozgathatunk, másolhatunk vagy átalakíthatunk. Az SSIS katalógus adatbázisban elérhető rögzített szerepkörökkel az integrációs szolgáltatások különösen az adminok számára jelentenek nagy könnyebbséget.

Törzsadat-szolgáltatások

A törzsadat-szolgáltatások (röviden MDS) hatékony és biztonságos megoldást nyújtanak a domainek, valamint az ügyfelek, számlák és termékek kezelésére, miközben biztosítják a tranzakciók biztonságát. Ebből a célból az MDS adatverziók használhatók a hierarchiák és az üzleti szabályok kezelésére. Az Excel speciális kiegészítője szintén támogatja a törzsadat-szolgáltatásokat.

Fontos újdonságok az SQL Server 2014-ben - az optimalizált adatelemzéshez

A Microsoft SQL Server 2014 olyan felhőképes információs platformot biztosít a felhasználók számára, amely számos fontos eszközt és funkciót kínál, amelyekkel a vállalatok megbízható megoldásokat és alkalmazásokat nyújthatnak a felhő számára is. Ezek közé tartozik az in-memory OLTP funkció, valamint a Column Store Index és a StreamInsight, amelyek szintén támogatják az SQL Azure-ral való hibrid felhőstratégiát, amelyet az alábbiakban részletesebben ismertetünk.

SQL Server adateszközök az üzleti intelligenciához

Az SQL Server 2014 további újdonságai a nagy rendelkezésre állás és a skálázhatóság mellett az új SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). A BI-projekt-sablonok az Analysis Services, az Integration Services és a Reporting Services mellett a Visual Studio 2013-at is támogatják.

In-Memory technológia OLTP-vel a vállalati kiadásban

Az új SQL kiadásban az integrált in-memory OLTP - Online Transaction Processing - az Enterprise Editionben különösen figyelemre méltó. Ez a Microsoft által "Project Hekaton" néven bejelentett funkció egy igazi turbó, amely hozzájárul az SQL Server 2014 jelentős teljesítménynövekedéséhez. Ez egy memórián belüli adatbázis, amely támogatja a Microsoft SQL Server 2014-be épített OLTP-munkaterhelést. Az in-memory OLTP kiegészíti az adattárházak és az üzleti intelligencia számára már rendelkezésre álló in-memory képességeket.

A Hekaton memóriarezisztens OLTP-képességei további optimalizálás nélkül növelik az SQL Server-alkalmazások teljesítményét. A Hekaton csak az Enterprise verzióban érhető el, így a gyors teljesítményt értékelő vállalatoknak ezt a kiadást kell választaniuk.

Memória-optimalizált xVelocity ColumnStore indexek és AlwaysOn rendelkezésre állási csoportok

Szintén csak az Enterprise kiadásban érhetőek el a frissíthető ColumnStore indexek, amelyekkel az adatok oszlopalapú adatformátumban tárolhatók, kezelhetők és kereshetők.

Végül, de nem utolsósorban az SQL Server 2014 itt is kínál AlwaysOn Availability Groupokat, amelyek akár 8 másodlagos replikát támogatnak, köztük 2 szinkron másodlagos replikát.

Microsoft SQL Server 2014 - Rendszerkövetelmények

Memória: min. 1 GB RAM, ajánlott 4 GB vagy annál nagyobb memória

Processzor: min. 1 GHz 32 bites rendszerek esetén vagy 1,4 GHz 64 bites rendszerek esetén, 2 GHz ajánlott

Keménylemezterület: min. 6 GB, a telepített SQL Server 2014 komponensektől függően is

Operációs rendszer: Windows Server 2012 és Windows Server 2012 R2 32 bites, illetve 64 bites változatban

Windows SQL Server 2014 kiadások és licencelés a Wiresoftnál

Az SQL Server 2014-et a Wiresoft két fő kiadásban kínálja, amelyek megfelelnek a szervezetek és a magánszemélyek eltérő funkció- és teljesítményigényeinek:

  • Az SQL Server 2014 Enterprise Edition különösen alkalmas olyan kritikus fontosságú alkalmazásokhoz, amelyekhez erős memórián belüli teljesítményre, valamint biztonságra van szükség a magas rendelkezésre állás fenntartása mellett.
  • Az SQL Server 2014 Standard Edition már átfogó funkciókat kínál a középszintű alkalmazásokhoz és az adattárházak (data marts) adattárolásához.

Az SQL Server 2014 új Microsoft licencelési modellje

A Microsoft új, úgynevezett licencmérője az SQL Server 2014-es verziójára is vonatkozik.

Ez határozza meg az adott kiszolgálókiadástól függően, hogy milyen licencelési lehetőségek állnak rendelkezésre az SQL szoftver használatához.

A régebbi Microsoft-kiszolgálóverzióknál korábban nem számított, hogy hány maggal rendelkezik egy processzor. Most azonban a számuk az alapja az egyes SQL Server-kiadások licencelési követelményeinek meghatározásához. Ennek oka a megnövekedett magszám, ami tovább növeli a processzorok teljesítményét, és így a növekvő munkaterhelést is. A magok engedélyezése így bizonyos értelemben megfelel a teljesítmény nagyobb skálázásának.

Az SQL Server 2014-es verziójának standard kiadása - más kiadásokkal, például az Enterprise-ral ellentétben - nem csak 2 magos licenceléssel, hanem szerver/CAL-ok szerinti licenceléssel is elérhető. A Microsoft így figyelembe veszi a kisebb és közepes méretű vállalatok kisebb igényeit a szolgáltatások teljesítménye és skálázhatósága tekintetében. Így ők is élvezhetik az SQL Server 2014 teljesítményét és felhőfunkcióit, és a Server & CAL-okkal az általában olcsóbb licencelési alternatívához nyúlhatnak.

Ahhoz, hogy megtudja, hogy az SQL Server 2014 Standard Edition licencelésének melyik formája a legmegfelelőbb az Ön vállalata vagy szervezete számára, meg kell határoznia és elemeznie a tipikus munkaterhelést, és ennek alapján ki kell választania a megfelelő kiadást, illetve a Standard esetében a megfelelő licencformát. Ez függ az alkalmazottak számától és a szolgáltatások szükséges virtualizációjától is. Bár itt gyakran a szerver/CAL licencelés a költséghatékonyabb megoldás, bizonyos esetekben előnyös lehet a magonkénti licencelés választása. Az alábbiakban röviden ismertetjük az SQL Server 2014 két licencelési lehetőségét. Ha kérdése van a vállalatának vagy igényeinek legkedvezőbb formával kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal tanácsért.

Az SQL Server 2014-es verziójának licencelése 2-magos csomagokkal

A Microsoft szerint az SQL Server 2014 magalapú licencelése a következő kritériumokon alapul: Az egy magos licenc mindig két magra érvényes - a korábbiakhoz hasonlóan processzoronként egy licenc helyett. A Microsoft azonban bevezetett egy további kritériumot, így a processzoronkénti magok egyedüli száma nem felel meg a szükséges maglicencek számának, hanem a következő érvényes: A magok minimális száma mindig 16, függetlenül attól, hogy egy motor kevesebb maggal van-e felszerelve.

Így mindig legalább 16 magos licencet kell vásárolnia, azaz 8 csomag 2 magos licencet. Ezután nincs szükség további licencekre CAL-ok formájában. A 16-nál kevesebb maggal rendelkező motorok ezért nem engedélyezhetők alacsonyabb áron.

Kiszolgáló/CAL licencelés az SQL Server 2014 Standardhoz

Kiszolgálói licenc és ügyfél-hozzáférési licenc (CAL) licencelés esetén a következő két összetevőre van szükség: A kiszolgálónak először saját licencre van szüksége az SQL Server Edition 2014 Standardhoz. Ez adminisztrátori jogokat is tartalmaz, de ahhoz, hogy egy alkalmazott a szerver szolgáltatásait és funkcióit használni tudja, további ügyfél-hozzáférési engedéllyel kell rendelkeznie. Itt kiválaszthatja, hogy a CAL egy felhasználóhoz vagy egy végberendezéshez készüljön - User vagy Device CAL néven. Mindkettő kapható a Wiresoftnál is, kedvezményes áron.

Microsoft SQL Server 2014 kedvező áron a Wiresoftnál

A Wiresoftnál az SQL Server 2014 Standard és Enterprise kiadásban is beszerezhető eredeti Microsoft licencek formájában. Különösen nagy előnye származik abból az árelőnyből, amelyet a Wiresoft biztosít Önnek ezekre és más Microsoft szoftverlicencekre. Az összes kínált Microsoft-termék európai cégektől származó, még nem használt licenc, 100%-ban használható - és teljesen legálisan szereztük be. Az Európai Bíróság ítélete szerint ugyanis megengedett a szoftvertermékek, például a szerverlicencek továbbértékesítése vagy vásárlása. Ez azt jelenti, hogy biztos lehet benne, hogy egy teljesen használható licenccsomagot vásárol a Wiresoft-tól, amelynek hitelességét alaposan ellenőriztük. Sok ügyfél bízik a Wiresoft licencválasztékában és az általunk nyújtott szakértői tanácsadásban. Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, ha bármilyen kérdése van a Microsoft SQL Server 2014 egyedi licencelésével kapcsolatban.