Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Eszköz CAL-k a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 összes, a Standard és az Enterprise kiadásokban elérhető szolgáltatásának eléréséhez a tényleges kiszolgálói licenc mellett a...
10 070,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL
Felhasználói CAL-k a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 kiszolgálószolgáltatásainak eléréséhez a Standard és Enterprise kiadásokban minden felhasználónak a tényleges kiszolgálói...
10 070,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CALs a Microsoft Exchange Server 2016 használt szoftver A Microsoft Exchange Server 2016 Standard és Enterprise kiadásokban elérhető összes szolgáltatás elérésének előfeltétele a tényleges szerverlicenc mellett egy kliens...
48 964,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 CSOMAG ESZKÖZ CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 CSOMAG ESZKÖZ CAL
10 Device CAL a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 összes, a Standard és az Enterprise kiadásokban elérhető szolgáltatásának eléréséhez a tényleges kiszolgálói licenc mellett a...
92 179,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Device CAL a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 összes, a Standard és az Enterprise kiadásokban elérhető szolgáltatásának eléréséhez a tényleges kiszolgálói licenc mellett a...
227 587,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 felhasználói CAL a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 kiszolgálói szolgáltatásainak eléréséhez a Standard és az Enterprise kiadásokban minden felhasználónak a tényleges...
48 964,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 felhasználói CAL a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 kiszolgálói szolgáltatásainak eléréséhez a Standard és az Enterprise kiadásokban minden felhasználónak a tényleges...
92 179,90 Ft *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 felhasználói CAL a Microsoft Exchange Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez A Microsoft Exchange Server 2016 kiszolgálószolgáltatásainak eléréséhez a Standard és Enterprise kiadásokban minden felhasználónak a tényleges...
227 587,90 Ft *

A Microsoft Exchange Server 2016 CAL előnyei

Az Exchange Server 2016 csoportszoftver fontos alapot képez a modern vállalatok folyamatainak ellenőrzéséhez és irányításához. Az Exchange Server 2016 belső és külső interfészként is működik: összeköti az összes alkalmazottat és részleget a különböző helyszíneken.A nagy teljesítményű kiszolgálószoftver számos integrált eszköze hozzájárul a vállalaton belüli folyamatok hatékonyságának fenntartható növeléséhez: A kommunikációt különösen a központi adminisztráció és az összes kapcsolat és e-mail egyértelmű archiválása könnyíti meg. Lehetővé teszi a projektdokumentumokon való közös munkát is, amelyet a verziókezelés is javít.

Ezeket a funkciókat kiegészíti az egyes alkalmazottak által a találkozókhoz és projektekhez való egyéni hozzáférés differenciált jogosultságkezelése.

AMicrosoft Exchange Server 2016 így növeli a vállalati folyamatok rugalmasságát és termelékenységét, miközben maximális átláthatóságot biztosít és átfogó ellenőrzést tesz lehetővé. A munkafolyamatok egyszerűsödnek, így az Exchange Server 2016 nemcsak az idő- és költségmegtakarításban segít, hanem a versenyképességet is növeli.

Windows Exchange Server 2016 - a legfontosabb újdonságok áttekintése

A Windows Exchange Server 2016 az elődváltozathoz, a Windows Exchange Server 2013-höz képest számos fontos újítást és továbbfejlesztést tartalmaz. A szerverarchitektúra optimalizálása állt az előtérben: a szerverszerepek számát kettőre csökkentették: Postafiók és Edge Transport. A funkciók skálázása is egyszerűsödött, és javult a különböző felhőszolgáltatások támogatása.

Új funkciók és "Outlook a weben" megjelölés

Az Exchange Server 2016 webes elérését a Microsoft alaposan átdolgozta. Ennek során az "Outlook on the Web" (korábban "Outlook Web Access" vagy "Outlook Web App") nevet is átnevezték.

A folyamat során a webes felületet is optimalizálták; most már gond nélkül használható Android vagy iOS rendszert futtató okostelefonon vagy táblagépen az Outlook alkalmazás előzetes telepítése nélkül. Az Outlook már nem csak a Microsoft Edge és az Internet Explorer 11 böngészőkkel használható; a Google Chrome, a Safari és a Firefox is nagyobb korlátozások nélkül használható.

Az új "Sweep" funkció egyszerűsíti az e-mailek kezelését. Egy adott feladóval kapcsolatban meghatározható például, hogy hány napig kell tárolni a feladó e-mailjeit, vagy hogy csak a legfrissebb üzenetet kell tárolni.

Az új megjelenés mellett a naptár új funkciókat is kapott: A naptári eseményekre vonatkozó e-mailes emlékeztetők mellett lehetőség van például arra is, hogy más időpontot javasoljon a találkozókra való meghívásokhoz.

