Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Enterprise Az SQL Server 2022 Enterprise a Microsoft megbízható relációs adatplatformjának legátfogóbb új verziója, amely a vállalatok és szervezetek számára biztosítja a vállalati erőforrás-tervezési és...
4 684 799,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Standard 2 Core Az SQL Server 2022 Standard a Microsoft oldalról ennek a megbízható relációs adatplatformnak a legújabb verziója, amely minden olyan szükséges adatbázis-, elemzési és jelentési funkciót biztosít...
1 222 388,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD
Microsoft SQL Server 2022 Standard Az SQL Server 2022 Standard a Microsoft oldalról ennek a megbízható relációs adatplatformnak a legújabb verziója, amely minden olyan szükséges adatbázis-, elemzési és jelentési funkciót biztosít a...
306 067,90 Ft *

A két kiadás, az SQL Server 2022 Standard és az SQL Server 2022 Enterprise a hivatalos megjelenési dátumot követően használt szoftverként megtalálható a Wiresoft Software Shopban - és azonnal élvezheti az alacsonyabb árukat a megfelelő új árukhoz képest.

Az alábbi áttekintés bemutatja az SQL Server 2022 legfontosabb funkcióit, valamint a Standard és Enterprise Edition kiadás közötti különbségeket. További információért kérjük, forduljon munkatársunkhoz.

Az SQL Server 2022 Standard és Enterprise fontos funkciói

Az SQL Server 2022-es verziójának legfontosabb jellemzői között ismét olyan központi funkciók szerepelnek, mint a nagymértékben skálázható felhőszolgáltatások, valamint a Microsoft Always Encrypted adattitkosítási technológiája, az adatok fürtözésének lehetősége mellett. Az SQL Server 2022-ben különösen a Big Data fürtök használata bővíti a nagy mennyiségű adat elemzésének és feldolgozásának lehetőségeit és alkalmazási területeit, például a keresési lekérdezések intelligens feldolgozásával és a konténerek használatával minden lényeges folyamatban.

Az SQL Server 2022 a biztonság szempontjából is magas szintű adatvédelmet kínál olyan funkciókkal, mint a gyorsított adatbázis-helyreállítás, valamint az adatok osztályozása a megbízható felügyelet során. Az alábbi áttekintés részletesebb információkat nyújt az egyes funkcionális területekről.

Big Data Cluster - SQL Server 2022 megvásárlása

Az SQL Server 2022 minden előfeltételt biztosít a nagy teljesítményű Big Data Managementhez, ami elengedhetetlen a nagy mennyiségű adat elemzése és feldolgozása során. Ennek érdekében ez a verzió ismét nagy teljesítményű eszközöket tartalmaz az adatok gyors feldolgozásához és kezeléséhez, hogy a vállalatok számára különböző alkalmazásokhoz tegye elérhetővé azokat. Az intelligens lekérdezés-feldolgozás mellett ez magában foglalja annak lehetőségét is, hogy a Big Data-munkaterhelések az SQL Serverre költözzenek ahelyett, hogy például Hadoop-alapú platformokon kezelnék őket helyben. Az SQL Server 2022 Standard és Enterprise emellett a következő funkciókat kínálja:

 • Beépített csatlakozók, valamint SQL Server PolyBase külső adatbázisok, például Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS, valamint Azure Data Lake lekérdezéséhez, ha alkalmazható, anélkül, hogy az adatokat először fizikailag mozgatni vagy replikálni kellene
 • Skálázható fürtök telepítése SQL Server, Spark és HDFS konténerekkel a Kubernetes segítségével párhuzamos lekérdezéshez és adatok írásához és feldolgozásához Transact-SQL segítségével
 • AI és gépi tanulási feladatok futtatása HDFS tároló poolokban
 • Alkalmazások telepítése konténerként, valamint webszolgáltatások formájában
 • A skálázható HDFS adattároló adathalmaz Data Lake használható az adatok tárolására, valamint a különböző külső forrásokból származó adatok kombinálására
 • Az adatmart használható a Big Data fürtök horizontális skálázására, javítva az adatelemzés teljesítményét
 • Továbbá az AI-eszközök, valamint a Spark használata az R, Python, Scala és Java segítségével

Az SQL Server 2022 megbízható teljesítménye

A lekérdezések feldolgozásához és más kulcsfontosságú műveletekhez az SQL Server 2022 a megszokott magas skálázhatósággal és megbízható teljesítménnyel rendelkezik, amelyet a magas rendelkezésre állás biztosít - beleértve a Server Core támogatást, a katasztrófa utáni helyreállításhoz szükséges failover szervereket és az Always On failover fürtpéldányokat a továbbfejlesztett adatbázis-helyreállításhoz, beleértve a titkosított biztonsági mentést.

A nagy objektumtárak esetében olyan funkciók is rendelkezésre állnak, mint az oszloptároló és a memórián belüli adatbázis memórián belüli OLTP1-vel, hibrid pufferpool és tartós memória a teljesítmény optimalizálása érdekében, különösen a kritikus fontosságú munkaterhelések esetében; az SQL Server 2022 támogatja a partícionált táblák és több fájlfolyam-konténer párhuzamos feldolgozását, akár 50 példányban, olyan funkciókkal, mint a stretch adatbázis, a tábla- és indexpartícionálás és az adattömörítés.

Fokozott biztonság - SQL Server 2022 megvásárlása

A relációs adatbázis-rendszerekben a biztonsági szempontok továbbra is fontos szerepet játszanak a különösen nagy mennyiségű adat feldolgozásában és rendelkezésre állásában, hogy megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést. Az SQL Server 2022-ben az Always Encrypted funkció hatékony funkció, amely biztonságos enklávékkal védi az érzékeny adatokat, és támogatja a tipikus folyamatok biztonságos végrehajtását is.

A biztonságos adatbázis-oszlopok segítségével a kiszolgálói oldalon az ügyfélalkalmazások számára úgy lehet meghatározni a bizalmi határt, hogy sem az SQL Server, sem más adatbázisok, sem a rendszergazda nem férhet hozzá. Így biztonságosabban végezhetők el azok a műveletek, amelyekhez bizalmas adatok egyszerű szövegben történő felhasználására van szükség.

További biztonsági funkciók közé tartozik az átlátható adatbázis-titkosítás bővíthető kulcskezeléssel, valamint a sorszintű biztonság és a dinamikus adatmaszkolás, továbbá az egyéni szerepkör-kezelés.

Az SQL Server 2022 Enterprise Edition exkluzív jellemzői és tulajdonságai

Az SQL Server 2022 Standard kiadásához képest az Enterprise Edition jelentős többletet kínál mind a funkciók skálázhatósága, mind a Big Data feldolgozásához szükséges további funkciók tekintetében.

Skálázhatóság és magas rendelkezésre állás

A skálázhatóság szempontjából az SQL Server 2022 Enterprise várhatóan az operációs rendszer vagy RAM és az SQL Server adatbázis-motor maximálisan 524 PB relációs adatbázis-méretű példányonkénti vagy funkciónkénti méretét biztosítja a mai napig:

 • Elemzési szolgáltatások
 • Jelentéstételi szolgáltatások
 • Puffer pool Fő memória
 • Oszloptároló szegmens gyorsítótár
 • Memória-optimalizált adatméret

A skálázás elérhető csoportosított és nem csoportosított oszloptároló indexekhez, memórián belüli OLTP-hez, memóriaoptimalizált tempdb metaadatokhoz tartós memória támogatással, Stretch Database és Service Broker, amely egy keretrendszer az adatbázisokon belüli és az adatbázisok közötti üzenetküldéshez, valamint aszinkron kommunikációval rendelkező, nagymértékben skálázható alkalmazások fejlesztéséhez. A skálázás elérhető a tábla- és indexparticionálással, a sortárolás kötegelt módjával, a táblaváltozók késleltetett fordításával és a felhasználó által definiált skalárfüggvények inliningjével is.

Az SQL Server 2022 Enterprise magas rendelkezésre állású szolgáltatásai közé tartozik a Server Core támogatás, a gyors online oldal- és fájlhelyreállítás, az adatbázis tükrözése és a biztonsági mentés tömörítése. Az Always On failover fürtpéldányokkal, valamint az Always On rendelkezésre állási és alap rendelkezésre állási csoportokkal több másodlagos adatbázis is karbantartható megosztott tároló nélkül. Emellett a rendszer működése közben is hozzáadható tároló.

További exkluzív funkciók - SQL Server 2022 Enterprise megvásárlása

A megnövelt skálázhatóság mellett az SQL Server 2022 Enterprise Editionben a következő fontos funkciók állnak rendelkezésre a teljesítmény javítása érdekében:

 • Az intelligens lekérdezés-feldolgozás (IQP) a nagy adathalmazok gyors lekérdezés-feldolgozására optimalizált folyamatok összességét jelenti. Például az APPROX_COUNT_DISTINCT(expression) függvény jelentősen gyorsabb eredményeket adhat a nagy Big Data táblázatokban; míg a Table Variable Deferred Compilation a jobb teljesítmény érdekében a táblázati változóhoz tartozó sorok tényleges számát használja az 1 alapértelmezett érték helyett. Továbbá a Scalar UDF Inlining beépíti a felhasználó által definiált függvények hívásait a fő lekérdezésbe, és a Batch Mode on Rowstore (BMOR) csökkentheti a CPU-használatot.
 • Az intelligens teljesítmény az adatbázis-műveletek végrehajtási sebességének számos javítására utal.
 • A Lightweight Query Profiling Infrastructure szabványos aktiválása lehetővé teszi a sorszámmal és az I/O-használattal kapcsolatos információk gyors beszerzését
 • A gyorsított adatbázis-helyreállítás (Accelerated Database Recovery, ADR) biztosítja az adatbázis gyorsabb helyreállítását, például újraindítás után, vagy a hosszú ideig futó tranzakciók gyorsított visszaállítását.
 • A Big Data Cluster (BDC) az SQL Server 2022-ben egy Linux-alapú konténerfürt a Kubernetes vagy Azure Kubernetes Services (AKS) rendszerben, amely SQL Serverből és Apache Sparkból áll, a tárolás pedig a Hadoop Distributed File System (HDFS) különböző tárolási szolgáltatók segítségével történik.
 • A biztonságos enklávék lehetővé teszik, hogy a titkosított adatokat egyszerű szövegben, az adatbázis-kiszolgálón egy elkülönített fekete dobozban dolgozzák fel.
 • Az Adatbázis pillanatkép funkció pillanatképet készít az adatbázisról, például annak állapotának dokumentálása céljából; az Utolsó lekérdezési terv statisztikák szintén áttekintést nyújt az aktuális lekérdezésekről.

Az SQL Server 2022 Standard és Enterprise kiadások licencelése

Az SQL Server 2022-es verziójának licencelése feltehetően ismét a Microsoft licenckezelés által meghatározott szokásos rendelkezéseknek megfelelően történik majd: A Standard Edition esetében választható a core-alapú licencelés és a szerverlicenc, valamint a felhasználók vagy végberendezések kliens hozzáférési licencének kombinációja; az Enterprise Edition csak core-alapú licenceléssel használható. Ezek a szabályok az SQL Server 2022 használt szoftverek vásárlása esetén is érvényesek.

 • Az SQL Server 2022 magalapú licencelésével egy VM vagy konténer minden egyes virtuális processzorához egy SQL Server Core licencet kell vásárolni. A Microsoft mindig legalább 4 mag licencet határoz meg VM/konténerenként.
 • Így a fizikailag rendelkezésre álló processzormagok száma mellett a virtuális szerverek számát is figyelembe veszik.
 • Egyetlen SQL Server 2022 licenc 2 fizikai processzormagot fedez.

Ezenkívül további szabályok vonatkoznak a szerverkapacitás kiszámítására, amelyekről a Wiresoft munkatársától e-mailben, közvetlenül a chatben vagy telefonon tájékozódhat.

 • Az SQL Server 2022 Standard szerverlicenc és ügyfél-hozzáférési licenc kombinációjával történő licencelése esetén a szerverlicenc mellett minden egyes felhasználó vagy végberendezés, amely hozzáfér az SQL Serverhez, saját CAL-lal is fel kell, hogy legyen szerelve.

A felhasználók vagy végberendezések számára az SQL Server 2022 kliens-hozzáférési licencek használt szoftverként is kaphatók a Wiresoft-tól.

Vásárolja meg az SQL Server 2022 Standard és Enterprise kiadásokat használt szoftverként a Wiresoft-tól

Az SQL Server 2022 két új kiadása - Standard és Enterprise - a hivatalos megjelenéstől kezdve használt szoftverként kedvező áron kapható a Wiresoftnál. Ezekből az előnyökből Ön is profitálhat:

 • A Microsoft SQL Server 2022 Edition használt szoftverként való kereskedelme és használata legális, mivel a törvények ezt lehetővé teszik.
 • Ha Ön használt licencet vásárol a Wiresoft-tól, akkor egy legális és eredeti Microsoft SQL Server 2022 terméket szerez be.
 • Ez a termék érvényes licenckulccsal van ellátva - ez nem az SQL Server 2022 korlátozott ideig használható tesztverziója.
 • Az SQL Server 2022 Edition Microsoft "Használt szoftver" megjelölése nem jelenti azt sem, hogy a szoftver funkcionalitását bármilyen korlátozás érné.
 • A Wiresoft a használt SQL Server 2022 Editions Standard és Enterprise szoftvereket a teljes használhatóság szempontjából tesztelte a továbbértékesítés előtt.

Ha további kérdése van a Microsoft SQL Server 2022 Edition vagy az ügyfél-hozzáférési licenceléssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot chaten, telefonon vagy e-mailben.