Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL
Felhasználói CAL-ok a távoli asztali szolgáltatásokhoz Windows Server 2012 / R2 használtan vásárolnak A Windows Server 2012 vagy R2 eléréséhez a Remote Desktop Services címen keresztül minden felhasználónak külön ügyfél-hozzáférési...
11 512,00 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) Az RDS egyszerű módot biztosít arra, hogy a szervezet alkalmazottai biztonságosan hozzáférhessenek a vállalati adatokhoz. A hagyományos terminálszervereket felváltó Remote Desktop Services...
11 512,00 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services 2012 (RDS) Az adatvédelem örökös kérdés, amikor a vállalaton belüli ügyféladatok kezeléséről van szó. Ha cége sokat foglalkozik érzékeny ügyféladatokkal, nehéz lehet azokat biztonságosan...
11 512,00 Ft *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL
Vásárlás Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal A Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) a régi Terminal Server CAL-k utódja. Az RDS egy központosított asztali és alkalmazásplatform, amely többféle lehetőséget kínál az...
11 512,00 Ft *

A Távoli asztali szolgáltatások 2012 kiszolgálói architektúrájának áttekintése

Távoli asztali szolgáltatások 2012-es verziója a következő összetevőket tartalmazza:

 • Távoli asztali kapcsolat közvetítő (RDCB)
 • Távoli asztali munkamenetgazda (RDSH)
 • Távoli asztali átjáró (RD Gateway)
 • Távoli asztali webes hozzáférés (RDWA)
 • Távoli asztali virtualizációs kiszolgáló (RDVH)
 • Távoli asztali licencelés (RDS-CAL)

Az alábbiakban röviden ismertetjük az egyes szerverelemeket.

Távoli asztali kapcsolat közvetítő

Remote Desktop Connection Broker lehetővé teszi az ügyfél-hozzáférési engedéllyel rendelkező ügyfélszámítógépek számára, hogy hozzáférjenek az összes kiszolgálóalapú asztali géphez és funkcióhoz azáltal, hogy kapcsolatot létesít közöttük és az adatközpontban lévő virtuális gépek és terminálszerver asztali gépek között.

Az RDCB feladatai közé tartozik a felhasználói adatok ellenőrzése, az asztali képek kezelése és a felhasználó távoli asztalhoz rendelése, valamint a megfelelő kiszolgálók terheléselosztása. A

A Connection Broker helyi adatbázist vagy - megfelelő konfigurációt feltételezve - SQL-adatbázist használ.

Távoli asztali munkamenetgazda

Az RDSH vagy Remote Desktop Session Host a távoli asztali szolgáltatások egy speciális szerepe. Ez biztosítja, hogy a CAL-t birtokló több felhasználó párhuzamosan, külön munkamenetekben hozzáférhessen az adott alkalmazásokhoz vagy asztali gépekhez. Az asztali virtualizáció esetében a munkamenetgazda további funkciója, hogy átirányítási módban az ügyfelek és a Távoli asztali kapcsolatközvetítő közé helyezi magát.

Windows Server 2012 RDS-ben lehetőség van úgynevezett felhasználói csoportok gyűjteményeinek létrehozására is, amely a különböző host-erőforrásokat szervezi (kulcsszó: terheléselosztás).

Távoli asztali átjáró

A Windows Server 2008 R2 egy másik szerepkörén, a Távoli asztali átjárón keresztül a CAL által engedélyezett felhasználók biztonságosan hozzáférhetnek a belső vállalati hálózaton lévő munkamenet- vagy virtualizációs hosztokhoz az interneten keresztül, bármilyen végberendezésről, amely képes erre. Az asztali átjárón keresztül mind a munkamenet-alapú, mind a virtuális asztalok, mind az egyedi alkalmazások (RemoteApps) elérhetők. A kommunikáció a végberendezés és az átjáró között a HTTPS-en keresztül alagúton átvezetett Remote Desktop Protocol (RDP) protokollon keresztül történik. A Távoli asztali átjárók kezelője eszközzel az egyes felhasználókra vonatkozó kapcsolatengedélyezési házirendek (CAP) is meghatározhatók.

Távoli asztali webes hozzáférés

A Távoli asztali webes hozzáférés a Start menü vagy a webböngésző segítségével szabályozza a távoli vagy virtuális asztal elérését. A Távoli asztali webes hozzáférés létrehozza a távoli asztali protokollfájlt, amelyet az ügyfél a vállalati infrastruktúra interneten keresztüli eléréséhez használ.

