Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL Az SQL Server 2008 Standard ideális adatbázis-kezelő rendszer, amellyel megbízhatóan és biztonságosan kezelheti a vállalat összes adatát. A Windows SQL Server eléréséhez úgynevezett CAL-okra (Client...
11 511,90 Ft *

Üzleti intelligencia funkciók a Microsoft SQL Server 2008-ban

A következő BI-eszközök az SQL Server 2008 verzióban ügyfél-hozzáférési licenccel érhetők el:

SSAS az SQL Server 2008-ban

Az SQL Server Analysis Services képezi az alapját az értelmes elemzésnek és az összes üzleti szempontból fontos adat gyors feldolgozásának. A PowerPivot for Excel 2010 kiegészítővel nagy mennyiségű adat importálható közvetlenül az adattárházból, és elemezhető, majd az online analitikus feldolgozás (OLAP) segítségével a releváns szempontok szerint egyértelműen megjeleníthető. A nevek és a megnevezett mennyiségek mezőkeresése ugyanúgy lehetséges a PowerPivot segítségével, mint az egymással nem összekapcsolt táblák közötti kapcsolatok keresése. A PowerPivot elemzések más alkalmazottak számára is elérhetővé tehetők a SharePoint dokumentumkönyvtárakban található jelentések formájában.

SSIS

A jól bevált SQL Server Integration Services az SQL 2008 verzióban is biztosítja az üzleti intelligencia alkalmazások három fontos elemét: Az elemzés mellett ezek az integráció és a jelentéskészítés, amelyek együttesen minden ETL-folyamat előfeltételét képezik - ehhez a CAL-lal rendelkező felhasználóknak az adattárházi eszközök széles portfóliója áll rendelkezésükre.

SSRS

Az SQL Server Reporting Services számos funkcióval bővült: a szöveges mezők mostantól 270 fokig elforgathatók, a tablix-adatokban és csoportokban pedig engedélyezik az oldaltöréseket.

MDS

A törzsadat-szolgáltatások az SQL Server 2008 új eszközei. Az MDS segítségével az adatok központilag kezelhetők és egyidejűleg védett módon elérhetővé tehetők a különböző alkalmazások számára, beleértve a tranzakciókhoz szükséges érzékeny ügyfél- és számlaadatokat is.

Service Broker

A Service Broker for SQL Server 2008 a felhasználók számára CAL optimalizált lehetőségeket kínál a kiszolgálói munkaterhelés több adatbázis között történő elosztására. Új sorbaállítási képességeket is biztosít, megkönnyítve a különböző adatbázisok közötti kommunikációt.

StreamInsight

A StreamInsight az SQL Server 2008-ban lehetővé teszi a folyamatos adatfolyamok valós idejű vezérlését és feldolgozását. A StreamInsightot a CEP (Complex Event Processing) technológia támogatja, amelyet elsősorban az online kiskereskedelemben használnak a hitelkártya-információk feldolgozására, de a logisztikában és a hálózatfelügyeletben is.

Report Builder V3.0

Az új Report Builder V3.0 for SQL Server 2008 R2 eszköz optimalizálja a jelentések és grafikák frissített megjelenítését a feldolgozás során, amely a térinformatikai rendszerek új adattípusaival egészült ki. A SharePointon keresztül az egyes területek mostantól webes tartalomként is közzétehetők.

A Microsoft licencelési modell a CAL-kkal az SQL Server 2008 számára

Amellett, hogy az SQL Server 2008 licencelésének lehetősége az operációs rendszer környezetében használt fizikai és virtuális processzorok száma alapján történik, bizonyos kiadások, például az SQL Standard esetében lehetőség van arra, hogy először külön szerverlicencet vásároljanak az SQL szoftver telepítéséhez, és ezt megfelelő számú ügyfél-hozzáférési licenccel egészítsék ki, amelyek feljogosítják az alkalmazottakat az SQL Services és az ott kezelt adatok használatára.

Az SQL Server 2008 CAL segítségével az SQL Server 2008 következő kiadásaihoz férhet hozzá (beleértve az előzetes kiadásokat is): Standard, Enterprise, SBS, ezek szerverlicencként is elérhetőek kedvező áron a Wiresoftnál.

Az SQL Server 2008 licencelése különösen gazdaságos a kiszolgálói licenc és az ügyfél-hozzáférési licencek kombinációjával

Az SQL Server 2008 CAL licencmodellje különösen azon vállalatok és intézmények számára nyújt gazdasági előnyt, amelyeknél kisebb számú alkalmazott fér hozzá a szerver adataihoz és szolgáltatásaihoz. Ennek oka, hogy a processzoronkénti licencelés csak nagyobb számú ügyfél esetén jelent előnyt, mivel itt nincs felső határ. Az SQL CAL-ok esetében viszont csak annyi egyéni licencet vásárol, amennyire a vállalatának ténylegesen szüksége van. Itt, a Wiresoft segítségével elfogadható áron alkalmazkodhat vagy bővítheti a CAL-ok iránti igényét. Így elkerülheti a fel nem használt engedélyek okozta felesleges költségeket, és alkalmazottai mindig megfelelő engedélyekkel rendelkeznek. Ugyanakkor a standard CAL segítségével az SQL Server 2008 alapvető funkcióit is élvezheti.

Kiszolgáló/CAL licencelés az SQL Server 2008 számára - lépésről lépésre

Mielőtt úgy dönt, hogy az SQL Server 2008 kétféle licenctípusának egyikét vásárolja meg, tisztában kell lennie azzal, hogy vállalatának ténylegesen mekkora az igénye az ügyfél-hozzáférési licencekre. Ennek oka, hogy a két licencmodell, a "Pro Processor" és a "Server/CAL" között később nem lehet váltani.

Ha a szerver plusz CAL-k licencelésének gyakran olcsóbb változatát választotta, fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a vállalati szerver licencelése külön történik a hozzá hozzáférő felhasználóktól. A szerverlicenc két CAL-t is tartalmaz, de ezek csak a rendszergazdákat jogosítják fel a licenckiszolgáló kezelésére és a tipikus informatikai feladatok elvégzésére. Nem teszik azonban lehetővé, hogy az alkalmazottak használhassák a telepített SQL Services-t. Ehhez szükségük van a már említett CAL-okra, amelyek választhatóan eszköz CAL vagy felhasználói CAL formájában is rendelkezésre állnak.

SQL CAL-ra akkor is szükség van, ha az SQL-kiszolgálót nem közvetlenül, hanem más kiszolgálóalkalmazások, például a SharePoint Server vagy az Office Project Server adatbázisaként használják.

Felhasználói CAL és eszköz CAL az SQL Server 2008 számára - Különbségek

Az ügyfél-hozzáférési licencek - mint azt fentebb röviden említettük - kétféleképpen állnak rendelkezésre: User CAL-ként, amely pontosan egy alkalmazottat jogosít fel az SQL Server elérésére, és Device CAL-ként, amely pontosan egy Windows-képes végberendezést engedélyez. Szigorúan véve a Microsoft licencelési modellje ezt a kettőt különböző típusú licenceknek tekinti, annak ellenére, hogy azonos SQL Server funkciók használhatók velük. A következőket kell megjegyezni:

  • A felhasználói CAL nem használható eszköz CAL-ként a licenc kiadása után - és fordítva.
  • Hasonlóképpen nem lehetséges a felhasználóhoz vagy eszközhöz rendelt licenc átruházása (licenc) egy másik felhasználóra vagy eszközre - kivétel:
  • Az eszköz CAL-ról felhasználói CAL-ra (vagy fordítva) történő váltás csak akkor lehetséges, ha az SQL licenc rendelkezik Software Assurance-vel, és akkor is csak a Software Assurance (vagy a kötet licencszerződés) megújításakor.
  • A felhasználói vagy eszköz CAL csak a vállalati kiszolgálóhoz való hozzáférésre használható. Nem jogosítja fel a felhasználót arra, hogy bejelentkezzen egy másik vállalat szerverére.
  • Lehetőség van a Device CAL-ok és a User CAL-ok kombinálására, és így mindkét ügyfél-hozzáférési licenc párhuzamos használatára egy környezetben.

Az alábbiakban röviden ismertetjük a felhasználói és az eszköz hozzáférési engedélyek előnyeit.

Felhasználói CAL az SQL Server 2008-hoz

A Standard User CAL pontosan egy meghatározott felhasználó számára teszi lehetővé az SQL Server 2008 Services és az ott kezelt adatok elérését. A hozzáférés bármilyen Windows-kompatibilis végberendezésen keresztül történhet, a hagyományos asztali számítógép vagy laptop mellett például táblagépen vagy mobiltelefonon keresztül is. A felhasználói CAL tehát magában foglalja annak lehetőségét, hogy az SQL Serverhez való hozzáférés nem helyhez kötött, és így a vállalaton belüli szerverhelyen kívülről is lehetséges - pl. az otthoni irodában vagy útközben. A User-CAL ezért előnyöket kínál azoknak a munkavállalóknak, akik vagy nem használnak állandó munkaállomást, vagy gyakran használnak különböző végberendezéseket.

Eszköz CAL az SQL Server 2008-hoz

A Standard Device CAL használatával egyetlen végberendezés kap licencet az SQL Server-szolgáltatások használatára. Az egyetlen követelmény, hogy az eszköznek Windows-kompatibilisnek kell lennie, és rendelkeznie kell internet-hozzáféréssel. Ez azt jelenti, hogy nem csak asztali számítógépet, hanem notebookot, táblagépet vagy okostelefont is lehet licencelni a Device CAL segítségével. Így a vállalat minden olyan alkalmazottja, aki jogosult a licencelt eszköz használatára, hozzáférhet az SQL Server 2008-hoz. A Device CAL-lal történő licencelés különösen akkor praktikus, ha egy megfelelően felszerelt munkaállomást felváltva használnak különböző alkalmazottak, mint például a műszakos munka vagy bizonyos projektek esetében.

Az Ön licencelése a Microsoft SQL Server 2008 Standard CAL-okkal a Wiresoftnál

Akár ki szeretné egészíteni, akár CAL-okkal szeretné fedezni az SQL Server 2008 licencigényét - a Wiresoft a megfelelő SQL Device CAL-okat és a User CAL-okat különösen olcsó egyszeri licencek formájában kínálja Önnek. A Wiresoft licenc megvásárlásának előnye, hogy az új CAL-okhoz képest alacsonyabb árat kínál - ugyanolyan funkcionalitással -, ugyanakkor eredeti Microsoft hozzáférési licenceket szerez, amelyek európai vállalatoktól származnak és 100%-ban használhatóak.

A Wiresoft Shopban elérhető összes CAL-t alaposan ellenőriztük a hitelesség szempontjából az értékesítés előtt, így Ön mint vásárló biztos lehet abban, hogy egy teljesen működőképes szoftverterméket vásárol. Az Európai Bíróság döntése értelmében jogilag megengedett a Microsoft szoftvertermékek, valamint a szerverváltozatok licencének megvásárlása és viszonteladása.

A Wiresoft licencelési ajánlata különösen gazdaságos licencelést tesz lehetővé: licenccsomagok helyett csak annyi ügyfél-hozzáférési licencet vásárol, amennyire valóban szüksége van a vállalatának az SQL Server 2008 használatához. Számíthat szakértői tanácsadásunkra is, amelyet számos korábbi ügyfelünk már igénybe vett. Ha bármilyen kérdése van az SQL Server személyre szabott licencelésével kapcsolatban, egyszerűen lépjen kapcsolatba velünk e-mailben vagy telefonon, vagy csevegjen velünk.