Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

  • SW10073
  • R18-05123
  • Állandóan érvényes
  • Minden nyelv
  • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
6 472,00 Ft * 7 190,00 Ft * (9,99% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 1x felhasználói CAL
Rendszer  Windows Server 
CAL Felhasználó CAL
Szállítási terjedelem Használati jog
Időtartam Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Terminál-kiszolgáló nem kompatibilis(RDS CAL megtekintése )


Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő kiszolgálói licenc mellett egy ügyfél-hozzáférési licencre is szükség van: a Windows Server 2016 felhasználói CAL. Ezáltal egy adott regisztrált felhasználó megkapja a megfelelő hozzáférési jogokat, amelyeket bármely Windows-képes végberendezésen használhat.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"

Felhasználói CAL-k a Microsoft Windows Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez

Ahhoz, hogy egy felhasználó használni tudja a Microsoft Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásaiban elérhető szolgáltatásokat, a megfelelő kiszolgálói licenc mellett egy ügyfél-hozzáférési licencre is szükség van: Windows Server 2016 User CAL. Ez egy adott regisztrált felhasználó számára biztosítja a megfelelő hozzáférési jogokat, amelyeket bármelyik Windows-képes végberendezésen használhat.

Mivel a Microsoft licenckezelési szabályzata szerint a Windows Server 2016 szerverlicenc nem tartalmazza a felhasználók hozzáférési jogait, ezeket külön kell megvásárolni felhasználói CAL formájában.

A Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásokhoz a Wiresoftnál elérhető felhasználói CAL-ok használt szoftverként - ráadásul egyenként is - kedvező áron kaphatók, így minden felhasználó rugalmas, igény szerinti licencelését lehetővé teszik. Ezek a Windows Server 2016 használt felhasználói hozzáférési licencek ugyanazzal a funkcionalitással rendelkeznek, mint a Microsoft Volume Licensing Program keretében újonnan kínált felhasználói CAL-ok.

A Windows Server 2016 összes szolgáltatásának használata egy használt felhasználói CAL-ral

Egy használt felhasználói CAL-lal használhatja az összes olyan funkciót, amely elérhető a

Server 2016-os verziója, a Windows Server 2012 utódja: a Windows Server 2016 támogatja a Windows 10 címet, és felhőkiszolgáló létrehozására is használható, hogy adatokat biztosítson és biztonsági mentést készítsen rajta.

aWindows Server 2016 a Wiresoftnál érhető el Standard és Datacenter kiadásban. Ezek közé tartoznak az olyan funkciók, mint a Core & Nano szerver telepítés és a Host Guardian szolgáltatás, továbbá a Windows szerverkonténerek mellett a virtualizációs/Hyper-V konténerek használatát is lehetővé teszik. Kizárólag a Windows Server 2016 Datacenter kiadásában olyan funkciók használata, mint a szoftveresen definiált hálózat (SDN), a Storage Spaces Direct (S2D), a Storage Replica, valamint a hálózati stackek (Protocol Stack) és az árnyékolt virtuális gépek (Shielded VMs) a megfelelő felhasználói CAL előfeltétele mellett lehetséges, ezek elsősorban olyan funkciók, amelyekre különösen a nagyobb vállalatoknál van szükség, ahol kiterjedt munkaterhelés és több virtuális rendszer van használatban.

A felhasználói CAL-ok áttekintése a Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásokhoz, mint használt szoftverek

A Wiresoft által használt szoftverként kínált felhasználói CAL-ok funkcionálisan megegyeznek az új felhasználói CAL-okkal, mivel a Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadásokban elérhető funkciók és szolgáltatások azonos használatát tartalmazzák. A használt felhasználói licencek ezért számos vállalat és szervezet számára gazdaságos megoldást jelentenek arra, hogy a felhasználóknak személyes szerver-hozzáférési licencet biztosítsanak. További részletekért lásd a következő áttekintést.

Az ügyfél-hozzáférési licencek Microsoft-kezelése a Windows Server 2016 webhelyen

A Microsoft License Management részletezi a Windows Server 2016 Standard és Datacenter kiadások felhasználóinak kiegészítő hozzáférési engedélyezését az e-mail, a névjegyek, a naptár és más szolgáltatások eléréséhez. Bár a kiszolgálói licenchez hozzáférési licencek is tartoznak, ezek csak a rendszergazdáknak szólnak, így nem használhatók a felhasználókra jellemző szolgáltatásokhoz. Ezek csak a megfelelő ügyfél-hozzáférési licenccel, például a felhasználói CAL-lal együtt használhatók, amely egy adott, egyéni felhasználó számára biztosítja a megfelelő hozzáférési jogokat, amelyekhez az általa választott végberendezésen keresztül férhet hozzá. A Windows Server 2016 kliens/kiszolgáló környezetéhez dedikált felhasználói hozzáférési jogokon kívül a felhasználói CAL nem tartalmaz további szoftvert.

Milyen CAL-típusok állnak rendelkezésre a Windows Server 2016 Standard- és Datacenter kiadáshoz?