A Windows Server 2008 R2-ben itt is elérhető az úgynevezett Per User RemoteApp Program Filtering, amellyel a licencelt felhasználó személyre szabott, azaz szintén korlátozott alkalmazáskínálatot kap.

Távoli asztali virtualizációs gazda

A Microsoft RDS 2012 R2-ben található RD Virtualisation Host támogatja a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) forgatókönyveit. A virtuális asztalok két típusa támogatott: Személyes virtuális asztalok, amelyek meghatározott felhasználókhoz vannak hozzárendelve, vagy Asztalcsoportok, amelyek inkább a különböző felhasználók által használt munkaállomásokhoz hasonlítanak. Az RDVH segítségével a Windows-alapú alkalmazások is hosztolhatók a Hyper-V használatával.

Távoli asztali licencelés

Távoli asztali szolgáltatások használatához általában licenckiszolgálóra van szükség. Az RD Desktop Licensing kezeli a szükséges licenceket az RDS-infrastruktúrában. Ha egy ügyfélnek hozzáférési licencre - röviden RDS CAL - van szüksége, a munkamenetgazda ezt kéri a licenckiszolgálótól, hogy a végeszköz hozzáférhessen a munkamenetekhez vagy virtuális asztalokhoz, feltéve, hogy a megfelelő CAL rendelkezésre áll.

A Távoli asztali szolgáltatások 2012 / 2012 R2 használata ügyfél-hozzáférési licenccel

Ha megvásárolta a Microsoft Server 2012-es vagy R2-es verziójának kiadását - amely a Wiresoftnál kapható -, akkor az két hozzáférési licencet tartalmaz a rendszergazdák számára. Ezek azonban csak adminisztrációs feladatokra használhatók, de nem jogosítanak fel egyetlen felhasználót vagy végeszközt sem a Távoli szolgáltatások távoli elérésére. E szolgáltatások használatához az ügyfélnek tehát a két hozzáférési licenc egyikére van szüksége - vagy egy felhasználói CAL-ra, vagy egy eszköz CAL-ra. A két CAL egyike akkor is szükséges, ha harmadik féltől származó felhasználói szoftvert használ.

Wiresoftnál kedvező ajánlatokat talál a Windows Server 2012 és 2012 R2 távoli asztali szolgáltatások felhasználói és eszköz CAL-jaira. A két kiszolgálórendszer egyikének CAL-jával a felhasználók a régebbi verziókhoz is hozzáférhetnek (downgrade), de a magasabb kiszolgálóverzió szolgáltatásainak használata (upgrade) nem engedélyezett és nem lehetséges vele. Másrészt, a Microsoft Server 2012 CAL-val a felhasználók a 2012 R2-es verzióhoz is hozzáférhetnek.

A Windows Server 2012 R2 RDS CAL-ok RDS legfontosabb funkciói

A Windows asztali szolgáltatások 2012-es verziója a következő további kulcsfontosságú funkciókat is kínálja:

 • Átfogó többmonitoros támogatás
 • A RemoteApp és a Távoli asztali webes hozzáférés egységesítése
 • Skálázható kapcsolatközvetítő munkamenet-asztalok és VDI-asztalok számára
 • Széles körű kompatibilitás más alkalmazások széles körével
 • Optimalizált bittérkép-gyorsítás a Microsoft Silverlight és Flash alapú 3D alkalmazásokhoz és médiatartalmakhoz
 • A hangfelvételek és a tápok támogatása

Felhasználói CAL-ok és eszköz CAL-ok az RDS 2012 / R2 verziókhoz való hozzáféréshez

Mint már említettük, a Microsoft kétféle ügyfél-hozzáférési licencet kínál a Windows Remote Desktop Services 2012 és 2012 R2 rendszerhez: Felhasználói CAL-ok és eszköz CAL-ok. Abban különböznek egymástól, hogy az első esetben a felhasználó, a második esetben pedig az eszköz rendelkezik engedéllyel. A két CAL-típus egyikével csak egyetlen felhasználó vagy egyetlen eszköz jogosult a távoli asztali szolgáltatások elérésére. A hozzáférési engedély átruházása egy másik felhasználóra vagy másik eszközre később nem engedélyezett. A két licenc között sem lehet váltani - a felhasználói CAL-ról a készülék CAL-ra és fordítva.

A felhasználói CAL segítségével tehát egy adott felhasználó jogosult az RDS használatára, függetlenül attól, hogy milyen végeszközt használ erre a célra. Így egy felhasználói CAL segítségével bármilyen Windows-képes eszközről hozzáférhet a Windows Server 2012 és 2012 R2 kiszolgálószolgáltatásaihoz. Teljesen mindegy, hogy ez egy asztali számítógép az irodai munkaállomáson, vagy egy másik végberendezés, például egy notebook az otthoni irodában, vagy egy útközben használt laptop.

A Device CAL viszont egy eszközzel kapcsolatos licenc, amely állandóan egy adott egyedi eszközhöz van hozzárendelve. Ez nemcsak egy asztali számítógép lehet az irodában, hanem egy notebook is - függetlenül attól, hogy ki használja. Ez azt jelenti, hogy minden olyan felhasználó, aki jogosult a licencelt végberendezés használatára, használhatja azt a számára biztosított távoli asztali szolgáltatások elérésére. Az Device CAL-ra munkacsoportos kiszolgáló beállításakor is szükség van; erről bővebben alább.

Mivel a legtöbb vállalatnál vagy szervezetnél a Windows Server 2012 vagy 2012 R2 távoli asztali szolgáltatások használatának két módja közül ritkán csak az egyik adott, ezért ajánlott a felhasználói és az eszköz CAL-ok kombinációjának megvásárlása. Ha bármilyen kérdése van a Microsoft Remote Desktop Services 2012 egyedi CAL-követelményeivel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal - mi személyre szabott licenccsomagot állítunk össze Önnek - kedvező ajánlatot is adva.

Az RDS konfigurálása Windows Server 2012 rendszerhez egy munkacsoport-kiszolgálón

Általánosságban elmondható, hogy bármely kompatibilis RDS licenckiszolgáló képes a Távoli asztali szolgáltatások korábbi verzióinak licenceit is fogadni, így egy Windows 2012 R2 RDS licenckiszolgáló a Windows Server 2012 R2-ig minden verziót használhat, de a Távoli asztali szolgáltatások magasabb verzióját nem.

Ha a Távoli asztali szolgáltatást egy munkacsoport-kiszolgálón kívánja konfigurálni, a szerepkör-szolgáltatások kezeléséhez a Windows PowerShell programot kell használnia. Azt is meg kell jegyeznie: Ehhez felhasználói CAL helyett eszköz CAL-t kell használnia. A felhasználók számára az ügyfél-hozzáférési licencek is különböznek. Az alábbi lista áttekintést ad a két CAL-típus közötti különbségekről:

Eszköz CAL

 • Az eszközhöz fizikailag egy RDS Device CAL van hozzárendelve.
 • Az RDS Device CAL-t az Active Directory-tagságtól függetlenül a licenckiszolgáló követi nyomon
 • Az RDS CAL-ok legfeljebb 20%-a visszavonható
 • Az ideiglenes RDS CAL 52 és 89 nap közötti időszakra érvényes 

Felhasználó CAL

 • Az RDS User CAL egyetlen felhasználóhoz van hozzárendelve az Active Directoryban
 • Ezt a felhasználói CAL-t a licenckiszolgáló követi, és nem követhető munkacsoporton belül
 • Az RDS felhasználói CAL-ok nem vonhatók vissza, és ideiglenesen nem állnak rendelkezésre
 • Az RDS felhasználói CAL-ok túlterhelhetők

Ezeket az adatokat a Microsoft adott esetben módosíthatja vagy frissítheti.

A Wiresoft segítségével a Microsoft RDS 2012-hez szükséges CAL-ok szükségességének megszüntetése

Spóroljon pénzt a Microsoft Remote Desktop Services 2012 és 2012 egyfelhasználós és egyeszközös CAL-ok megvásárlásával a Wiresoft-tól! A jelenlegi Windows Server szoftverekhez kínált CAL-kínálatunk lehetővé teszi, hogy meglévő licenceit ügyfél-hozzáférési licencekkel egészítse ki, vagy magasabb verzióra frissítse. A Wiresoftnál különösen előnyösek az alacsony árú egyéni licencek, amelyekkel csak annyi CAL-t vásárol, amennyire ténylegesen szüksége van. Minden általunk kínált Microsoft termék eredeti licencjoggal rendelkezik az európai térségből. Ezek a termékek nem használtak, és olyan vállalatoktól származnak, amelyek a törvény szerint jogosultak a továbbértékesítésükre. Ezeket a Wiresoft tesztelte a hitelesség és a teljes funkcionalitás szempontjából. Számos Wiresoft-ügyfél megerősítheti, hogy a Remote Desktop Services 2012 szolgáltatáshoz nálunk vásárolt CAL-ok előnyeit élvezhetik. További információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.