Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL
Felhasználói CAL-ok vásárlása a Microsoft Windows Server 2019-hez használt licencekként A Microsoft Standard- vagy Datacenter-Edition of Microsoft Windows Server 2019 licenceléséhez az egyes felhasználók számára a core alapú...
8 629,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
vásároljon 5 felhasználói CAL-t a Microsoft Windows Server 2019-hez használt licencekként A Microsoft Windows Server 2019 standard vagy adatközpont kiadásának licenceléséhez a core alapú szerverlicencek mellett minden egyes felhasználó...
40 321,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
vásároljon 10 felhasználói CAL-t a Microsoft Windows Server 2019-hez használt licencekként A Microsoft Windows Server 2019 standard vagy adatközpont kiadásának licenceléséhez a core alapú szerverlicencek mellett minden egyes felhasználó...
74 893,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
vásárlás 5 Pack Device CAL for Microsoft Windows Server 2019 használtan A Microsoft Windows Server 2019 Standard vagy Datacenter Edition esetében a kiszolgálómagok licencén kívül egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges minden olyan...
40 321,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
vásároljon 10 csomag Device CAL a Microsoft Windows Server 2019-hez használtan A Microsoft Windows Server 2019 Standard vagy Datacenter Edition esetében a kiszolgálómagok licencén kívül egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges minden...
74 893,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25 csomag Device CAL a Microsoft Windows Server 2019-hez használtan vásárolni A Microsoft Windows Server 2019 Standard vagy Datacenter Edition esetében a kiszolgálómagok licencén kívül egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges minden...
184 371,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL
Vásároljon Device CAL-t a Microsoft Windows Server 2019-hez használtan A Microsoft Windows Server 2019 Standard vagy Datacenter Edition esetében a kiszolgálómagok licencén kívül egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges minden olyan...
8 629,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
vásároljon 25 felhasználói CAL-t a Microsoft Windows Server 2019-hez használt licencekként A Microsoft Windows Server 2019 standard vagy adatközpont kiadásának licenceléséhez a core alapú szerverlicencek mellett minden egyes felhasználó...
184 371,90 Ft *

A Windows Server 2019 új funkcióinak és jellemzőinek áttekintése

AWindows Server 2019 eszköz- és felhasználói CAL-ok számos fejlesztést, valamint számos kiegészítést és fontos új funkciót tesznek lehetővé, amelyek még jobban támogatják a virtualizációt. A Windows 10-hez hasonlóan az Express Updates is lerövidíti a telepítési időt, és csökkenti a szükséges újraindítások számát.

Emellett a Windows Server 2019 SDN (Software Defined Networking) nem csak a fizikai hálózati eszközök, például útválasztók és kapcsolók központi konfigurálását teszi lehetővé, hanem a virtuális hálózati eszközök - például átjárók - központi konfigurálását és dinamikus kezelését is. Az SDN segítségével a Windows Server 2019 a tűzfalfelügyelet mellett két hálózat szinte zökkenőmentes összekapcsolására szolgáló peering lehetőségét is kínálja. A Datagram Transport Layer Security (DTLS) funkció elérhető a virtuális hálózatok biztonságos titkosításához a titkosított hálózatokkal.

Azure-szolgáltatások Windows Server 2019 számára

Az új integrált hibrid funkciókat kifejezetten a Microsoft Azure szolgáltatások további integrálására és könnyebb használatára tervezték. A Windows Server és a Microsoft Azure szoros együttműködése lehetővé teszi az adatok egyszerű szinkronizálását, valamint olyan kiegészítő szolgáltatások használatát, mint az Azure Update Management, az Azure Backup az adatok egyszerű mentéséhez, valamint az Azure Site Recovery. Az integrált Azure hálózati adapterrel egy helyi kiszolgáló csatlakoztatható az Azure-felhőben lévő virtuális Azure-hálózathoz.

A Storage Migration Assistant nem csak a Windows Server 2019-re való átállást könnyíti meg, hanem a kiszolgáló migrációját is, beleértve a felhőbe történő adatátvitelt is. Az Azure File Sync egy lehetséges tárolási helyként működik.

Emellett a Hyper-Converged Infrastructure (HCI) új funkciói kiválóan alkalmasak a szerver- és asztali virtualizációra. A HCI-platformok nemcsak könnyen megvalósíthatók, hanem könnyen kezelhetők és skálázhatók is. A Windows Server 2019 HCI-je így csökkenti az informatikai infrastruktúrák összetettségét és ezáltal a telepítést is.

A Windows Server 2019 további előnyei

A konténerszolgáltatások egyre fontosabbá válnak az alkalmazások virtualizálásában és rendelkezésre bocsátásában. Ennek érdekében a Windows Server 2019 kifejezetten a Kubernetes és a Linux számára kínál továbbfejlesztett lehetőségeket. A Linux jobb integrációja itt a Shielded VM-ekkel történik, valamint azzal a lehetőséggel, hogy a Linux-kiszolgálót Linux-parancsokkal lehet kezelni a Windows-kiszolgálón keresztül. A Linux disztribúciókat is integrálták a Windows telepítésébe.

Az érzékeny adatok védelme és a támadások korai észlelése a Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) segítségével szintén javult.

Linux és támogatás a Windows Server 2019-ben

A Windows Server Platform 2019 mostantól átfogóbb támogatást nyújt a konténerek vagy a Kubernetes számára is. A Linux és Windows konténerek párhuzamosan használhatók és kezelhetők a Kubernetes segítségével, amely ennek során olyan új funkciókkal bővült, mint például a konténerhálózat. Emellett az egyes konténerképek is javultak. Az "ablakok" konténerkép szintén új, és szélesebb körű funkciókkal rendelkezik, mint a korábbi képek.

Storage Spaces Direct és Storage Replica a Windows Server 2019 rendszerhez

AWindows Server 2019 a verziótól függően különböző tárolási funkciókat kínál az eszköz- és felhasználói CAL-okhoz. A Datacenter Edition CAL-jai tartalmazzák az összes releváns funkciót, például a Storage Spaces Directet, míg a Standard Edition CAL-jai a Storage Replica funkciót.

A Windows Server 2019 tárolási másolat nem csak a fájlrendszer szintű adatvesztést akadályozza meg, hanem a katasztrófavédelemmel a lehető legkisebbre csökkenti az állásidőt. Az adatreplikációhoz nemcsak szinkron, hanem aszinkron replikáció is rendelkezésre áll a Storage Replica segítségével: Míg a Storage Replica a szinkron replikáció során az adatokat egy fizikai helyre tükrözi hibabiztos kötetekkel, addig az aszinkron replikáció során ez a helyek közötti nagyobb késleltetésű hálózati kapcsolatok segítségével történik.

A Storage Spaces Direct adatközponti változatával a szerverek helyi adattárolása virtuális fürtbe egyesíthető. A fürt csomópontjai különböző fizikai adathordozókkal rendelkeznek, és az egyes adathordozók vagy rendszerek közötti kommunikáció az SMB protokoll segítségével történik.

Ezenkívül az S2D leegyszerűsíti a szoftveresen definiált tárolórendszerek (SDS) megvalósítását és kezelését, és lehetővé teszi a skálázható, nagy rendelkezésre állású tárolórendszerek kiépítését.

Javított biztonság a Windows Server 2019-ben

Az érzékeny adatok ellopása és az azokhoz való illetéktelen hozzáférés még mindig a vállalatokra leselkedő leggyakoribb fenyegetések közé tartozik. Ennek megelőzésére a Windows Server 2019-ben már jobb eszközök állnak rendelkezésre. Ezek közé tartozik például a tartományvezérlő és a Windows Defender, amely új funkciókkal egészült ki, mint például az Exploit Guard, amely a hálózathoz és az ott található dokumentumokhoz és mappákhoz való hozzáférést felügyeli. Az Azure AD biztonsági funkciói, például az Azure AD tiltott jelszavak és az Azure AD jelszóvédelem a helyi Active Directory védelmét is biztosítják.

A Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) szintén külön említést érdemel: a továbbfejlesztett védelmi mechanizmusokkal és az adat- és fájlkiszolgálók titkosításával a Windows Server 2019 még átfogóbb védelmet nyújt a root kitek és a nulladik napi támadások ellen.

Hasonlóképpen, a Shielded Virtual Machines (Shielded VM) lehetővé teszi a rendkívül biztonságos virtualizációs infrastruktúrák telepítését és erős védelmét. A Shielded VM átfogó funkciókat biztosít a virtuális kiszolgáló és a kritikus adatok védelmére, és megakadályozza, hogy illetéktelenek vagy támadók hozzáférjenek vagy ellopják azokat. A Windows Server 2019-ben található Shielded VM segítségével a nyilvános felhőbe áthelyezett összes adat védett.

Vásároljon CAL-kat a 2019-es Server Editionhöz a Wiresoftnál

A Microsoft licencelési rendszere CAL-okat (Client Access License, ügyfél-hozzáférési licenc) kínál a Server 2019 Standard vagy Datacenter Edition használatához. Ennél a licencelési modellnél a szoftver használatának engedélyezése (licenc) elkülönül a megvalósítástól. A Microsoft Server 2019 szolgáltatásainak és funkcióinak használatához megfelelő számú CAL-ra van szükség.

CAL csak az engedélyezett felhasználók vagy eszközök számára biztosít hozzáférést a Windows Server 2019-hez. A megfelelő hozzáférési engedéllyel nem rendelkező harmadik felek nem férhetnek hozzá a kiszolgálóhoz - ez nagyobb biztonságot is jelent, és védi az érzékeny adatokat a saját vállalat alkalmazottaitól és a harmadik felektől egyaránt.

Felhasználói CAL-k és eszköz CAL-k a Server 2019 számára - különbségek

A Microsoft ügyfél-hozzáférési licencelési modellje számos előnnyel jár: A CAL-licencelés lehetővé teszi a felhasználók rugalmas és igényalapú jogkezelését. A készülék CAL-ok és a felhasználói CAL-ok kombinálhatók is. A Windows Server 2019 CAL egy régebbi kiszolgálókiadás elérésére is használható - de fordítva nem.

A Wiresoftnál a Server 2019 Standard és Datacenter verziókhoz mindkét Client Access licenc elérhető: User CAL és Device CAL vagy felhasználóhoz és eszközhöz kapcsolódó licencek. Az, hogy az egyes esetekben melyik engedélytípus a legmegfelelőbb, számos tényezőtől függ, amelyeket az alábbiakban röviden ismertetünk.

Windows Server felhasználói CAL

A Windows Server Microsoft User CAL mindig csak egy adott felhasználó számára engedélyezi a rendszer elérését. A felhasználói CAL ezért nem kötődik egy adott eszközhöz. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a szerverhez való hozzáférést akár a vállalat munkahelyén lévő PC-ről, VAGY egy másik végberendezéssel, amelyet például útközben (laptop vagy táblagép) vagy az otthoni irodában használnak. A felhasználói CAL-ok ezért különösen rugalmassá és mobilissá teszik a Windows Server 2019 használatát.

Windows Server Device CAL

Microsoft Device CALa licencelés eszközhöz kapcsolódó formája. Ez azt jelenti, hogy csak egy eszköz kap hozzáférési jogokat a kiszolgálóhoz. Ez lehet például egy helyben használt számítógép a vállalat telephelyén VAGY egy laptop vagy táblagép. Az Device CAL előnye, hogy minden olyan felhasználó, aki jogosult az adott licencelt PC stb. használatára, hozzáfér a kiszolgálóhoz is.

Az, hogy egy vállalat számára melyik licenctípus - Device CAL vagy User CAL - vagy a kétféle CAL kombinációja a legpraktikusabb, természetesen a munkaállomások tényleges felépítésétől függ. Az alkalmazottak száma mellett az is szerepet játszik, hogy a Windows Server 2019-et elsősorban milyen módon használják a vállalatok:

Ha az alkalmazottak főként a vállalat telephelyén lévő munkaállomásról férnek hozzá a Windows Serverhez, akkor az Device CAL megfelelőbb. Ha viszont az alkalmazottak elsősorban különböző eszközöket vagy munkaállomásokat használnak - a vállalaton belül, de az otthoni irodában stb. is - a szerver elérésére, akkor a felhasználói CAL jobban tükrözi a használati követelményeket.

Vásároljon CAL-okat a Windows Server 2019-hez kedvező áron a Wiresoft-tól

A Wiresoft kedvező áron kínál eszköz- és felhasználói CAL-okat a Windows Server 2019-hez. Ez lehetővé teszi, hogy rugalmasan fedezze vagy kiegészítse egyéni igényeit mindkét engedélytípus esetében. Ha bármilyen kérdése van a Microsoft Server 2019 licencelésével kapcsolatban, egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot. Szívesen adunk Önnek tanácsot az egyedi, kedvező árú CAL-kombinációval kapcsolatban.

A Wiresoftnál kapható összes Microsoft licenctermék eredeti európai eszköz- vagy felhasználói CAL. A Wiresoft által más cégektől megvásárolt és eredetiségét ellenőrzött, fel nem használt szoftverlicencek árelőnyét élvezheti. Számos elégedett ügyfél megerősítette a Wiresoft licencek megvásárlásának előnyeit. A Windows Server 2019-re vonatkozó CAL-ajánlatunkkal kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk bizalommal.