A keresés jobb skálázhatósága

Az Exchange Server 2016 eDiscovery keresési architektúrájának fontos előnye a keresés jobb skálázhatósága. Ez most decentralizált, és több szervert használ. Ez jelentősen gyorsabbá teszi. Továbbá, amikor az Outlook 2016-ban vagy az Outlook on the Web-ben keresési kifejezést ad meg, a program javaslatokat tesz a gyakran használt kapcsolatok, a postafiókban lévő e-mailek és a korábbi keresési lekérdezések alapján. Emellett az olyan kontextuális szűrők, mint a dátumtartomány vagy a hasonló küldő, segítenek könnyebben megtalálni a keresett információt. Az Outlook on the Web azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját naptárukban vagy egy harmadik fél naptárában keressenek.

A kereshető postafiókok száma 5000-ről 10 000-re nőtt, és ugyanez vonatkozik az archív postafiókokra is, így összesen 20 000 postafiókban lehet egyszerre keresni.

Javított együttműködés az Outlookban

A Microsoft OneDrive for Business és a SharePoint 2016 felhőszolgáltatásaiban tárolt fájlok mostantól az Outlook 2016 és az Outlook on the Web szolgáltatásban linkként, nem pedig mellékletként szerepelhetnek egy e-mailben. A címzett hozzáférési jogai egyénileg beállíthatók. A címzett ezután közvetlenül megnyithatja a hivatkozott fájlt, mint egy mellékletet.

A hibrid felhőszolgáltatások támogatása

Az Exchange Server 2016 mostantól támogatja a hibrid forgatókönyveket is. A postafiók tehát lehet helyi kiszolgálón vagy a felhőben. Az Exchange Online archiválás és az Azure Rights Management felhőbővítményekkel pedig a helyi e-mail postafiókok is használhatók.

Az Exchange Server 2016 Microsoft licencelési rendszere

A Microsoft licencelési modellje az Exchange Server 2016-os verziójának egyedi használatát a különböző licencelési lehetőségeken keresztül szabályozza. Egyrészt a licencelt Exchange Server szolgáltatásainak és funkcióinak terjedelme szerint tesznek különbséget: a két szerverlicenc, a Standard és az Enterprise nemcsak a funkciók eltérő terjedelmét, hanem a szolgáltatások eltérő skálázását is kínálja.

Másrészt az Exchange Server 2016-hoz tartozó CAL-ok aszerint különböznek, hogy a kiszolgálóhoz való hozzáférési jogosultságot hogyan határozzák meg: a jogokat vagy egy egyedi végberendezéshez rendelik hozzá eszköz CAL-ként, vagy egy egyedi felhasználóhoz felhasználói CAL-ként.

Ebből a célból ez az Exchange-verzió két CAL-kiadással is rendelkezik, amelyeket Standard CAL-nak és Enterprise CAL-nak nevezhetünk. A két Exchange Server-kiadás kombinálható a megfelelő CAL-típussal. Ez azt jelenti, hogy használhat egy Enterprise CAL-t a Standard Editionnel vagy egy Standard CAL-t az Enterprise Editionnel.

Kiszolgálói licencek a Microsoft számára Exchange Server 2016

Microsoft Exchange Server 2016 a Wiresoftnál Standard és Enterprise kiadásban is elérhető. A fő különbség a kettő között a skálázhatóságban van: míg a Standard Edition szerverenként legfeljebb öt rendelkezésre bocsátott adatbázisra korlátozódik, addig az Enterprise Edition akár 100 rendelkezésre bocsátott adatbázissal is skálázható szerverenként. Ezenkívül ez a kiadás szélesebb körű virtualizációs jogokkal és átfogóbb adatvédelemmel rendelkezik.

Hozzáférési engedélyek a Microsoft Exchange Server 2016-hoz

A Microsoft Exchange Server 2016-os verziójához az ügyfél-hozzáférési licencek két különböző változatban - User CAL és Device CAL - állnak rendelkezésre, amelyek csak a megfelelő kiszolgálóhoz való hozzáférés típusában különböznek: felhasználóként vagy eszközként.

Vállalatonként vagy intézményenként eltérő lehet, hogy melyik CAL-változat a legpraktikusabb. Nemcsak a szerverhez hozzáférő alkalmazottak száma játszik szerepet, hanem az is, hogy ez milyen módon történik:

Ha az alkalmazottak főként PC-n vagy laptopon keresztül, egy fix munkaállomáson használják rendszeresen az Exchange-kiszolgálót, akkor az Device CAL a jobb megoldás.

Ha azonban a munkavállaló munkahelye rugalmas vagy mobil, így különböző végeszközökről és így különböző helyszínekről is hozzáfér a kiszolgálóhoz, a felhasználói CAL jobban megfelel ezeknek az igényeknek. A két CAL-verzió közötti különbségeket az alábbiakban ismertetjük.