A Microsoft licencelési modellje A Windows Server 2016 kliens-hozzáférési licencelés kétféle CAL-típust kínál:

  • Felhasználói CAL a Windows Server 2016-hoz - egy dedikált felhasználó számára
  • Device CAL a Windows Server 2016-hoz egy dedikált végponti eszközhöz (PC, laptop, táblagép, telefon)

Mi a különbség a felhasználói CAL és az eszköz CAL között a Windows Server 2016 esetében?

Alapvetően ugyanazok a funkciók és szolgáltatások használhatók a Windows Server 2016 felhasználói CAL-jával, mint az eszköz CAL-jával. Mindkettő csak abban különbözik, hogy kinek vagy minek van rá engedélye: A User CAL lehetővé teszi, hogy a dedikált felhasználó egy szabadon választható végberendezésen felváltva és helytől függetlenül hozzáférjen a Windows szerver szolgáltatásaihoz; a vállalaton belüli munkaállomások számától és felszereltségétől függően ez lehet az uralkodó munkaszituáció - ellentétben azzal, amikor több felhasználó egy és ugyanazon végberendezést használ saját fiókkal.

Így a felhasználói CAL-on keresztül felhatalmazott felhasználó bármilyen Windows-képes, megfelelő operációs rendszerrel rendelkező végberendezést használhat a Windows szolgáltatások igénybevételére. Például a munkahelyén lévő helyhez kötött számítógép helyett útközben is használhatja a laptopját, az otthoni irodában pedig az ott rendelkezésre álló PC-t vagy laptopot. Különösen akkor, ha az alkalmazottak gyakran dolgoznak mobilon, és gyakran ellenőrzik e-mailjeiket, vagy hozzáférnek a kiszolgáló adataihoz stb., a felhasználói licencekkel történő licencelés költséghatékonyabb lehet, mint a végeszközökkel történő licencelés.

Milyen konkrét felhasználási lehetőségeket kínálnak a Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok a Standard és a Datacenter kiadásokban?

Attól függően, hogy a Standard vagy a Windows Server 2016 Datacenter Edition van-e telepítve, a felhasználói CAL különböző funkciók állnak rendelkezésre: Lehetőség van a Windows Server 2016 Datacenter Edition használatára a Standard Edition felhasználói CAL-jával is - azzal a korlátozással azonban, hogy ekkor csak a Standard Edition funkciói állnak rendelkezésre. Mivel csak a Datacenter Edition felhasználói CAL-jával érhető el a szolgáltatások és funkciók kibővített köre a Datacenter Edition szerverlicenccel.

Ezzel szemben az adatközponti kiadás felhasználói CAL-jával csak a megfelelően meghatározott funkciók használhatók a Standard kiadásra licencelt kiszolgálóhoz való hozzáféréskor.

A felhasználói CAL-ok verzió-kompatibilitásának megjegyzése a Windows Server 2016 számára

A Windows Server 2016 használt felhasználói CAL-jával, mint már említettük, a munkavállaló nemcsak a kiadástól függően tartalmazott funkciókat használhatja, hanem ez a régebbi Windows Server verziók, például a 2013-as verzió hozzáférési jogait is tartalmazza (downgrade). Ennek fordítottja azonban nem lehetséges, így a Windows Server 2016-os verziójának felhasználói CAL-ja nem használható a magasabb, 2019-es verzió eléréséhez (frissítés).

Ezért a Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok vásárlásakor nemcsak a kiadásonkénti felhasználható funkciókat kell figyelembe venni, hanem a szerverlicenc és az ügyfél-hozzáférési licencek közötti kompatibilitást is.

Mit kell még figyelembe vennie a Windows Server 2016 licencelésénél a felhasználói CAL-okkal?

A Windows Server 2016 felhasználói CAL pontosan egy felhasználót engedélyez, és az adott kiszolgálókiadás használati lehetőségeivel ruházza fel. A regisztráció befejezése után ez a felhasználói CAL már nem adható át egy másik felhasználónak. Az sem lehetséges, hogy megváltoztassa a CAL típusát, és a felhasználói CAL-t eszköz CAL-ként használja.

A Microsoft License Managementben meghatározott rendelkezések célja, hogy megakadályozzák a Windows Server 2016-hoz való illetéktelen hozzáférést, ami nagyobb biztonságot nyújt mind a kommunikáció, mind pedig maguknak az adatoknak, hiszen a megfelelő felhasználói CAL nélkül harmadik fél nem férhet hozzá az e-mail szolgáltatásokhoz vagy a szerver adataihoz.

Következtetés a felhasználói CAL-okról

Az, hogy egy adott vállalat számára melyik ügyfél-hozzáférési licenctípus kínál több felhasználási lehetőséget a Windows Server 2016 számára, és egyben a kedvezőbb licencelési lehetőséget is jelenti, ezért az egyedi esettől függ . A felhasználók száma mellett az is döntő tényező, hogy hány végberendezéssel férnek hozzá a Windows szerverhez: Amint a felhasználók többsége nagyon különböző végberendezéseket használ a Windows Server 2016 szolgáltatásainak eléréséhez, a felhasználói CAL-okkal történő licencelés több előnyt kínál.

Ezért a CAL-ok megvásárlása előtt célszerű ellenőrizni, hogy milyen a tipikus munkafolyamat egy vállalatnál, hogy megtaláljuk a Windows Server 2016 számára legmegfelelőbb CAL-típust. Ezután a felhasználói licencek licencelése olcsóbb lehet, mint az eszközlicencek licencelése, mivel kevesebb ügyfél-hozzáférési licencet kell vásárolni.

A Microsoft Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok használt szoftverként kaphatók a Wiresoft Online Shopban már egyetlen licenctől

A Windows Server 2016 kiadásokhoz használt felhasználói CAL-ok egyenként is megvásárolhatók a Wiresoft Online Shopban, mivel nincs a Microsoft licencszabályzatában általában megszokott fokozatosság, egyébként a használt szoftvereknek nincsenek hátrányai vagy funkcionalitásbeli korlátozásai - már csak azért sem, mert a szoftverek elvileg nem kophatnak el.

Honnan származnak a Wiresoft által kínált használt felhasználói CAL-ok a Windows Server 2016-hoz?

A Wiresoft által használt szoftverként kínált Windows Server 2016 kiadások felhasználói CAL-jai eredeti licencek, mivel azokat is a Microsoft licencprogram keretében kínálják; a különbség csupán annyi, hogy korábban a Windows Server 2016 felhasználói mennyiségi licencének részét képezték, amelyet egy vállalat vásárolt. Ezeket a mennyiségi licenceket vagy egyéni felhasználói hozzáférési licenceket a Wiresoft vásárolta, a mennyiségi licenceket pedig egyéni licencekre bontotta. Az így kapott egyéni felhasználói CAL-okat használt szoftverként említjük. Annak ellenére, hogy "használtként" vannak megjelölve, a Windows Server 2016 eléréséhez új licencekhez hasonlóan használhatók, mivel nem különböznek tőlük a funkcionalitásra vagy a felhasználási időre vonatkozó korlátozások tekintetében.

Használt szoftver a felhasználói CAL-okkal a Windows Server 2016 vásárlói biztonsággal

Még a Wiresoft használt felhasználói CAL-jai esetében is számíthatnak a szokásos vásárlói biztonságra, a vásárlást követő azonnali letöltéssel, beleértve a licenc azonnali aktiválását egy érvényes mennyiségi licenckulccsal.

Jogszerű-e a használt szoftverek vásárlása és telepítése a Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok esetében?

A Windows Server 2016 használt felhasználói CAL-ok vásárlása és használata jogilag nem kifogásolható az ügyfelek számára, mivel a folyamat során nem sérülnek jogi előírások. Először is, a Wiresoft Shopban kínált Windows Server 2016 felhasználói CAL-ok, valamint más ügyfél-hozzáférési licencek a vállalatok licenckészletéből származnak. Ezért a használt CAL-k eladása, valamint vásárlása és használata a vonatkozó ítélkezési gyakorlaton alapul, amely kifejezetten engedélyezi a Microsoft használt licencek kereskedelmét és használatát; ezt a tényt többször is egyértelműen megerősítették különböző bírósági ítéletek.

A Wiresoft használt szoftver másik előnye az audit biztonsága az összes korábbi vásárló teljes bizonylatának köszönhetően!

A Windows Server 2016 felhasználói CAL-okhoz használt szoftverekkel kapcsolatos előnyök összefoglalása

A Wiresoft által használt szoftverként kínált felhasználói CAL-ok a Windows Server 2016-hoz a hagyományos szoftverszolgáltatók hasonló új termékeihez képest kedvező árú alternatívát jelentenek - ez az árelőny a Wiresoft más használt Microsoft Server-szoftverekre vagy hozzáférési licencekre is vonatkozik.

Mivel a használt felhasználói licencekkel történő licencelés kiküszöböli az egyébként gyakran előforduló többszintű elosztást, a Wiresoft segítségével az ügyfél-hozzáférési licencek iránti igényt a Windows kiszolgálószolgáltatások tényleges használatához igazíthatja a vállalatnál. Így a felhasználók rugalmas ügyfél-hozzáférési licencelése a Windows Server 2016 esetében szintén csökkentheti a beszerzési költségeket.

A Wiresoft használt licencajánlata azért is különösen olcsó módja a szoftverkészlet kiegészítésének, mert egy adott szoftver több verziója is elérhető a folyamat során, így elkerülhetők a kompatibilitási problémák, amelyeket például a különböző szoftververziók párhuzamos használata okozhat, ami az új hardverek beszerzésének költségeit is csökkentheti.

A Wiresoft Software Shopban a Windows Server 2016 elérhető kiadásaihoz felhasználói CAL-okat, valamint a megfelelő eszköz CAL-okat, mint használt szoftvereket talál. A Wiresoft használt szoftverkínálata emellett más olyan területekre is tartalmaz alkalmazásokat, ahol a Microsoft szoftvereket használják - az említett előnyökkel együtt. Ha bármilyen kérdése van az MS Windows Server 2016 vagy bármely más Microsoft termék felhasználói CAL-jával kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal csevegés, e-mail vagy telefon útján.

További linkek "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák