Chat with us, powered by LiveChat
JOGI
Üzleti ügyfelek
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Eszköz CAL-ok a Microsoft Windows Server 2016 használt szoftverekhez Ahhoz, hogy a felhasználók a Microsoft Windows Server 2016 összes, a Standard és Datacenter kiadásokban elérhető szolgáltatását használni tudják, az egyik kiadás...
7 189,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
Felhasználói CAL-k a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő...
7 189,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 felhasználói CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő...
33 118,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy a felhasználók a Microsoft Windows Server 2016 összes, a Standard és Datacenter kiadásokban elérhető szolgáltatását használni tudják, az egyik kiadás...
33 118,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Device CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy a felhasználók a Microsoft Windows Server 2016 összes, a Standard és Datacenter kiadásokban elérhető szolgáltatását használni tudják, az egyik...
60 487,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Device CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy a felhasználók a Microsoft Windows Server 2016 összes, a Standard és Datacenter kiadásokban elérhető szolgáltatását használni tudják, az egyik...
148 359,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 felhasználói CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő...
60 487,90 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 felhasználói CAL a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő...
148 359,90 Ft *

A Windows Server 2016 legfontosabb funkciói és jellemzői áttekintésképpen

Egy Device - vagy User CAL a Windows Server 2016-hoz feljogosítja Önt a Windows Server 2016-hoz képest számos fejlesztés és kiegészítés használatára, valamint számos fontos új funkció kihasználására, amelyek még jobban támogatják az IT-t minden releváns adminisztrációs feladatban és területen, de a virtualizációban is. A Windows Server 2016-ot a Windows 10-ből már ismerős kezelőfelület teszi különösen könnyen használhatóvá.

Az előző verzióhoz képest a Windows Server 2016 Standard és Datacenter verziók többek között Core & Nano Server Deployment, Virtualisation/Hyper-V Containers és Windows Server Containers, valamint Host Guardian Service szolgáltatást kínálnak.

A Windows Server 2016 Datacenter kiadása a felhasználói vagy eszköz CAL segítségével olyan funkciók használatát is lehetővé teszi, amelyek a kiterjedt munkaterheléssel és sok virtuális rendszerrel - és így az IT-vel szemben is magas igényekkel - rendelkező vállalatoknak szólnak. Ezek közé tartozik a szoftveresen definiált hálózat (SDN) és a hálózati stackek (Protocol Stack), a Storage Spaces Direct (S2D), a Storage Replica és az árnyékolt virtuális gépek (Shielded VM).

Ezenfelül különböző eszközök, például az Open-SSH vagy a cURL megkönnyítik a Linux-kiszolgálók beállítását és a hozzájuk való csatlakozást.

A vállalat vagy intézmény virtualizációs szintjétől függően a Windows Server 2016 Wiresoft által kínált kiadásai a felhasználók számára az adott igényeiknek megfelelő funkciókat és funkciókat kínálják.

Windows Server 2016 Standard kiadás

A Windows Server 2016 Standard olyan vállalatok számára alkalmas, amelyek vagy kizárólag fizikai szervereket üzemeltetnek, vagy csak enyhén virtualizált környezeteket (VM) használnak. Ez a felhő-képes kiadás természetesen webtárhelyre is alkalmas.

A Windows Server 2016 Standard számos olyan funkcióval rendelkezik, amely támogatja a felhőkörnyezetbe való átállást, beleértve a még nagyobb stabilitást, valamint a nagyobb infrastrukturális biztonságot. Ez nemcsak egy komplex hálózat létrehozását teszi lehetővé, hanem egy saját adatközpont üzemeltetését is, amely a vállalat informatikai infrastruktúrájának kezelésére szolgál. További előnyök közé tartozik a még nagyobb sebesség, valamint a jobb védelem hálózati és tárolási hibák esetén.

Lehetőség van arra is, hogy a Windows Server rendszert az egyszerűbb Core alkalmazásban indítsa el. Ez nem rendelkezik grafikus felhasználói felülettel, ami jelentősen növeli a teljesítményt, különösen a régebbi eszközökön.

A felhasználói jogok és kiszolgálói szerepkörök kiosztása további lehetőségekkel egészült ki. Ez lehetővé teszi a teljes szerverrendszer még biztonságosabb és egyben hatékonyabb adminisztrációját. A standard változat következő jellemzőit is részletesen meg kell említeni:

Nano szerver

A Windows Server 2016-ban található Nano Server mostantól lehetővé teszi a jelentősen karcsúbb szerverek tervezését, mivel egy virtuális géppel több mint 90%-os helymegtakarítás érhető el. A Nano Server használható általános kiszolgálói szolgáltatásokhoz, például fájlkiszolgálóként vagy Hyper-V fürtök létrehozásához.

A szerverkonténerek és a Docker támogatása

A Windows Server 2016 már támogatja a Server, valamint a Docker-kompatibilis konténereket, amelyek nemcsak a VM-ek karcsúbb alternatíváját jelentik, hanem egyszerűsítik az alkalmazások telepítését is.

A Hyper-V új funkciói

A Hyper-V a 2016-os szerver kiadásban nagyobb skálázhatóságot kínál, összhangban a nyilvános felhővel szemben támasztott követelményekkel. Ezen kívül vannak praktikus tárolási funkciók, mint például az iSCSI-kezdeményező és a Storage Spaces vagy a többutas I/O támogatása.

Emellett a hálózati kártyák forró hozzáadása, a Hyper-V fürtök gördülő frissítése, valamint a VM-tárolók rugalmassága növeli a rendelkezésre állást a tárolórendszer hibáival szembeni nagyobb tolerancia révén.

Windows Server 2016 Datacenter Edition

Windows Server 2016 Datacenter Edition a Standard Editionben található összes funkció mellett további funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nagymértékben virtualizált felhő- és adatközponti környezetek használatát. Innovatív technológiájával ezért különösen a modern vállalatokra szabott, és a megfelelő választás, ha a virtualizáció, a felhőintegráció és a szoftveresen definiált tárolás fontos szerepet játszik.

A Datacenter Edition számos előnyt kínál, különösen a biztonság és az adattárolás fontos területein. A megfelelő alkalmazások biztosítják a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy az IT-infrastruktúrákat gyorsan hozzá lehessen igazítani az aktuális üzleti követelményekhez. Ez magában foglalja a szervervirtualizációt és a virtuális asztali infrastruktúrát is.

Számos exkluzív funkció, például a Shielded Virtual Machines, a Storage Spaces Direct, valamint a Storage Replica és a Software Defined Networking (SDN) támogatja a rendszergazdákat a stabil hálózati struktúra kialakításában. Ez magában foglalja a Hyper-V failover clustering fontos újításait is, amely növeli a hálózatok ellenálló képességét - különösen üzemzavarok esetén.

Windows Server 2016 Datacenter Edition továbbá költséghatékony tároló- és alkalmazásplatformokat, valamint szoftveresen definiált hálózatokat biztosít. Ugyanakkor jobb szervermenedzsmentet és automatizálást, valamint nagyobb védelmet nyújt a fontos adatok elérésekor.

Hardverkövetelmények a Windows Server 2016 futtatásához

A Windows Server 2016 biztonságos és zavartalan működéséhez a következő minimumkövetelményekre van szükség. A tényleges követelmények az adott rendszerkonfigurációtól és az egyéb telepített alkalmazásoktól is függnek az egyes esetekben.

Processzor architektúra: 64 bites

Processzor sebessége: 1,4 GHz

Memória: 512 MB (Server Core és Server Nano) vagy 2 GB az asztali kijelzővel rendelkező telepítéshez

Merevlemez tárhely: min. 32 GB

Hálózati kártya: legalább 1 Ethernet-adapter gigabites adatátviteli sebességgel

Vásároljon felhasználói és eszköz CAL-okat a 2016-os Server Editionhöz a Wiresoft-tól

A Windows Server 2016 szabványos vagy adatközpont-kiadásának funkcióinak legális használatához a Microsoft licencrendszer CAL-okat (Client Access Licences) biztosít, amelyeket meg kell vásárolni. Ez azt jelenti, hogy ennél az engedélyezési modellnél a szoftver implementációját ki kell egészíteni a szoftver használatának engedélyezésével licenc formájában. Ahhoz, hogy az adott Microsoft Server Edition 2016 összes szolgáltatását és funkcióját használni lehessen, a hozzáférni kívánt végeszközök vagy felhasználók számától függően több CAL-ra van szükség.

Minden egyes CAL egyetlen licenc, és csak az adott jogosultsággal rendelkező felhasználó vagy végberendezés számára biztosít hozzáférést a Windows Server 2016-hoz. Minden más eszköz vagy felhasználó, aki nem rendelkezik megfelelő hozzáférési licenccel, nem kaphat hozzáférést a kiszolgálóhoz. Ez a korlátozás nemcsak általában nagyobb biztonságot jelent, hanem a kritikus adatokat is védi a saját vállalat illetéktelen alkalmazottaitól.

A Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok és eszköz CAL-ok közötti különbség

A Microsoft ügyfél-hozzáférési licencmodellje megkülönbözteti a felhasználói CAL-kat és az eszköz CAL-kat. Ez a következő előnyt kínálja: A végeszközök és a felhasználók CAL-jai közötti különbségtétel egyszerű, rugalmas és igényalapú jogosultságkezelést tesz lehetővé a vállalaton belül. Az eszköz CAL-ok és a felhasználói CAL-ok kombinálhatók is. Ezen túlmenően a Windows Server 2016-hoz tartozó CAL egy régebbi Windows Server-kiadáshoz való hozzáférést is engedélyez - fordítva azonban ez nem lehetséges.

A Wiresoft mindkét Client Access licencelési formát kínálja az elérhető 2016 Standard és Datacenter szerverváltozatokhoz: Felhasználóhoz kapcsolódó licencek (User CAL) és eszközhöz kapcsolódó licencek (Device CAL). A CAL egyik vagy mindkét típusára vonatkozó döntést az alábbiakban ismertetett tényezők határozhatják meg. 

Windows Server 2016 felhasználói CAL

Minden egyes Windows Server 2016 felhasználói CAL csak egy adott felhasználót jogosít fel a kiszolgálóhoz való hozzáférésre. A felhasználói CAL ezért nem kötődik egy adott eszközhöz, hanem a jogosult felhasználónak különböző eszközökön biztosít hozzáférést a kiszolgálóhoz.

felhasználói CAL ezért azt az előnyt kínálja, hogy hozzáférést biztosít a szerverhez, például egyszer a vállalati munkahelyen lévő PC-ről, VAGY egy másik végberendezésről (pl. laptop vagy táblagép), amelyet az engedélyezett felhasználó útközben vagy az otthoni irodában használ. A felhasználói CAL így lehetővé teszi a Windows Server 2016 különösen rugalmas és mobil használatát.

Windows Server 2016 eszköz CAL

A Microsoft Device CAL kizárólag eszközzel kapcsolatos hozzáférési jogosultság. Egyetlen végberendezés kap hozzáférési jogokat a Windows Serverhez. Az eszköz típusa tetszőleges: helyben használt PC, VAGY laptop vagy táblagép, amelyet aztán bárki használhat, aki erre jogosult, például egy adott számítógépen a vállalat telephelyén vagy mobilon egy laptopon.

Az Device CAL előnye, hogy minden olyan felhasználó, aki jogosult a licencelt végberendezés használatára, hozzáférhet a Windows-kiszolgálóhoz is.

Device CAL vagy User CAL?

Az, hogy melyik licencelési forma - a Device CAL vagy a User CAL - a praktikusabb, attól függ, hogy a vállalatnál a végberendezéseket milyen célra használják elsősorban. Az olyan alkalmazottak számára, akik főként helyben, a vállalati munkahelyükön férnek hozzá a Windows Serverhez, az Device CAL ezért megfelelőbb, különösen akkor, ha több felhasználó osztozik egy számítógépen.

Ha viszont a munkavállaló munkamódszere miatt a szerverhez való hozzáférés váltakozó módon, különböző eszközökről vagy munkaállomásokról - például a vállalaton belül, illetve útközben vagy az otthoni irodában - történik, akkor a felhasználói CAL előnyösebb.

A Windows Server vállalaton belüli használatához azonban az eszköz- és a felhasználói licencek kombinációja is megfelelő lehet. Mindig figyelembe kell venni, hogy az adott CAL-típus nem kapcsolható.

Vásároljon eszköz- és felhasználói CAL-okat Windows Server 2016-hoz kedvező áron a Wiresoft-tól

A Wiresoft kedvező áron kínál eszköz- és felhasználói CAL-okat a Windows Server 2016-hoz. Velünk rugalmasan fedezheti egyéni igényeit mind az egyedi licencek, mind a kiegészítő licencek esetében. Ha bármilyen kérdése van a Microsoft Server 2016 eszköz- és felhasználói CAL-okkal kapcsolatos licenceléssel kapcsolatban, kérjük, hívjon minket. Tanácsot adunk Önnek az engedélyezés legjobb és legköltséghatékonyabb formájáról.

A Wiresoft által kínált Microsoft Client Access licencek eredeti, fel nem használt európai eszköz- vagy felhasználói CAL-ok. Ezért Ön árelőnyben részesül a Wiresoft által más cégektől megvásárolt és gondosan ellenőrzött szoftverlicencek esetében. Számos elégedett ügyfelünk már felismerte és megerősítette a Wiresoft licencek megvásárlásának előnyeit. A Windows Server 2016-hoz kínált CAL-kínálatunkkal kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk bizalommal.