Device CAL for Exchange Server kizárólag eszközzel kapcsolatos licenc. Engedélyezi egy adott végberendezés hozzáférését az Exchange-kiszolgálóhoz, azaz ez lehet akár egy számítógép, akár egy notebook. Ez azt jelenti, hogy a licencelt végberendezéshez hozzáférési jogosultsággal rendelkező különböző felhasználók használhatják az Exchange Server 2016 szolgáltatásait. A Device CAL tehát akkor praktikus, ha a különböző alkalmazottak rotációs rendszerben együtt használnak egy számítógépet a vállalaton belül.

User CAL for Exchange Server csak egyetlen felhasználó számára engedélyezi a hozzáférést. Mivel kvázi személyes licencről van szó, ez a felhasználó bármilyen, erre alkalmas végberendezésről hozzáférhet az Exchange-kiszolgálóhoz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó nem kötődik egy helyhez kötött munkaállomáshoz, például egy asztali számítógéphez az irodában, hanem használhat egy másik számítógépet is, például az otthoni irodában, vagy egy notebookot üzleti útjain. Ha tehát egy alkalmazott gyakran dolgozik otthonról, és szeretne hozzáférni a vállalati szerverhez, akkor a User CAL for Exchange Server a praktikusabb megoldás. Ezen kívül itt egyéni jogok is kioszthatók.

Különbség a Microsoft Exchange Server szabványos és vállalati CAL-ja között

Windows Exchange Server 2016 szabványos és vállalati kiadásai, mint már említettük, a skálázhatóság és a funkciók köre tekintetében is különböznek egymástól.

Mind a Standard CAL, mind az Enterprise CAL lehetővé teszi az Exchange Server 2016 Standard és Enterprise kiadásainak használatát. A Standard CAL elvileg hozzáférést biztosít az Exchange Server 2016 Enterprise kiadásához is - és fordítva, az Enterprise CAL hozzáférést biztosít a Standard kiadáshoz is. A Standard CAL és az Enterprise CAL közötti különbség az elérhető Exchange Server 2016 funkciók körét érinti. Míg a Standard CAL egyfajta alapszintű hozzáférési licenc, addig az Enterprise CAL úgymond egy bővített funkciókkal rendelkező kiegészítő.

A Microsoft Exchange Server Standard CAL és a Enterprise CAL közötti különbségtétel előnyei

AStandard és Enterprise CAL közötti különbségtételnek egyszerű oka van: nem minden felhasználónak, aki a Microsoft Exchange Server 2016-tal dolgozik, van szüksége a szolgáltatások és funkciók teljes körére. A vállalatok ezért pénzt takarítanak meg azzal, hogy olyan szabványos CAL-t vásárolnak, amely a felhasználó minden igényét kielégíti.

Másrészt különösen a nagyobb vállalatok és szervezetek számára előnyösek az Enterprise CAL kiterjesztései. A legfontosabb különbség az Enterprise Edition CAL és a Standard Edition CAL között az, hogy lényegesen több adatbázis üzemeltetésére van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy szerverenként akár 100, egyenként akár 2 terabájtos postafiók-adatbázis is kezelhető.

Az Exchange Admin Centerrel ellátott Enterprise CAL továbbá olyan funkciókat kínál, mint az adatvesztés megelőzése (DLP): az adatvesztés megelőzése egyrészt megakadályozza, hogy a kritikus információk illetéktelen személyekhez kerüljenek, másrészt az integrált intelligens üzenetszűrő (IMF) és a SmartScreen szűrőtechnológia megakadályozza, hogy a potenciálisan rosszindulatú szoftvereket tartalmazó üzenetek egyáltalán a postafiókba kerüljenek. Az Enterprise Edition CAL-ja továbbá szélesebb körű virtualizációs jogokkal is rendelkezik: korlátlan számú virtuális gép és Hyper-V konténer üzemeltetését teszi lehetővé.

Emellett a Storage Spaces Direct, a Storage Replica, valamint a Shielded Virtual Machines és a OneDrive for Business vállalati funkciókat is kínálja az adatok valós idejű szerkesztéséhez, frissítéséhez és megosztásához.

Exchange Server 2016 licencelés a Wiresoft CAL-jaival

A Wiresoft segítségével kedvező áron fedezheti a Windows Exchange Server 2016-hoz szükséges Device CAL-ok és User CAL-ok egyedi igényeit. A Wiresoft által kínált Microsoft Client Access Licences kizárólag eredeti és fel nem használt európai Device vagy User CAL-ok, amelyeket a Wiresoft cégektől vásárolt, és előzetesen ellenőrizte a hitelességüket.

Wiresoft-ügyfélként Ön is élvezheti az árelőnyt ezekkel a licencekkel. Sok ügyfél már kihasználja a Wiresoft licencajánlatát. A Windows Exchange Server 2016-hoz kínált CAL-kínálatunkkal kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen adunk Önnek tanácsot az engedélyezés legjobb és legköltséghatékonyabb formájáról.