Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
User CAL a Microsoft SQL Server 2022 esetében: SQL 2022 Az SQL Server 2022 új verziójának eléréséhez a bizonyos kiadásokkal vagy licencformákkal rendelkező felhasználóknak Client Access licencre van szükségük, például User CAL formájában...
71 185,90 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2022 Device CAL A Device CAL segítségével a felhasználók hozzáférhetnek a megbízható relációs adatplatform funkcióihoz és Services a Microsoft az új SQL Server 2022 szoftverben biztosított bizonyos kiadásokhoz - mint...
71 185,90 Ft *

SQL Server 2022 - Fontos funkciók a Standard és a Enterprise

Az SQL Server 2022 verzió legfontosabb jellemzői között ismét olyan központi funkciók szerepelnek, mint a nagymértékben skálázható Cloud szolgáltatások és a Microsoft Always Encrypted adattitkosítási technológia, az adatok fürtözésének lehetősége mellett. A nagy adatfürtök használata az SQL Server 2022 oldalon különösen a nagy mennyiségű adat elemzésének és feldolgozásának lehetőségeit és alkalmazási területeit bővíti, például a keresési lekérdezések intelligens feldolgozásával és a konténerek használatával minden lényeges folyamatban.

A biztonság tekintetében az SQL Server 2022 az adatok védelmében is magas szintű Standard szolgáltatást nyújt, például gyorsított adatbázis-helyreállítással, valamint az adatok megbízható nyomon követése során történő osztályozásával. Az alábbi áttekintés részletesebb információkat nyújt az egyes funkcionális területekről.

SQL Server 2022 - Nagy adathalmazok klasztere

Az SQL Server 2022 minden előfeltételt biztosít a nagy teljesítményű Big Data Managementhez, ami elengedhetetlen a nagy mennyiségű adat elemzése és feldolgozása során. Ennek érdekében ez a verzió ismét nagy teljesítményű eszközöket tartalmaz az adatok gyors feldolgozásához és kezeléséhez, hogy azokat a vállalatok számára különböző alkalmazásokhoz tegye elérhetővé. Az intelligens lekérdezés-feldolgozás mellett ez magában foglalja azt a lehetőséget is, hogy a Big Data-munkaterhelések ahelyett, hogy helyben, például Hadoop-alapú platformokon kezelnénk őket, az SQL Server oldalra költözzenek. Az SQL Server 2022 Standard és a Enterprise ezen kívül a következő funkciókat kínálja:

 • Integrált csatlakozók, valamint SQL Server PolyBase külső adatbázisok, például Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS, valamint Azure Data Lake lekérdezéséhez, adott esetben az adatok fizikai mozgatása vagy replikálása nélkül
 • Skálázható fürtök biztosítása SQL Server, Spark és HDFS konténerekben a Kubernetes segítségével párhuzamos lekérdezésekhez, valamint adatok írásához és feldolgozásához Transact-SQL segítségével
 • AI és gépi tanulási feladatok futtatása HDFS tároló poolokban
 • Alkalmazások telepítése konténerként, valamint webszolgáltatások formájában
 • A skálázható HDFS adattároló medence Data Lake használható adatok tárolására, valamint különböző külső forrásokból származó adatok kombinálására
 • A Data Mart használható a Big Data fürtök horizontális skálázására, javítva az adatelemzés teljesítményét
 • Plus a mesterséges intelligencia eszközeinek, valamint a Sparknak az R, Python, Scala és Java segítségével történő használata

SQL Server 2022 - Megbízható teljesítmény

A lekérdezések feldolgozásához, valamint más fontos műveletekhez az SQL Server 2022-t a megszokott magas skálázhatóság és megbízható teljesítmény jellemzi, amelyet a magas rendelkezésre állás biztosít - beleértve a Server Core támogatást, a katasztrófa utáni helyreállításhoz szükséges failoverServer, valamint a mindig bekapcsolt failover fürtpéldányok a jobb adatbázis-helyreállításhoz, beleértve a titkosított biztonsági mentést is.

A nagy objektum binárisok esetében olyan funkciók is rendelkezésre állnak, mint az oszloptároló és a memórián belüli adatbázis memórián belüli OLTP1-vel, hibrid pufferpool és tartós memória a teljesítmény optimalizálása érdekében, különösen a kritikus fontosságú munkaterhelések esetében; az SQL Server 2022 támogatja a partícionált táblák és több fájlfolyam-konténer párhuzamos feldolgozását, akár 50 példányban, olyan funkciókkal, mint a stretch database, a tábla- és indexpartícionálás és az adattömörítés.

Vásárlás SQL Server 2022 - Javított biztonság

A relációs adatbázis-rendszerek biztonsági szempontjai továbbra is fontos szerepet játszanak a nagy mennyiségű adat feldolgozásában és rendelkezésre állásában, különösen annak érdekében, hogy megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést. Az SQL Server 2022 rendszerben az Always Encrypted funkció hatékony funkció, amely biztonságos enklávékkal védi az érzékeny adatokat, és támogatja a tipikus folyamatok biztonságos végrehajtását is.

A biztonságos adatbázis-oszlopok segítségével a Client alkalmazások számára a kiszolgálói oldalon úgy lehet meghatározni a bizalmi határt, hogy sem az SQL Server, sem más adatbázisok, sem a rendszergazda nem férhet hozzá. Így biztonságosabban végezhetők el azok a műveletek, amelyekhez bizalmas adatok egyszerű szövegben történő felhasználására van szükség.

További biztonsági funkciók közé tartozik az átlátható adatbázis-titkosítás bővíthető kulcskezeléssel, valamint a sorszintű biztonság és a dinamikus adatmaszkolás, továbbá az egyéni szerepkör-kezelés.

SQL Server 2022 Enterprise Edition - Exkluzív funkciók és tulajdonságok

Az SQL Server 2022 Standard Editionjéhez képest a Enterprise Edition jelentős Plus lehetőséget kínál mind a funkciók skálázhatósága, mind a Big Data-feldolgozáshoz szükséges további funkciók tekintetében.

MS SQL Server 2022 - Skálázhatóság és magas rendelkezésre állás

A skálázhatóság szempontjából az SQL Server 2022 Enterprise valószínűleg az operációs rendszer vagy a RAM és az SQL Server adatbázis-motor Pro példány vagy funkció maximálisan 524 PB méretű relációs adatbázist biztosít a mai napig:

 • Elemzés Services
 • Jelentés Services
 • Puffer pool Munkamemória
 • Oszloptároló szegmens gyorsítótár
 • Memória-optimalizált adatméret

A skálázás elérhető csoportosított és nem csoportosított oszloptároló indexekhez, memórián belüli OLTP-hez, memóriaoptimalizált tempdb metaadatokhoz tartós memória támogatással, Stretch Database és Service Broker, amely egy keretrendszer az adatbázisokon belüli és az adatbázisok közötti üzenetküldéshez, valamint aszinkron kommunikációval rendelkező, nagymértékben skálázható alkalmazások fejlesztéséhez. A skálázás elérhető a tábla- és indexparticionálással, a sortárolás kötegelt módjával, a táblaváltozók késleltetett fordításával és a felhasználó által definiált skalárfüggvények inliningjével is.

Az SQL Server 2022 Enterprise magas rendelkezésre állású szolgáltatásai közé tartozik a Server Core támogatás, az online oldalak és fájlok gyors helyreállítása, az adatbázis tükrözése és a biztonsági mentések tömörítése. Az Always On failover fürtpéldányokkal és az Always On rendelkezésre állással, valamint az alapvető rendelkezésre állási csoportokkal több másodlagos adatbázis is tartható megosztott tároló nélkül. Ezenkívül a rendszer működése közben is hozzáadható tároló.

SQL Server 2022 Enterprise - További exkluzív funkciók

A megnövelt skálázhatóság mellett az SQL Server 2022 Enterprise kiadás a következő fontos teljesítménynövelő funkciókat tartalmazza:

 • Az intelligens lekérdezés-feldolgozás (IQP) a nagy adathalmazok gyors lekérdezés-feldolgozására optimalizált folyamatok összességét jelenti. Például az APPROX_COUNT_DISTINCT(expression) függvény jelentősen gyorsabb eredményeket adhat a nagy Big Data táblázatokban; míg a Table Variable Deferred Compilation a jobb teljesítmény érdekében a táblázati változóhoz tartozó sorok tényleges számát használja az 1 alapértelmezett érték helyett. Továbbá a Scalar UDF Inlining beépíti a felhasználó által definiált függvények hívásait a fő lekérdezésbe, és a Batch Mode on Rowstore (BMOR) csökkentheti a CPU-használatot.
 • Az intelligens teljesítmény az adatbázis-műveletek végrehajtási sebességének számos javítására utal.
 • A Lightweight Query Profiling Infrastructure alapértelmezett aktiválása lehetővé teszi a sorszámra és az I/O-használatra vonatkozó információk gyors beszerzését
 • A gyorsított adatbázis-helyreállítás (Accelerated Database Recovery, ADR) biztosítja az adatbázis gyorsabb helyreállítását, például újraindítás után, vagy a hosszú ideig futó tranzakciók gyorsított visszaállítását.
 • A Big Data Cluster (BDC) az SQL Server 2022 egy Linux-alapú konténerhálózat a Kubernetes vagy Azure Kubernetes Services (AKS) SQL Server és az Apache Spark segítségével, a tárolás pedig a Hadoop Distributed File System (HDFS) különböző tárolási szolgáltatók segítségével.
 • A biztonságos enklávék lehetővé teszik, hogy a titkosított adatokat egyszerű szövegben, az adatbázis-kiszolgálón lévő külön fekete dobozban dolgozzák fel.
 • Az Adatbázis pillanatkép funkció pillanatképet készít az adatbázisról, például annak állapotának dokumentálása céljából; az Utolsó lekérdezési terv statisztikák szintén áttekintést nyújt az aktuális lekérdezésekről.

SQL Server 2022 - A kiadások licencelése Standard és Enterprise

Az SQL Server 2022 verziójának licencelése várhatóan ismét a Microsoft licenckezelés által meghatározott szokásos szabályok szerint történik majd: A Standard kiadás esetében választható a Core-alapú licencelés és a Server-licenc Plus Client Access licenc kombinációja User vagy a végberendezések számára; a Enterprise kiadás csak a Core-alapú licenceléssel engedélyezhető. Ezek a szabályok az SQL Server 2022 használt szoftverek vásárlására is vonatkoznak.

 • Az SQL Server 2022 Core-alapú licenceléséhez a VM vagy konténer minden egyes virtuális processzorához egy SQL Server Core licencet kell vásárolni. A Pro VM/konténer, a Microsoft mindig 4 Core licencet használ.
 • Így a fizikailag rendelkezésre álló Core processzorok száma mellett a virtuális Server processzorok számát is figyelembe kell venni.
 • Egyetlen SQL Server 2022 licenc 2 fizikai processzormagot fedez.

Ezenkívül további szabályok vonatkoznak a szerverkapacitás kiszámítására, amelyekről a Wiresoft e-mail címen, közvetlenül a chatben vagy telefonon keresztül tájékozódhat a munkatársától.

 • Ha az SQL Server 2022 Standard licencelését a szerverlicenc és a Client Access licenc kombinációjával végzik, akkor a szerverlicen kívül minden egyes User vagy végberendezés, amely hozzáfér az SQL Server -hoz, saját CAL licenccel is fel kell, hogy legyen szerelve.

Client Access A User vagy a végberendezések számára az SQL Server 2022 licencek használt szoftverként is megvásárolhatók a Wiresoft oldalon.