Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 ESZKÖZ CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT SQL SERVER 2016 ESZKÖZ CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10060
 • 359-06320
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
33 697,00 Ft * 37 440,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 1x Device CAL
Rendszer  SQL szerver 
CAL Device CAL
Szállítási terjedelem Licencazonosító + hitelesítési kód 
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv


A Microsoft SQL Server 2016 licencelésén felül a Standard kiadásban a használathoz kiegészítő ügyfél-hozzáférési licencek szükségesek, pl. SQL Server 2016 Device CAL-k formájában; ez egyetlen, regisztrált végberendezésnek ad hozzáférési jogot az SQL Serverhez. Ennek oka, hogy a Server/CAL licenceléssel a Server/CAL SQL 2016 Server  Standard kiadásban a szerverlicenc nem tartalmaz további felhasználói jogokat; ezeket külön kell megszerezni, pl. egy végberendezéshez, formájában. Végberendezésenként egyetlen kerül kiosztásra, amely csak az azzal felszerelt számítógépnek ad jogosultságot a szerver elérésére. Device CAL Device CAL

Ha további kérdései vannak a termékkel kapcsolatban, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT SQL SERVER 2016 ESZKÖZ CAL"

Készülék CAL-k az MS SQL Server 2016-hoz, mint használt szoftverhez

A Microsoft SQL Server 2016 licencelésén kívül a Standard kiadásban további ügyfél-hozzáférési licencek szükségesek a használathoz, például SQL Server 2016 Device CAL-k formájában; ez egyetlen, regisztrált végberendezés számára biztosít hozzáférési jogosultságot az SQL Serverhez. Az SQL 2016 Server szerver/CAL licencelésével a Standard kiadásban a szerverlicenc nem tartalmaz további felhasználói jogokat; ezeket külön kell megvásárolni, például egy végberendezéshez Device CAL formájában. Minden egyes végberendezéshez egyetlen Device CAL kerül kiadásra, amely csak az azzal felszerelt számítógépnek ad jogosultságot a kiszolgáló elérésére.

A Wiresoft használt szoftverként kínált SQL Server 2016 Device CAL-jai nemcsak nagy árelőnnyel rendelkeznek a szoftverkereskedelem hasonló ajánlataihoz képest, hanem egyenként is megvásárolhatók. Ugyanakkor ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek, mint a hivatalos Microsoft Volume Licensing Programban elérhető Device Client Access Licenses for SQL Server 2016 licencek.

Használja ki az MS SQL Server 2016 összes előnyét akár egy használt Device CAL segítségével is

Az SQL Server 2016 Standard kiadás hibrid, skálázható adatbázisplatformok tervezéséhez és kezeléséhez egyaránt kínál funkciókat. Az ebben a verzióban szereplő funkciók többek között az intelligens, kritikus fontosságú alkalmazások végrehajtását is támogatják. A Device CAL-lal rendelkező felhasználók élvezhetik a Hadoop és a felhő integráció, az R analitika és a fejlett lekérdezési képességek előnyeit, míg az SQL Server 2016 továbbfejlesztett biztonsága támogatja a hatékony és biztonságos vállalati működést. További új funkciók és fejlesztések:

 • Optimalizált szerverteljesítmény, beleértve a memórián belüli képességeket, az időbeli táblákat az adatok historizálására, a memórián belüli oszloptárolót és lekérdezéstárolót
 • SQL Server R Services, beleértve az R statisztikai nyelvet az R szkriptek gyorsított futtatásához közvetlenül az SQL Server-en
 • Törzsadat-szolgáltatások a törzsadat-készletek hatékony kezeléséhez és rendelkezésre bocsátásához
 • SQL Server Reporting Services mobil vagy oldalszámos jelentések létrehozásához
 • Elemzési szolgáltatások az üzleti és jelentési szolgálatok jelentéseiben szereplő elemzési adatok biztosítása érdekében
 • Fokozott biztonság a sorszintű biztonsággal (RLS), a mindig titkosított és a dinamikus adatmaszkolással
 • Fokozott felhő-támogatás a Stretch adatbázisok integrációjával
 • Hagyományos OLAP (Online analitikai feldolgozás) megoldások támogatása
 • Transact-SQL a maximális SQL szerverteljesítmény érdekében
 • PolyBase a külső adatforrásokból származó Transact-SQL lekérdezések feldolgozásához

Device CAL-k az SQL Server Standard- 2016-os kiadáshoz

Egy használt Device CAL a Wiresoft-tól ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint egy korábban nem használt, hogy használni tudja az SQL Server 2016 Standard-Edition szolgáltatásait: Ez azt jelenti, hogy különösen a kis- és középvállalkozások számára előnyös a szerver/CAL szerinti licencelés, amely, mint már említettük, a szerverlicenc mellett bizonyos számú eszközhöz való ügyfél-hozzáférési licencet is igényel.

Az SQL Server 2016 licencelése kiszolgálói licencekkel és CAL-okkal

Az SQL Server 2016 alternatív licencelési lehetőségét, amely egy szerverlicencet és egy Device CAL-t tartalmaz, a Microsoft a licencelési szabályzatban határozza meg: ezt a licencelési modellt ott Server/CAL licencelésnek nevezik. A Microsoft licenckezelés megkülönbözteti az SQL Server alaplicencelését és az egyes végberendezések vagy felhasználók kiegészítő licencelését. A Server/CAL licencelés esetén minden egyes kiszolgálóhoz, amelyen egy SQL Server példány fut, egy Standard Server License 2016 licenc szükséges, és az így licencelt SQL Server eléréséhez minden egyes dedikált végberendezéshez külön hozzáférési licenc(Device CAL) szükséges, amely azonos vagy magasabb szerverváltozathoz készült.

Csak a Device CAL jogosítja fel a PC-t, laptopot stb. a 2016-os verzió SQL Server funkcióinak használatára; a szerverlicenchez tartozó CAL-ok csak rendszergazdai jogokat biztosítanak! Ez az ügyfél-hozzáférési licenc a végberendezések számára nem tartalmaz semmilyen telepítendő szoftvert, csak az SQL Server 2016 ügyfél/kiszolgáló környezetben való hozzáférési jogokat tartalmazza.

Az SQL Server 2016 és a Device CAL-ok verzió kompatibilitását be kell tartani

Az SQL Server 2016-hoz készült Device CAL segítségével a végberendezés nem csak az SQL Server 2016-hoz, hanem az SQL Server régebbi verzióihoz, például a 2014-es verzióhoz (downgrade) is hozzáférési jogokat kap. Az SQL Server 2016-hoz tartozó Device CAL azonban nem használható magasabb SQL Server-verzió, például a 2019-es verzió eléréséhez (frissítés). Ezért az SQL Server 2016-hoz vásárolt Device CAL-k megvásárlásakor meg kell győződnie arról, hogy a kiszolgálói licenc és a hozzáférési licenc kompatibilisek.

Miért van alternatív licencelés az SQL Server 2016 Standard kiadáshoz CAL-okkal?

A Standard-Az SQL Server 2016-os verziójú kiadásai esetében a Microsoft az alaplicencelés mellett az eszközök (végpontok) vagy felhasználók CAL-alapú licencelését is kínálja. Ez a fajta szerver-hozzáférési licenc elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek SQL Server-je gyakran alacsonyabb teljesítményű, de az igényeiknek megfelelő. A több eszközre vonatkozó ügyfél-hozzáférési licencek megvásárlása általában olcsóbb, mint a szerver licencelése magonként.

A kiszolgálói licenc mellett a Microsoft licencelési modellje kétféle CAL-t kínál az SQL Server 2016 eléréséhez:

 • SQL Server 2016 Device CAL: ez egy dedikált végponti eszköz (PC, laptop, táblagép, telefon) számára biztosít szerver-hozzáférési jogokat
 • SQL Server 2016 User CAL: ez a szerver hozzáférési jogokat biztosít egy dedikált felhasználó számára

Mire kell figyelni az SQL Server 2016 eszköz CAL-okkal történő licenceléskor?

