Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
Trustmask
A szűréshez nem találtak eredményt!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Microsoft SQL Server 2017 Standard A Microsoft SQL Server 2017 Standard kiadása biztosítja mindazokat a nagy teljesítményű adatbázis-, jelentéstételi és elemzési funkciókat, amelyeket a kis- és középvállalkozások elvárnak egy relációs...
180 050,00 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Standard 2-Core Az SQL Server 2017 Standard kiadás a benne foglalt adatbázis-, jelentéstételi és elemzési funkciókkal különösen a kis- és középvállalkozások számára kínálja a Microsoft bevált relációs...
737 525,00 Ft *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Enterprise 2-Core Az SQL Server 2017 Enterprise Edition a nagyobb szervezetek számára a Microsoft bevált relációs adatplatformjának erőteljes újabb verzióját kínálja, amely az összes kritikus adatbázis-,...
2 983 271,00 Ft *

Az SQL Server 2017 legfontosabb újdonságai áttekintve

Az SQL Server 2017 segítségével a vállalatok a Microsoft bevált adatplatformjának egy olyan hatékony változatát kapják meg, amely minden fontos adatbázis-, jelentéstételi és elemzési funkciót biztosít. Ez az SQL Server kiadás ezért kiválóan alkalmas arra, hogy megfeleljen egy modern, nagy teljesítményű relációs adatbázis-kezelő rendszer (RDMS) minden követelményének - ahogyan az az árukezelő rendszerek, ERP (Enterprise Resource Planning) szoftverek és CRM-rendszerek esetében jellemző. Az SQL Server 2017 segítségével a Python és az R segítségével az adatbázisban végzett fejlett elemzések, valamint az interaktív vizualizációk révén betekintést nyerhet. Az SQL Server 2017 továbbá számos fejlesztést és új funkciót, valamint teljesítményjavulást kínál a Master Data Services (MDS) és a Reporting Services (SSRS) for SQL Server 2017 szolgáltatásokban. A fontos funkciók részletesen a következők:

Új adatbázis-motor funkciók

Az SQL Server 2017 számos új adatbázis-motor funkcióval bővül, többek között a teljesítmény javításával. Ezek közé tartozik a CLR-összeállítások pozitív listához való hozzáadása. Az adaptív lekérdezés-feldolgozás három új fejlesztést tartalmaz: Adaptive Joins, valamint visszajelzés a memória kiosztásáról kötegelt üzemmódban és a táblázatérték függvények több utasítással történő átfedő végrehajtása, ami felszabadítja a CPU erőforrásokat. Hasonlóképpen, az új dinamikus kezelési listák és az automatikus adatbázis-optimalizálás javítja a teljesítményt; ez utóbbi betekintést nyújt a lekérdezések teljesítményével kapcsolatos problémákba, megoldásokat javasol és automatikusan javítja az azonosított problémákat.

SQL Server elemzési szolgáltatások (SSAS)

Az SQL Server 2017-es verziója az SQL Server Analysis Services számos fontos új funkciót is tartalmaz. Ezek közé tartoznak a táblázatos modellek fejlesztései, például a táblázatos üzemmód mint alapértelmezett telepítési opció. A Get Data pedig új adatforrásokat vezet be a Power Query-be, amelyek támogatják a meglévő adatforrásokat az M-lekérdezésekben.

SQL Server 2017 Integrációs szolgáltatások (SSIS)

Az SSIS Scale Out funkciója az SQL Server 2017-ben új, illetve megváltozott funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az SSIS több számítógépen történő futtatását. Továbbá a Scale Out master mostantól támogatja a magas rendelkezésre állást, és a Scale Out munkások végrehajtási naplóinak failover kezelése is javult. Ezenkívül az SSIS-katalógus mostantól egy másik globális tulajdonsággal is rendelkezik az SSIS-csomagok telepítésekor az alapértelmezett üzemmód megadásához. Az SSIS Linuxon is támogatja az SQL Server-t.

Linux és SQL Server 2017 használata

Az SQL Server 2017 Enterprise vagy Standard kiadásában a felhasználók a nyílt Linux operációs rendszert is használhatják az SQL Server eléréséhez. A Java adatbázis-csatlakoztatási illesztőprogramnak köszönhetően ez a Java-alkalmazások esetében sem jelent többé problémát. Linux és C++ alkalmazások esetében az SQL Server 2017-hez való kapcsolódás általában az Open Database Connectivity interfészen keresztül történik.

Az SQL Server R Services mostantól SQL Server Machine Learning Services néven fut

A korábbi SQL Server R szolgáltatások az SQL Server 2017-es verziójában SQL Server Machine Learning Services névre változtak. Ennek oka a Python támogatása - a korábbi R programozási nyelv mellett. A Machine Learning Services az SQL Server 2017-ben használható az R vagy Python szkriptek futtatására, és lehetőség van a Microsoft Machine Learning Server önálló telepítésére is az SQL Servert nem igénylő R és Python modellek telepítéséhez. Emellett az SQL Server fejlesztői mostantól hozzáférhetnek a Pythonhoz készült ML- és AI-könyvtárakhoz, amelyek a nyílt forráskódú környezetben állnak rendelkezésükre.

SQL Server 2017 kiadások a Wiresoftnál

A Wiresoftnál megtalálhatók az SQL Server 2017 Enterprise és Standard kiadásai, utóbbi a Core licencelés alternatívájaként CAL-okkal is elérhető. Míg a Standard kiadás megfelelő választás az alapvető adminisztrációs és üzleti intelligencia (BI) funkciókhoz, valamint a minimális informatikai erőforrásokat igénylő munkaterhelésekhez, addig az Enterprise kiadás különösen alkalmas a nagyobb vállalatok számára, mivel még átfogóbb, és az igényes adatbázis- és BI-követelményeknek megfelelő, küldetéskritikus teljesítményt is nyújt. Az SQL Server 2017 Enterprise itt biztosítja a legmagasabb szintű szolgáltatást és teljesítményt, amelyet a nagyobb és legnagyobb munkaterhelések igényelnek.

Az SQL Server 2017 Standard és Enterprise kiadások közötti különbségek

Az SQL Server 2017 Standard és Enterprise kiadásai közötti fő különbség, mint említettük, a teljesítmény. Ezért az SQL Server 2017 Standard elsősorban a kis- és középvállalkozások számára elegendő, míg az Enterprise verzió szintén alkalmas a középvállalkozások számára, de elsősorban a nagyvállalatok igényeit hivatott kielégíteni. Így a szerver kiadásától függően különböző skálázási korlátok vannak: Míg az Enterprise Edition esetében egyetlen példány által használt maximális számítási kapacitás áll rendelkezésre, addig a Standard Edition esetében ez 4 foglalatnál vagy 24 magnál kevesebbre korlátozódik, vagy az alkalmazástól függően csak korlátozott számú GB áll rendelkezésre.

Ezenfelül az SQL Server 2017 Enterprise Edition további olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek az SQL Server 2017 Standardban nem szerepelnek: Az SQL Server Enterprise például nem csak korlátlan virtualizálást tesz lehetővé, miközben szoftverbiztosítási kedvezményt is kínál, hanem kibővített magas rendelkezésre állással is rendelkezik Always On rendelkezésre állási csoportokkal, több adatbázisra vonatkozó hibaelhárítással és olvasható másodlagos replikákkal. A kiadás emellett átlátható adattitkosítást, valamint kompatibilitási jelentést kínál az SQL Server Audit és a fejlett adatintegráció révén, homályos csoportosítással és keresésekkel, valamint mobil jelentési és KPI-képességekkel.

Az SQL Enterprise 2017 szélesebb körű üzleti intelligenciafunkciói a vállalatok számára a többdimenziós modellek, a táblázatos modell és az adatbányászat fejlesztését, valamint a DirectQuery tárolási módot és a Power BI jelentéskiszolgálóhoz való hozzáférést kínálják. A gépi tanulási funkcióknak a standard kiadáshoz képest átfogóbb integrációja teljes párhuzamosságot kínál az R és Python elemzésekben, valamint a GPU-kon való futtatás lehetőségét, amely Hadoop/Spark és Linux esetén is elérhető.

A Microsoft SQL Server 2017 licencelési modelljei a Wiresoftnál

Az SQL Server 2016-tal a Microsoft változtatást vezetett be az úgynevezett licencelési metrikában, vagyis abban a módszerben, amellyel a licencszükségletet kiszámítják. Míg korábban lényegtelen volt, hogy hány magot tartalmaz egy processzor, most a magok száma döntő fontosságú az engedélykötelezettség pontos meghatározásában. A magok licencelése figyelembe veszi a processzoronként folyamatosan növekvő számú magokat, amelyek ennek megfelelően egyre nagyobb munkaterhelést tudnak kezelni.

A Microsoft ezért az SQL Server 2017 verzióhoz a core licencelés lehetőségét is kínálja. A kiadástól függően - SQL Server 2017 Standard vagy Enterprise - különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a megfelelő kiszolgálói licencek beszerzésére:

Az SQL Server 2017 Standard kiadással választhat a szerver/CAL (szerverlicencek plusz hozzáférési licencek) és a magok szerinti licencelés között - ehhez nincs szükség további hozzáférési licencekre.

Az SQL Server 2017 Enterprise Editionben a kiszolgálónként/CAL-onként történő licencelés általában már nem érhető el. Kizárólag a magok száma alapján kerül engedélyezésre.

Az SQL Server 2017 Standard licencelése Server/CAL szerint

A Server/CAL licencelési modell a következő feltételeken alapul:

Minden olyan kiszolgálóhoz, amelyen egy SQL Server-példányt futtatni kívánnak, szabványos kiszolgálói licenc szükséges. Ezenkívül külön hozzáférési licenc (CAL) - felhasználói vagy eszköz CAL-ként - szükséges minden olyan felhasználóhoz vagy eszközhöz, aki hozzáfér az SQL Server licencelt verziójához ehhez vagy egy újabb telepített szerverváltozathoz. Ez azt jelenti, hogy az SQL Server 2019-es CAL-jával az SQL Server 2017-es verzió jához is hozzáférhet.

Az, hogy az SQL Server 2017 Standard Edition licencelése - magok vagy szerver plusz CALS szerint - melyik a kedvezőbb, a vállalaton belüli tipikus felhasználástól függ. Bizonyos esetekben ezért a Server/CAL licencelés kedvezőbb, mint a magonkénti licencelés. Például egy legfeljebb 2 processzoros, egyenként 8 magos gépet olcsóbban lehet licencelni az SQL Standard Server/CAL verzióval.

Az SQL Server 2017 Standard vagy Enterprise licencelése magok szerint

Az SQL Server processzormagok szerinti licenceléséhez a Microsoft bizonyos meghatározásokat ad meg a számítási módszerre vonatkozóan. Így egy core licenc két processzormagra érvényes - ellentétben a korábbiakkal, ahol processzoronként egy licenc volt érvényes.

A teljes licenckövetelmény tehát a processzoronkénti magok számából adódik. Alapértelmezés szerint kiszolgálónként legalább nyolc licenc szükséges, ahol processzoronként nyolc magot kell licencelni. A kiszolgáló minden egyes fizikai magja saját maglicencet igényel. A Microsoft a következő szabályokat határozta meg:

Minden processzorhoz 8 mag licenc szükséges - a Microsoft által meghatározott minimális szám -. A kevesebb maggal rendelkező gépeket ezért nem lehet alacsonyabb áron licencelni.

Minden egyes kiszolgálóhoz legalább 16 core licenc szükséges.

A kiszolgálónként szükséges alaplicencek csak 2 darabos csomagban kaphatók.

A Core-alapú licenceléshez nincs szükség további CAL-okra.

Licenc Microsoft SQL Server 2017 alacsony áron a Wiresoftnál

Akár Standard, akár Enterprise Edition kiadással szeretné fedezni a Microsoft SQL Server 2017 licencigényét, a Wiresoftnál a Server/CAL, valamint a 2-Core licenceket kizárólag eredeti licencjogként kapja meg. Az SQL Server 2017 licencek különösen kedvezőek a Wiresoftnál, mert az európai vállalatoktól származó, nem használt szoftverlicencek révén árelőnyt kínálunk - méghozzá teljesen legálisan.

Az Európai Bíróság döntése szerint ugyanis 2012 óta a szoftverek gond nélkül továbbértékesíthetők. A Wiresoft által kínált összes licencet előzetesen ellenőriztük az abszolút eredetiség és használhatóság szempontjából. Ezt számos lelkes ügyfelünk is megerősíti. Ha bármilyen kérdése van a Microsoft SQL Server 2017 licencelésévelkapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.