Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK DEVICE CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10469
 • 6VC-00979
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
151 675,00 Ft * 168 527,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 5x Device CAL
Rendszer  Windows Server
CAL RDS Device CAL
Szállítási terjedelem Licencazonosító + hitelesítési kód 
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Terminál szerver Kompatibilis


A Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások (RDS) segítségével a kapcsolódó alkalmazások központilag elérhetővé tehetők a felhasználók számára. Annak érdekében, hogy a felhasználók távolról is hozzáférhessenek ezekhez egy adott Windows-képes végberendezéssel, egy Client Access License (Device CAL) szükséges ehhez az eszközhöz, amely csak a távoli asztali munkamenet keretében jogosítja fel a felhasználót a Windows Server 2022 rendszerhez való csatlakozásra . Ezután bármely olyan alkalmazott, aki rendelkezik az adott RDS Device CAL végberendezés hozzáférési jogosultságával, hozzáférhet a Windows Serverhez, pl. támogatás, másik számítógéphez való hozzáférés vagy virtuális asztali infrastruktúra (VDI) használata céljából.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK DEVICE CAL"

5x a legújabb Device CAL a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásokhoz

A Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások (RDS) segítségével a kapcsolódó alkalmazások központilag biztosíthatók a felhasználók számára. Ahhoz, hogy a felhasználók ezeket távolról használhassák egy adott Windows-képes végberendezéssel, az adott eszközhöz egy Ügyfél-hozzáférési licenc (Device CAL) szükséges, amely csak a távoli asztali munkamenet keretében engedélyezi a Windows Server 2022 rendszerhez való kapcsolódást. Minden olyan alkalmazott, aki rendelkezik az adott, RDS Device CAL-lal ellátott végberendezés hozzáférési jogával, hozzáférhet a Windows Serverhez, például támogatás céljából, egy másik számítógéphez való hozzáféréshez vagy egy virtuális asztali infrastruktúra (VDI) használatához.

A Wiresoftnál már olcsón találhat RDS Device CAL-okat a Windows Server 2022 olcsón használt szoftverekhez. A testreszabott licenceléshez tetszőleges számú RDS Device CAL szabadon választható.

Milyen előnyei vannak a Windows Server 2022 RDS Device CAL-nak?

A Windows Server 2022 rendszerben a Távoli asztali szolgáltatások egy dedikált kiszolgálói szerepet képviselnek, amely a különböző Windows-alkalmazások távoli elérését vezérli, amelyek egy megfelelő, gazdaként szolgáló Windows-kiszolgálón keresztül érhetők el. A Windows-kiszolgálót és az azon keresztül elérhető szolgáltatásokat tehát csak azok a felhasználók használhatják helyileg függetlenül (távolról), internetkapcsolaton keresztül, az azzal felszerelt PC-vel, laptopon stb. keresztül, akik rendelkeznek a megfelelőügyfél-hozzáférési engedéllyel - pl. egy végberendezéshez.

A Windows Server 2022 számos új funkciót és optimalizálást is kínál a hálózati biztonság, a Windows és a Kubernetes konténerek létrehozása, valamint az adatok és szerverek migrációja, a tárolás és a virtualizáció területén a Remote Desktop munkameneteken. Többek között a Transport Layer Security legújabb verziója, a Software-Defined Networking (SDN), a Storage Spaces Direct (SSD), valamint a Storage Replica, a Virtual OSE, a Hyper-V és a Shielded Virtual Machines (SVM) is elérhető a magas biztonságú virtualizációs infrastruktúrák létrehozásához és kezeléséhez.

A Windows Server 2022 támogatja az AMD processzorokat használó Nested Virtualisationt, a Transmission Control Protocol (TCP), a RACK (Recent ACKnowledgment) és az RSC (Receive Segment Coalescing) új verzióit, és alapértelmezés szerint a Microsoft Edge böngészőt használja.

Az RDS CAL-k előnyei a rendszergazdák számára

A rendszergazdáknak számos gyakorlati előnye is van a RDS Device CAL for Windows Server 2022 használatával, mivel jelentősen csökkentik a vállalaton belüli végberendezések kezeléséhez szükséges erőfeszítéseket, és így például a telepítést sokkal hatékonyabbá teszik. A szoftverek és frissítések központilag, vállalati környezetben biztosíthatók, és nem kell többé minden egyes végberendezésre külön-külön telepíteni őket. Az alkalmazások csak a kiszolgálón érhetőek el, vagy azon keresztül frissülnek.

Az RDS Device CAL-t használó felhasználók egyéni hozzáférését a rendszergazda szintén egyedileg szabályozhatja, mivel a Távoli asztali szolgáltatások lehetővé teszik, hogy regisztrált alkalmazottanként különböző jogokat rendeljenek hozzá. Ez jelentősen csökkenti a munkaállomások rendelkezésre bocsátásával vagy karbantartásával kapcsolatos összes erőfeszítést.

A Távoli asztali szolgáltatások Device CAL tipikus előnyei a felhasználók számára

Mindenekelőtt azonban a vállalat alkalmazottai azok, akik többféle módon is profitálnak az RDS Device CAL for Windows Server 2022 . Egységes Windows munkakörnyezetben dolgozhatnak, függetlenül attól, hogy hol van a regisztrált végberendezés, amellyel hozzáférnek.

Erre a célra régebbi végberendezések is használhatók, amelyek gyengébb teljesítményűek, vagy a Windows Server 2022 hardverkövetelményeinek általában nem megfelelő hardverrel rendelkeznek. Ennek az az oka, hogy amint a licencelt PC a Device CAL-on keresztül egy adott alkalmazást elér egy távoli asztali munkamenet keretében a hoszton keresztül, ez az alkalmazás csak a kiszolgálón kerül végrehajtásra. Ez a többi ügyfélkapcsolattól függetlenül történik, és az adott alkalmazottnak csak a saját munkamenete jelenik meg. A Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások  Device CAL-jával így csökkenthetők vagy elkerülhetők az új hardverek beszerzésének költségei; a vékony kliensek használata is lehetséges.

A Microsoft licenckezelés a Távoli asztali szolgáltatás CAL-ok számára

Általános szabály, hogy a Microsoft kiszolgálószoftverek megvalósítása mindig elkülönül a tényleges használatuktól. A Windows-kiszolgálóhoz való közvetlen vagy távoli hozzáféréshez mindig szükség van egy megfelelő ügyfél-hozzáférési engedélyre (CAL). A Microsoft a Windows Server programok használatához szükséges hozzáférési jogokat saját licenckezelésén keresztül szabályozza, amely az ügyfél-hozzáférési licenceken (Client Access Licenses - CAL) alapul.

Így például a Távoli asztali szolgáltatások eszköz CAL-ok biztosítják, hogy a Windows-kiszolgálóhoz való hozzáférés csak a velük engedélyezett végberendezéssel lehetséges. A Microsoft szerint ez a kiszolgáló által nyújtott adatok és szolgáltatások biztonságát is garantálja, mivel a nem regisztrált, azaz megfelelő hozzáférési engedély nélküli végberendezések nem férnek hozzá az azon keresztül elérhető szolgáltatásokhoz vagy adatokhoz.

A Microsoft kétféle Távoli asztali szolgáltatási CAL-t kínál a Windows Server 2022 rendszerhez:

 • Device CAL az RDS-hez, amellyel egy dedikált végberendezés (PC, laptop, táblagép, mobiltelefon) kap hozzáférési jogokat
 • User CAL az RDS-hez, amely hozzáférési jogokat ad egy adott felhasználónak

Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásokhoz tartozó CAL különböző összetevőkből áll, amelyek együttesen lehetővé teszik a végberendezés vagy a felhasználó számára a Windows Server szolgáltatások használatát:

 • A tényleges Távoli asztali licencelés szabályozza az adott CAL használatát, és elérhetővé teszi azt egy eszköz vagy felhasználó számára.
 • A távoli asztali munkamenetgazda kezeli a távoli munkamenet során elérhetővé tett összes asztali számítógépet vagy programot.
 • A Távoli asztali kapcsolatközvetítő kezeli az összes távoli kapcsolatot, és helyreállítja azokat, ha egy munkamenet megszakad.
 • A Távoli asztali átjáró egy terminálon keresztül vezérli a nyilvános hálózaton lévő Windows-asztalhoz való hozzáférést.
 • A Távoli asztali szolgáltatások webes hozzáférése hozzáférést biztosít meghatározott felhasználók vagy csoportok számára egy webes portálon keresztül.

Amint már említettük, az Device CAL for Remote Desktop Services szabályozza a hozzáférési jogokat egy adott végberendezéshez, amelyet ezen keresztül regisztráltak. Az engedélyezés során a végberendezés és az ügyfélszámítógép közötti kapcsolat első alkalommal történő létrehozásakor az előbbi ideiglenes hozzáférési engedélyt kap. Amikor ez utóbbi másodszor csatlakozik a gazdaszerverhez egy távoli asztali munkamenetben, az RDS-CAL állandó eszköz kerül kiadásra.

Milyen különleges előnyei vannak az RDS Device CAL-oknak?

Az RDS Device CAL ezután kezeli a megfelelő hozzáférési jogokat a Windows-kiszolgálóhoz vagy -gazdaállomáshoz minden egyes távoli asztali munkamenethez. Minden olyan alkalmazott, aki jogosult vagy képes használni ezt a végeszközt - függetlenül attól, hogy PC, laptop, táblagép stb. -, igénybe veheti a távoli asztali szolgáltatásokat, különösen helyben, a kiszolgáló helyétől függetlenül. Az RDS Device CAL ezért nagyobb előnyt jelent, ha több alkalmazott osztozik egy végberendezésen.

A Windows Server RDS Device CAL-ok esetében fontos a verzió-kompatibilitás

Az RDS Device CAL licencelésénél fontos, hogy az ügyfél-hozzáférési licenc verziója mindig kompatibilis legyen a Windows Server aktuális verziójával. A leminősítés is lehetséges, de a frissítés nem: Ennek oka, hogy a RDS Device CAL 2022 a Windows Server 2022, valamint a régebbi kiszolgálóverziók, például a 2019-es verzió hozzáférési jogait tartalmazza, de a jövőbeli magasabb kiszolgálóverziókhoz nem. Ezért az RDS Device CAL korábbi verziója nem használható a Windows Server 2022 távoli kapcsolataihoz.

További információ a Windows Server 2022 RDS Device CAL-okról

 • Az RDS Device CAL fizikailag egy adott végberendezéshez van hozzárendelve - nem pedig egy adott felhasználóhoz
 • Minden egyes RDS Device CAL-t a megfelelő licenckiszolgáló követ nyomon, függetlenül attól, hogy az Active Directoryban regisztrálták-e
 • Az ideiglenesen rendelkezésre álló RDS Device CAL 52 és 89 nap között érvényes
 • Az előre meghatározott Device CAL-ok száma nem léphető túl

Következtetés az RDS Device CAL-okról

Az, hogy a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások CAL-típusa melyik vállalatnál nyújt nagyobb előnyt, az egyedi esettől vagy a vállalat méretétől függ. Különösen akkor, ha több alkalmazott felváltva használ egy végeszközt, pl. műszakos munkarendben, akkor az RDS Device CAL több felhasználási lehetőséget kínál, és ezért kevesebb ügyfél-hozzáférési licencre van szüksége.

Mivel a RDS DeviceCAL nem módosítható utólag felhasználói CAL-ra és fordítva, az ügyfél-hozzáférési licencek egyik típusa mellett a vásárláskor kell dönteni. Ezért kérjük, kérdezze meg a Wiresoft munkatársát a legjobb licencelésről az Ön számára a Távoli asztali szolgáltatások CAL-okkal kapcsolatban.

Az Ön vásárlói biztonsága a Wiresofttal a használt RDS Device CAL-ok esetében a Microsoft Windows Server 2022 számára

Remote Desktop Services for Windows Server 2022 aktuális Device CAL-ok a Wiresoft Online Shopban használt szoftverként már egy ügyfél-hozzáférési licenctől elérhetőek. Nemcsak a CAL használt szoftverek alacsonyabb árából profitálhat a hasonló új szoftverekhez képest, hanem a vásárló biztonságából is a következő előnyök miatt:

 • Egy vagy több használt RDS Device CAL megvásárlása esetén a Wiresoft ügyfelei eredeti, korábban egy vállalat által megvásárolt és a Wiresoftnak eladott Microsoft Single Licence-eket kapnak.
 • A Microsoft Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásokhoz tartozó úgynevezett használt ügyfél-hozzáférési licencek jogszerű kereskedelmének jogalapja az alkalmazandó jog, amely kifejezetten engedélyezi a licencek viszonteladását, valamint megvásárlását és használatát.
 • A Wiresoft által történő viszonteladáskor a Windows Server 2022 RDS Device CAL-t használtként jelölik meg, bár a "használt" jelző nem jelent semmilyen korlátozást az ügyfél-hozzáférési licenc funkcionalitására vonatkozóan.
További linkek "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK DEVICE CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK DEVICE CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák