Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standard 2-Core A Windows Server 2016 Standard a kisebb vállalatok virtualizációs igényeihez és informatikájához készült, és a Windows 10 szerverváltozata. 2 magos csomaggal a meglévő szerverlicencek...
19 290,00 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 2-Core A Windows Server 2016 Datacenter minden olyan követelményt biztosít, amely teljes mértékben megfelel a nagy szervezetek és vállalatok nagyfokú virtualizációra vonatkozó igényeinek a...
96 935,00 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standard 16-Core A Microsoft Windows már mintegy harminc éve a Standard operációs rendszerként van jelen a számítógépek piacán, és nemcsak magánszemélyek használják, hanem a fejlesztésben és a kutatásban is....
109 465,00 Ft *
MICROSOFT WINDOWS SZERVER 2016 DATACENTER 16-MAGOS ADATKÖZPONT MICROSOFT WINDOWS SZERVER 2016 DATACENTER 16-MAGOS ADATKÖZPONT
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 16-Core A világ talán legismertebb operációs rendszerét, a Microsoft Windows, nem csak a magánszektorban használják, és lehetővé teszi a felhasználók számára a böngészést, a dokumentumok...
547 394,00 Ft *

Windows Server 2016: Átfogó áttekintés

Bevezetés

A Windows Server 2016 kategória a Microsoft e jelentős operációs rendszerének sokszínű világába nyújt mélyreható betekintést. A Windows Server 2016 a Windows Server 2012 közvetlen utódjaként rengeteg innovatív funkciót, fejlesztést és újítást hozott a szerver operációs rendszerek világába. Ez az átfogó cikk alapos áttekintést nyújt a Windows Server 2016-ról, és részletesen kiemeli a rendszer kulcsfontosságú aspektusait.

A Windows Server 2016 kiadásai

Windows Server 2016 Standard kiadás

A Windows Server 2016 Standard kiadása szilárd alapot biztosít minden méretű vállalkozás számára. Alapvető kiszolgálófunkciókat tartalmaz, és lehetővé teszi a fizikai vagy virtuális kiszolgálók kezelését. Az olyan funkciókkal, mint a Nano Server és a felhővel való jobb integráció, ez a kiadás kiváló választás a kiegyensúlyozott szervermegoldást kereső vállalkozások számára.

Windows Server 2016 Datacenter Edition

A Datacenter Edition a Windows Server 2016 csúcsmodellje, amely különösen alkalmas adatközpontok és nagyobb vállalatok számára. Fejlett virtualizációs funkciókat, korlátlan számú virtuális példányt és nagy teljesítményű platformot kínál az igényes alkalmazásokhoz. Ezzel a kiadással a vállalkozások magasan virtualizált környezetet telepíthetnek, és olyan funkciókat használhatnak, mint a Hyper-V fürtözés.

Windows Server 2016 Essentials Edition

A kifejezetten kisebb vállalkozások számára tervezett Essentials Edition a felhasználók, eszközök és alkalmazások egyszerűbb kezelését kínálja. Lehetővé teszi a felhőalapú szolgáltatásokkal, például az Office 365-tel való zökkenőmentes integrációt, és költséghatékony megoldást kínál a vállalkozások számára informatikai igényeik kielégítésére.

Új funkciók és fejlesztések

Nano Server

A Windows Server 2016 bevezette a Nano Server-t, egy rendkívül kompakt és rendkívül moduláris telepítési lehetőséget. A Nano Server ideális a felhő-natív alkalmazások és mikroszolgáltatások számára, minimális támadási felületet és jobb teljesítményt kínál. A fejlesztők számára előnyös a csökkentett karbantartás és a gyorsabb telepítési idő.

Hyper-V fejlesztések

A Hyper-V virtualizációs platform jelentős fejlesztéseken ment keresztül a Windows Server 2016-ban. A Windows és Linux konténerek támogatása rugalmas és hatékony módot biztosít az alkalmazások és munkaterhelések telepítéséhez. Emellett a virtuális gépek elszigetelésének javításai és a továbbfejlesztett tárolási képességek nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot biztosítanak a virtualizált környezetekben.

PowerShell 5.0

A Windows Server 2016 bevezette a PowerShell 5.0-t, amely továbbfejlesztett automatizálási képességeket és még hatékonyabb szkriptkészítő felületet biztosít. A rendszergazdák gyorsabban automatizálhatják és kezelhetik a feladatokat, jelentősen növelve a szervermenedzsment hatékonyságát. A PowerShell 5.0 lehetővé teszi a nano szerverek és konténerek kezelését is, ami kritikus fontosságú a modern IT-infrastruktúrákban.

Javított biztonság

A Windows Server 2016 nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, különösen egy olyan időszakban, amikor a kiberfenyegetések egyre kifinomultabbá válnak. Az olyan funkciók, mint a Credential Guard, az Device Guard és a Just Enough Administration (JEA) a kritikus erőforrásokhoz és a rendszergazdai jogosultságokhoz való hozzáférés korlátozásával védelmet nyújtanak a fenyegetések ellen. Ezek a funkciók jelentősen növelik a biztonsági ellenőrzéseket, és segítenek a vállalati adatok és infrastruktúra jobb védelmében.

Tárolási replikáció

A Windows Server 2016 tárolási replikációja lehetővé teszi a kötetek aszinkron replikálását a kiszolgálók között, hatékony katasztrófa utáni helyreállítási megoldást biztosítva. Ez kritikus fontosságú azon szervezetek számára, amelyeknek biztosítaniuk kell, hogy adataik biztonságosan és gyorsan helyreállíthatók legyenek egy esetleges meghibásodás esetén.

Életciklus és támogatás

A Windows Server 2016 továbbra is aktív támogatásban részesül, és a Microsoft rendszeres biztonsági frissítéseket és hibajavításokat biztosít. A vállalkozások biztosak lehetnek abban, hogy rendszereik jól karbantartottak és védettek, amíg ezen a verzión futnak. A maximális biztonság és a legújabb funkciók érdekében azonban a vállalkozásoknak érdemes megfontolniuk a Windows Server újabb verzióira való áttérést, amint azok elérhetővé válnak.

Következtetés

A Windows Server 2016 véglegesen megváltoztatta a vállalkozások szerverkörnyezetek kezelésének és telepítésének módját. A különböző kiadásokkal, új funkciókkal és fejlesztésekkel a képességek széles skáláját kínálja a különböző méretű vállalkozások számára. Akár fokozott virtualizációra, akár továbbfejlesztett biztonsági funkciókra vagy karcsúbb infrastruktúrára vágyik, a Windows Server 2016 rendelkezik az igényeinek megfelelő eszközökkel és funkciókkal. Ez az operációs rendszer továbbra is a szervertechnológia egyik fő támasza marad, és a jövőben is fontos szerepet fog játszani. A vállalkozásoknak érdemes megfontolniuk a Windows Server 2016-ra való frissítést, hogy kihasználhassák az általa kínált számos előnyt és fejlesztést. A Windows Server 2016 rendszerrel jól felkészült az informatikai infrastruktúra folyamatosan változó igényeinek kezelésére, és megbízható, biztonságos és nagy teljesítményű kiszolgálói környezet kialakítására.