A Device CAL segítségével egy adott végberendezés(Device) kap hozzáférési jogosultságot az SQL Server 2016-hoz. A regisztrációt követően ez később már nem módosítható. Elvileg nem lehetséges a CAL típusának megváltoztatása - eszközről felhasználói CAL-ra vagy fordítva. E korlátozások célja, hogy megakadályozzák a CAL-okkal való visszaélést, és ez az engedélyezési rendszer nagyobb biztonságot is nyújt, mivel megakadályozza, hogy a nem engedélyezett vagy harmadik féltől származó felhasználók hozzáférjenek a vállalat szerveréhez.

Milyen előnyei vannak az SQL Server 2016 eszköz CAL-jának?

A Device CAL funkcionalitása elvileg nem különbözik a felhasználó alapú ügyfél-hozzáférési licenctől. A megfelelő előnyök azonban a tipikus vagy leggyakoribb SQL Server-hozzáférések típusában is megmutatkoznak: azok a vállalatok, amelyekben egy SQL Server-t használnak, különbözhetnek mind az érintett munkaállomások száma, mind az SQL Server használatának szokásos munkafolyamatai tekintetében: Különösen a kkv-kban az alkalmazottak a megfelelő projektekhez egyetlen számítógépen osztoznak, vagy műszakos munkarendben használják azt, míg más munkakörnyezetekben a felhasználók rendszeresen teljesen más végberendezéseken keresztül férnek hozzá az SQL-kiszolgálóhoz.

Mivel az SQL Server 2016 eszközlicenc egyetlen Windows-képes végberendezéshez - és nem egy adott felhasználóhoz kötődik az SQL Server hez való hozzáféréshez, különböző felhasználási lehetőségeket kínál: Ha a licencelt végberendezés például egy laptop vagy táblagép, amelyet útközben használnak, akkor az adott felhasználó nemcsak a cégen belüli munkahelyen, hanem helyileg önállóan - pl. útközben vagy otthon - is hozzáférhet az SQL ServerhezOffice. Ha az Device CAL-t PC-n keresztül használja, az SQL Serverhez való hozzáférés természetesen csak a vállalat telephelyén történik.

Következtetés

Azt, hogy az SQL Server 2016-hoz melyik CAL-típus nyújt átfogóbb telepítési lehetőségeket, a vállalaton belüli általános alkalmazási forgatókönyv határozza meg. Ennek ismerete azért fontos, mert az SQL Server 2016 ügyfél-hozzáférés licencelésének megfelelő típusáról a vásárláskor kell dönteni, mivel a Microsoft licencelési rendszere nem ad lehetőséget a Device CAL utólagos cseréjére User CAL-ra vagy fordítva, így ezt kizárja.

Figyelembe kell venni a licencelt végberendezések fő felhasználási módját, valamint az alkalmazottak számát: Ha egy és ugyanazon számítógépet felváltva használják különböző alkalmazottak az SQL Server elérésére, akkor az Device CAL licencelés több előnyt kínál, függetlenül attól, hogy a végberendezést belsőleg, külsőleg vagy mobilon használják.

Vásároljon Device CAL-okat a Microsoft SQL Server 2016-hoz már egyetlen licenctől kezdve a Wiresoft Online Shopban

Az MS SQL Server 2016-hoz készült Device CAL-ok a Wiresoft Online Shopban egyfelhasználós licencekként is megvásárolhatók - a használt szoftverekre nem vonatkoznak a szokásos mennyiségi licencszabályok, anélkül, hogy a "használt" hátrányt jelentene a Device CAL-ok használhatóságában, mivel a szoftver nem kophat el.

Milyen használt eszköz CAL-okat használnak az SQL Server 2016-hoz?

A Wiresoft által az SQL Server 2016-hoz kínált Device CAL-ok a végeszközökhöz való hozzáférési licencek, mivel ezek is a Microsoft licencelési programjának keretében érhetőek el; a különbség ezekhez képest az, hogy ezek egykor egy SQL Server 2016 végeszközökhöz való mennyiségi licenc részét képezték, amelyet korábban egy vállalat vásárolt meg, és az e vállalat által nem igényelt egyedi eszköz-hozzáférési licenceket vagy a teljes mennyiségi licencet a Wiresoftnak továbbértékesítették. A Wiresoft esetében a kötetlicencet felbontották és egyedi licencekre alakították át, a Device CAL-okat pedig használt szoftverként vagy Used Software-ként jelölték meg. Amint már említettük, a használt Device CAL-ok e jelölés ellenére is teljes mértékben használhatóak, mivel a szoftver nem kopik, és a funkcionalitásban vagy a hasznos élettartamban nincs semmilyen más korlátozás.

Milyen biztonságot nyújtanak a vásárlóknak az SQL Server 2016 használt eszköz CAL-ok?

A használt szoftverek, például az SQL Server Device CAL-ok megvásárlása a Wiresoft-tól nemcsak megfizethető alternatívát kínál az ügyfeleknek, hanem ugyanolyan biztonságos is! Így akár egyetlen Device CAL-t is kaphat a Microsoft SQL Server 2016-hoz nemcsak olcsóbban, mint a hasonló "új" szoftverekhez, hanem a szokásos vásárlói biztonságot is élvezheti a befejezett fizetési folyamat után az azonnali letöltés, valamint a mellékelt mennyiségi licenckulccsal történő azonnali licencaktiválás révén.

Honnan származnak az SQL Server 2016-hoz tartozó CAL-ok? A Wiresoftnál elérhető SQL Server 2016 eszköz-hozzáférési licencek különböző szervezetek és vállalatok licenckészleteiből származnak. Ezért itt a szokásos joghatóság alkalmazandó, amely kifejezetten megengedi a használt szoftverek kereskedelmét, amit több bírósági ítélet is egyértelműen megerősített.

Az Ön, mint Wiresoft-ügyfél számára a használt SQL Server 2016 eszköz CAL-ok, valamint az általunk kínált bármely más ilyen ügyfél-hozzáférési licenc megvásárlása, valamint azok használata jogbiztonságot jelent, mivel sem mi, sem Ön nem sérti a jogi rendelkezéseket. Mivel a Wiresoft részéről minden vásárló teljes bizonyosságot nyújt, a használt CAL-ok auditálhatósága is biztosított!

Előnyök az SQL Server 2016 használt CAL-ok vásárlásakor

A Wiresoft használt szoftverei az SQL Server 2016 eszköz CAL-okhoz vagy más hozzáférési licencekhez így valóban olcsó alternatívát kínálnak ügyfeleinknek sok más szolgáltató ajánlatával szemben, de mindenekelőtt nem korlátozzák a szükséges eszköz CAL-ok pontos számát sem, így az SQL Server szolgáltatások tényleges használata pontosan licencelhető - szemben a CAL-ok rugalmatlan lépcsőzésével -, ami csökkenti a szerverlicencek költségeit.

A Wiresoft webáruház a Használt szoftver hozzáférési licenceknél nem csak Device CAL-okat, hanem User CAL-okat is kínál az SQL Server 2016-hoz - valamint az MS SQL Server hozzáférési licencek más verzióit, beleértve a megfelelő szerverlicenceket is. Így elkerülheti az újabb hardverek beszerzési költségeit vagy a különböző szoftververziók miatti esetleges kompatibilitási problémákat.

Az SQL Server 2016 eszköz- és egyéb CAL-ok mellett más Microsoft Server szoftverek licenceit is megtalálja a Wiresoft Software Shopban, beleértve a szükséges CAL-okat is - a használt szoftverek esetében a Wiresoft összes előnyével. Ha bármilyen kérdése van az SQL Server 2016 vagy bármely más Microsoft-termék Device CAL-jával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal csevegés, e-mail vagy telefon útján.

További linkek "MICROSOFT SQL SERVER 2016 ESZKÖZ CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT SQL SERVER 2016 ESZKÖZ CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák