Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Enterprise 2-Core Az SQL Server 2019 Enterprise 2-Core kiadás jelenleg a Microsoft bevált relációs adatplatformjának legátfogóbb és legfrissebb változata; biztosítja az összes olyan legújabb adatbázis-,...
3 254 085,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Standard 2-Core Az SQL Server 2019 Standard 2-Core kiadás jelenleg a Microsoft világszerte használt, megbízható relációs adatplatformjának legmodernebb változata, mivel minden olyan, jelenleg fontos adatbázis-,...
818 193,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD
Microsoft SQL Server 2019 Standard Az SQL Server 2019 Standard Edition a Microsoft relációs adatkezelő rendszerének legújabb verziójához tartozik; egyesíti magában a vállalati erőforrás-tervezési rendszerek, CRM-rendszerek vagy...
195 895,90 Ft *

Innovatív funkciók az SQL Server 2019-ben

A Microsoft intelligens szoftvere számos innovatív funkciót is kínál az adatfeldolgozáshoz: Ezek az adatok klaszterezésén (csoportba sorolásán) kívül a monitorozásra, azaz a különböző típusú szisztematikus rögzítésre (naplózás, mérés), valamint a keresések során a lekérdezések vagy bejegyzések feldolgozására is vonatkoznak.

Az új SQL Server kiadásban különösen figyelemre méltó az intelligens lekérdezésfeldolgozás (IQP), amely jelentősen felgyorsítja a lekérdezések feldolgozását, és különösen nagy adatmennyiségek esetén hatékony. Ezzel egyidejűleg számos adatbázis-művelet sebessége megnőtt, és további funkciókkal bővült.

Az alábbiakban részletesen áttekintjük a Microsoft SLQ Server Edition 2019 legfontosabb újításait:

AzSQL Server 2019-ben elérhetőadatvirtualizáció a Big DataClusterrel

Egyre több vállalat rendelkezik kiterjedt és folyamatosan bővülő adatgyűjteményekkel. A Big Data Cluster funkcióval az SQL Server 2019-ben mostantól egy olyan teljes környezet áll rendelkezésre, amely a mesterséges intelligencia technológiákat használja, hogy szinte valós idejű betekintést nyerjen az összes adathalmazba. A Big Data Clusters többek között minden olyan eszközt biztosít, amely a gépi tanulási modellek képzéséhez és telepítéséhez szükséges.

Az SQL Server 2019 Big Data Cluster (BDC) egy Linux-alapú konténerfürt, amely SQL Server és Apache Spark konténereket tartalmaz és Kubernetes vagy Azure Kubernetes Services (AKS) szolgáltatásban települ.

Az SQL Server 2016-ban már bevezetett, külső adatforrásokból származó Transact SQL-lekérdezések feldolgozására szolgáló PolyBase funkciót most többek között az Oracle, a MongoD és a Terradata számára is kiterjesztették, hogy bizonyos külső tárolási adatforrásokhoz hozzáférhessenek.

A Java használata az SQL Server 2019-ben

Az SQL Server 2019-es kiadásában most először van lehetőség Java-kód használatára az adatbázis-kezelő rendszeren belül. A fejlesztők mostantól a Java Runtime integrációjának előnyeit élvezhetik. A lefordított Java kódot mostantól anélkül lehet végrehajtani az SQL szerveren, hogy először át kellene vinni a feldolgozáshoz. Más programozási nyelvek integrálása is lehetséges az új SQL Server 2019-ben az SQL Server Language Extensions alapján.

Biztonságos enklávék titkosított adatokhoz a Secure Enclaves segítségével

Az SQL Server 2019 az SQL Server 2016-ban bevezetett Always Encrypted funkció óta a Secure Enclaves segítségével kibővíti az adatok titkosításának lehetőségét az ügyféltől az DBMS-ig. Ezeket az adatokat még az adatbázis-adminisztrátorok sem tekinthetik meg kibővített jogokkal.

Különböző teljesítményjavítások az SQL Server 2019-ben

Emellett az új Microsoft SQL Server 2019 számos teljesítményjavítást kínál, amelyek nemcsak a felhasználók, hanem a rendszergazdák számára is előnyösek:

Intelligens lekérdezés-feldolgozás: Az Intelligens lekérdezés-feldolgozás (IQP) segítségével az SQL Server 2019-es kiadásában is számos optimalizálás található a lekérdezések feldolgozásában, amelyek különösen nagy mennyiségű adat feldolgozásakor jelentenek sebességelőnyt.

Intelligens teljesítmény: Az úgynevezett intelligens teljesítmény az adatbázis-műveletek végrehajtási sebességének további növelésére utal. Ezek némelyike automatikusan elérhető belsőleg, vagy előbb az adatbázis-adminisztrátornak kell aktiválnia.

Adatbázis pillanatkép: Az adatbázis-pillanatfelvétel segítségével az adatbázis-adminisztrátor virtuálisan egy pillanatfelvételt készít az adatbázisról. Ez a pillanatkép aztán felhasználható egy értékelés vagy jelentés illusztrálására. Ha az eredeti adatbázis megváltozik, a pillanatfelvétel segítségével dokumentálhatók a korábbi állapottól való eltérések.

A végrehajtási tervek nyomon követése (Last Query Plan Statistics): Ezzel az SQL Server az adatbázis-adminisztrátor számára naprakész képet nyújt a legutóbbi lekérdezés-futtatási tervekről. 

Lightweight Query Profiling Infrastructure (LWP): Az LWP ismét javult, és most már alapértelmezés szerint aktiválva van az SQL Server Management Studio-ban az élő lekérdezési statisztikákhoz.

Gyorsított adatbázis-helyreállítás (Accelerated Database Recovery, ADR): felgyorsítja az adatbázis helyreállítását újraindítás vagy kiterjedt tranzakció-visszaállítás után.

A Microsoft SQL Server 2019 licencelési modelljei a Wiresoftnál

Az SQL Server 2019-gyel a Microsoft folytatja a szerver 2016-os verziója óta elérhető alaplicencelési opciót. Az SQL Server 2019 kiadásától függően - Standard vagy Enterprise - különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a megfelelő szerverlicencek megszerzéséhez.

Az SQL Server 2019 kiadások áttekintése

A Wiresoftnál a következő szerver 2019 kiadásokat vásárolhatja meg:

SQL Server 2019 Standard Edition: A Standard verziót kifejezetten kis- és középvállalkozások számára tervezték.

A standard verzióban választhat a szerver/CAL szerinti licencelés (azaz szerverlicencek és hozzáférési licencek) és a magonkénti licencelés között (itt nincs szükség további hozzáférési licencekre).

SQL Server 2019 Enterprise Edition: Az Enterprise verziót középvállalkozások és különösen nagyvállalatok vagy szervezetek számára tervezték. A licenc a magok száma alapján kerül kiadásra. A szerver/CAL szerinti licencelés itt általában nem érhető el.

A szerver/CAL és a magok szerinti licencelés közötti különbség

Míg a szerver/CAL szerinti licencelés a megszokott, ismert sémát követi, a maglicencelésnél a szükséges licencek száma a magok számán alapul. Ez az úgynevezett engedélyezési metrika változását jelenti, vagyis azt, hogy hogyan számolják az engedélyek iránti igényt.

Míg korábban lényegtelen volt, hogy hány magot tartalmaz egy processzor, ma már ez a szám döntő az engedélykötelezettség meghatározásakor.

A magok licencelésének célja tehát, hogy figyelembe vegye a processzoronként folyamatosan növekvő magszámot, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb munkaterhelések is kezelhetők.

Az SQL Server 2019 licencelése Server/CAL szerint

A Server/CAL licencelési modell a Microsoft más kiszolgálókiadások esetében is ismerős. Ez a szokásos követelményeknek megfelelően történik:

Itt minden egyes kiszolgálóhoz, amelyen SQL Server-példányt kell futtatni, szabványos kiszolgálói licenc szükséges. Ezenkívül minden olyan felhasználó vagy eszköz számára, aki hozzáfér a licencelt SQL-kiszolgálóhoz, egy megfelelő hozzáférési licenc (CAL) szükséges ugyanarra vagy egy újabb szerverváltozatra, azaz egy felhasználói vagy eszköz CAL.

A 2019-es CAL segítségével mind a 2019-es SQL Serverhez, mind az SQL Server 2017-hez hozzáférhet.

Az, hogy egy vállalat számára melyik licencelési típus a kedvezőbb, attól függ, hogy hány felhasználót vagy végberendezést kell licencelni: A felhasználói CAL-k alkalmasabbak, ha egy jogosult felhasználó különböző eszközökről akar hozzáférni a kiszolgálóhoz, míg az eszköz CAL-k kedvezőbbek, ha különböző felhasználók mindig egy adott eszközön keresztül férnek hozzá a kiszolgálóhoz.

Az SQL Server 2019 licencelése magok szerint

A Microsoft szerint a magonkénti licencelési modell mostantól a felhőben az általános eljárás, mert így egységesíti a Windows Server és az Azure licencelését is. Egyszerűsíti a licencek mobilitását is, például az Azure Hybrid Use Benefit segítségével. Ez azt jelenti, hogy a hibrid felhasználás és a felhőalapú telepítések mostantól jobban feltérképezhetők a szoftverek rendelkezésre bocsátása tekintetében.

A felhőkompatibilis licenceléssel egy mag licenc két magra vonatkozik, a korábbi processzoronkénti egy licenc helyett. Így a teljes licenckövetelmény a processzoronkénti magok számából adódik. Kiszolgálónként legalább nyolc licenc van beállítva, ami azt jelenti, hogy processzoronként legalább nyolc magot kell licencelni. A szerver minden fizikai magjának saját maglicencre van szüksége.

A Microsoft a következő szabályokat is bevezette:

Minden egyes processzorhoz legalább 8 mag licenc szükséges.

Ezenkívül minden egyes kiszolgálóhoz legalább 16 core licenc szükséges.

Az egyes kiszolgálókhoz szükséges maglicencek csak 2 csomagban állnak rendelkezésre: SQL Server Standard 2-Core vagy SQL Server Enterprise 2-Core.

A gép típusától függ tehát, hogy az adott esetben melyik standard licenc az olcsóbb, a szerver/CAL vagy a 2 magos licenc: a legfeljebb 2 processzoros, egyenként 8 magos gépeknél az SQL Standard Server/CAL verzióval lehet olcsóbban licencelni. A Microsoft által meghatározott minimális nyolc magos szám miatt a kevesebb maggal rendelkező gépeket nem lehet olcsóbban licencelni.

A core-alapú licenceléssel ezután nincs szükség hozzáférési licencekre (CAL).

Licenc Microsoft SQL Server 2019 alacsony áron a Wiresoftnál

Nem számít, hogy a Microsoft SQL Server 2019 Standard vagy Enterprise, akár Server/CAL, akár 2-magos licenccel szeretné fedezni vállalata licencigényét: a Wiresoftnál ezeket a Microsoft-termékeket kizárólag eredeti licencjogok formájában kapja meg. A Microsoft-licencek különösen kedvezőek a Wiresoftnál, mivel európai cégek nem használt szoftverlicenceit kínáljuk - teljesen legálisan. Ezért biztos lehet benne, hogy a Wiresoft minden licencét ellenőriztük az eredetiség és a használhatóság szempontjából. Ezt számos lelkes vásárló is megerősítette. A Microsoft SQL Server 2019 licenceléssel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal