Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK USER CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10472
 • 6VC-00981
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
151 675,00 Ft * 168 527,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 5x User CAL
Rendszer  Windows Server
CAL RDS User CAL
Szállítási terjedelem Licencazonosító + hitelesítési kód
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Terminál szerver Kompatibilis


A Remote Desktop Services (RDS) for Windows Server 2022  távoli asztali szolgáltatással a vele elérhetővé tett alkalmazások központilag biztosíthatók az engedélyezett felhasználók számára. Ahhoz, hogy ezeket távolról, Windows-képes végberendezéssel használhassák, mindig szükség van egy Client Access License (User CAL), amely csak arra jogosítja fel őket, hogy egy általuk választott végberendezésen keresztül csatlakozhassanak a Windows Server 2022 távoli asztali munkamenethez. Az RDS User CAL formájában személyes hozzáférési jogosultsággal rendelkező munkatárs ezután bármilyen Windows operációs rendszerrel rendelkező végberendezéssel hozzáférhet a Windows Serverhez, például az elérhető programok és szolgáltatások használatához, egy másik számítógép eléréséhez - pl. támogatás céljából - vagy egy virtuális asztali infrastruktúrával (VDI) való munkavégzéshez.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK USER CAL"

5x a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások legújabb felhasználói CAL-ja

A Remote Desktop Services (RDS) for Windows Server 2022  szolgáltatással a rendelkezésre bocsátott alkalmazások központilag elérhetővé tehetők az engedélyezett felhasználók számára. Ahhoz, hogy ezeket távolról, Windows-képes végberendezéssel használhassák, mindig szükség van egy ügyfél-hozzáférési licencre (User CAL), amely csak arra jogosítja fel őket, hogy egy általuk választott végberendezésen keresztül csatlakozzanak a Windows Server 2022 távoli asztali munkamenethez. Az RDS User CAL formájában személyes hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott ezután bármilyen Windows operációs rendszerrel rendelkező végberendezéssel hozzáférhet a Windows Serverhez, például az elérhető programok és szolgáltatások használatához, egy másik számítógéphez való hozzáféréshez - például támogatás céljából - vagy a Virtuális Asztali Infrastruktúrával (VDI) való munkavégzéshez.

A Wiresoftnál most a Remote Desktop Services felhasználói CAL-okat a Windows Server 2022-hez alacsony áron, használt szoftverként találja meg. A testreszabott licenceléshez tetszőleges számú RDS felhasználói CAL megvásárlása is előnyös - szintek nélkül -.

Milyen előnyei vannak a Windows Server 2022 RDS User CAL-nak?

A Windows Server 2022 esetében a Távoli asztali szolgáltatások egy olyan dedikált kiszolgálói szerepet képviselnek, amely a megfelelő Windows Serveren keresztül elérhető alkalmazásokhoz való távoli hozzáférést vezérli, amely e célból állomásként működik. Így csak a megfelelő személyes ügyfél-hozzáférési engedéllyel rendelkező felhasználó férhet hozzá egy általa kiválasztott PC-hez, laptophoz stb. helyileg függetlenül, azaz távolról, a Windows-kiszolgálóhoz való internetkapcsolaton keresztül egy munkamenet során. A programok végrehajtása a szerveren történik.

A Windows Server 2022 a távoli asztali munkamenetekkel összefüggésben is számos optimalizálást kínál a meglévő és új funkciókhoz - különösen a  hálózati biztonság területén, de az adatok és szerverek migrációja, az alkalmazások tárolása és virtualizálása, valamint a Windows és a Kubernetes segítségével történő konténerkészítés terén is.

A Windows Server 2022 támogatja például az AMD processzorokat használó, egymásba ágyazott virtualizációt, tartalmazza a Shielded Virtual Machines (SVM) új verzióját, a Transmission Control Protocol (TCP), valamint a RACK (Recent ACKnowledgment) és az RSC (Receive Segment Coalescing) protokollt, és mostantól a Microsoft Edge-et használja szabványos böngészőként. A felhasználók a szoftveresen definiált hálózat (SDN), a Storage Spaces Direct (SSD) és a Storage Replica, valamint a Transport Layer Security, a Virtual OSE és a Hyper-V legújabb verzióit is használhatják a rendkívül biztonságos virtualizációs infrastruktúrák létrehozásához és kezeléséhez.

A Távoli asztali szolgáltatások felhasználói CAL előnyei a felhasználók számára

Különösen a vállalat alkalmazottai profitálnak több szempontból is a RDS User CAL a Windows Server 2022 számára. Minden végberendezésen egységes Windows munkakörnyezetet találnak, függetlenül attól, hogy az aktuális vagy régebbi Windows operációs rendszerrel van-e felszerelve.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók régebbi, gyengébb hardverrel vagy gyengébb teljesítménnyel rendelkező végberendezéseket is használhatnak, amelyek egyébként nem lennének elegendőek a Windows Server 2022 közvetlen eléréséhez. Ennek oka, hogy minden olyan alkalmazás, amelyet a RDS User CAL licencelt felhasználó a távoli asztali munkamenet keretében a hoszton keresztül elér, csak a kiszolgálón kerül végrehajtásra, a végberendezésen nem. Az adott távoli asztali munkamenet független a többi ügyfélkapcsolattól, és csak a felhasználó saját munkamenete jelenik meg. Így a Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások felhasználói CAL-ok segítségével csökkenthetők vagy teljesen elkerülhetők a jelenlegi hardverek beszerzésének költségei, mivel ez lehetővé teszi a vékony kliensek használatát is.

Az RDS CAL-k előnyei a rendszergazdák számára

Végül, de nem utolsósorban a RDS User CAL használata a Windows Server 2022-hez számos gyakorlati előnyt is jelent a rendszergazdák számára, hiszen jelentősen csökkentheti a vállalaton belüli sok végberendezés kezelésével járó erőfeszítéseket, mert például a telepítés is sokkal hatékonyabbá válik. Az új szoftverek vagy frissítések központilag biztosíthatók a vállalati környezetben, ahelyett, hogy minden egyes végberendezésre telepítenék őket, mivel minden alkalmazás csak központilag, a Windows szerveren érhető el, illetve onnan frissíthető.

Az RDS User CAL segítségével az egyes felhasználók hozzáférési jogai is egyedileg határozhatók meg, mivel a Távoli asztali szolgáltatások segítségével a regisztrált alkalmazottakhoz is rendelhetők jogok. Ez jelentősen csökkenti a meglévő munkaállomások karbantartásával vagy újak létesítésével kapcsolatos összes erőfeszítést.

A Microsoft licenckezelés a távoli asztali szolgáltatások CAL-jaihoz

A Microsoft minden kiszolgálószoftverére érvényes az a szabály, hogy a megvalósítás független a felhasználástól. Ezért a Windows-kiszolgálóhoz való közvetlen vagy távoli hozzáféréshez mindig külön ügyfél-hozzáférési engedélyre (CAL) van szükség. A Windows Server programok használatára vonatkozó, meghatározott hozzáférési jogokat a Microsoft az úgynevezett licenckezelésben határozza meg. Alapját a felhasználók vagy végberendezések számára biztosított ügyfél-hozzáférési licencek (Client Access Licenses - CAL) képezik.

Például a Távoli asztali szolgáltatások felhasználói CAL-ok biztosítják, hogy csak a velük felszerelt felhasználónak legyen személyes hozzáférése a Windows-kiszolgálóhoz. A Microsoft szerint ez a szerveren található adatok és szolgáltatások biztonságát szolgálja, mivel a nem regisztrált személyek, azaz az RDS User CAL nélküli személyek nem férhetnek hozzá ezekhez. A Microsoft általánosságban - és így a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásaihoz is - kétféle CAL-t kínál:

 • RDS User CAL, amellyel egy dedikált felhasználó saját hozzáférési jogokat kap
 • Device CAL az RDS-hez, amellyel egy adott végberendezés (pl. PC, laptop, táblagép, mobiltelefon) rendelkezik hozzáférési jogokkal

Minden egyes Távoli asztali szolgáltatások CAL for Windows Server 2022 több összetevőből áll, amelyek összességükben lehetővé teszik egy felhasználó vagy egy eszköz számára a Windows Server Services használatát:

 • A tényleges Távoli asztali licencelés szabályozza az adott CAL használatát, és elérhetővé teszi azt egy felhasználó vagy eszköz számára.
 • A távoli asztali munkamenetgazda kezeli azokat az asztalokat vagy programokat, amelyeket egy távoli munkamenet során a felhasználó rendelkezésére bocsát.
 • A Távoli asztali kapcsolatközvetítő kezeli a távoli kapcsolatokat, és helyreállítja azokat, ha a munkamenet közben megszakad.
 • A Távoli asztali átjáró kifejezetten a felhasználó hozzáférését ellenőrzi egy nyilvános hálózaton lévő Windows-asztalhoz.
 • A Távoli asztali szolgáltatások webes hozzáférése hozzáférést biztosít a felhasználók vagy csoportok számára egy webes portálon keresztül.

Milyen különleges előnyei vannak a Windows Server 2022 RDS felhasználói CAL-nak?

Amint már említettük, az RDS User CAL kezeli a licencelt felhasználó hozzáférési jogait a Windows-kiszolgálóhoz vagy -gazdaállomáshoz minden egyes távoli asztali munkamenethez. A felhasználó bármilyen rendelkezésre álló végberendezéssel - legyen az PC, laptop, táblagép stb. - hozzáférhet a távoli asztali szolgáltatásokhoz, akár a helyi kiszolgáló helyétől függetlenül is, feltéve, hogy az eszköz Windows-képes és van internetkapcsolat. Az RDS User CAL így nagyobb előnyt kínál, ha egy alkalmazott gyakran használ különböző végberendezéseket, pl. a PC-t az otthoni irodában és a laptopot az úton stb.

A Windows Server RDS felhasználói CAL-ok verzió-kompatibilitásának figyelembevétele

Az aktuális RDS User CAL 2022 for Windows Server nagy előnye, hogy a Windows Server legújabb verziójának hozzáférési jogai mellett a régebbi szerverváltozatok, például a 2019-es (downgrade) hozzáférési jogait is tartalmazza. A Windows Server 2022 frissítésekor vagy vásárlásakor a jelenlegi RDS User CAL 2022 például a távoli hozzáféréshez is szükséges (verzió-kompatibilitás). A RDS User CAL korábbi verziója ezért nem használható a Windows Server 2022 távoli kapcsolataihoz.

Következtetés az RDS felhasználói CAL-okról

A vállalati struktúrától függ, hogy a Távoli asztali szolgáltatások CAL for Windows Server 2022 melyik típusa kínál több előnyt egy vállalatnál. Ha az alkalmazottak főleg különböző végberendezéseket használnak felváltva, például különböző helyszíneken, akkor az RDS User CAL több lehetőséget kínál, és ezért kevesebb ügyfél-hozzáférési licencre van szüksége.

Az ügyfél-hozzáférési licencelés egyik típusa mellett a vásárláskor kell dönteni, mivel az RDS Device CAL-t nem lehet utólag felhasználói CAL-ra cserélni, vagy fordítva. Egyszerűen kérdezze meg a Wiresoft képviselőjét a Remote Desktop Services CALs for Windows Server 2022 licencelés Önnek legmegfelelőbb formájáról.

Az Ön vásárlóinak biztonsága a Wiresoft használt RDS felhasználói CAL-jával a Microsoft Windows Server 2022-hez

A Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások jelenlegi felhasználói CAL-jai a Wiresoft Online Shopban használt szoftverként már egyetlen ügyfél-hozzáférési licenctől kezdve kaphatók. Az RDS CAL-ok használt szoftverének nem csak a hasonló új szoftverekhez képest alacsonyabb árából, hanem a vevő biztonságából is profitálhat a következő előnyökkel:

 • Egy vagy több RDS felhasználói CAL használt szoftverként történő megvásárlásakor a Wiresoft ügyfelei eredeti Microsoft egyedi licenceket kapnak, amelyeket korábban cégek vásároltak és adtak el a Wiresoftnak.
 • A használt szoftverek, például a Microsoft Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásokhoz tartozó ügyfél-hozzáférési licencek kereskedelmének jogalapja az alkalmazandó jog, amely lehetővé teszi a viszonteladásukat, valamint a vásárlásukat és használatukat.
 • Továbbértékesítéskor a Windows Server 2022 RDS felhasználói CAL-t a Wiresoft használtként jelöli meg, még akkor is, ha a "használt" kifejezés nem jelenti az adott ügyfél-hozzáférési licenc funkcionalitásának korlátozását.
 • Ha egy használtként megjelölt RDS felhasználói CAL-t egy korábbi vásárló már aktivált, akkor azt a Wiresoftnak történő viszonteladás előtt törölték, és ezért a Wiresoft Shopban történő értékesítéskor 100%-ban szabadon újra használható.
 • A Távoli asztali szolgáltatások ügyfél-hozzáférési licencek vagy a Wiresoft által használtként eladásra kínált más típusú Microsoft-licencek nem időbeli korlátozással vagy korlátozott funkciókkal rendelkező licencek, hanem eredeti, csak a vásárlás befejezése után az Ön számára engedélyezett Microsoft-szoftvertermékek, amelyeket a Wiresoft az értékesítés előtt teljes körű használhatóságuk szempontjából ellenőrzött.

Ha használt szoftverlicencet vásárol, mint például a RDS User CAL for Windows Server 2022 k a Wiresoft-tól, biztos lehet benne, hogy mindig eredeti Microsoft terméket vásárol és használ.

További linkek "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK USER CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 5 PACK USER CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

MICROSOFT EXCEL 2021 MICROSOFT EXCEL 2021
30 647,00 Ft *
Kategóriák