Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 USER CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10462
 • 6VC-00981
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
31 105,00 Ft * 34 560,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 1x User CAL
Rendszer  Windows szerver
CAL RDS User CAL
Szállítási terjedelem Licencazonosító + hitelesítési kód 
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Terminál szerver Kompatibilis


A Remote Desktop Services (RDS) for Windows Server 2022  távoli asztali szolgáltatással a vele elérhetővé tett alkalmazások központilag biztosíthatók az engedélyezett felhasználók számára. Ahhoz, hogy ezeket távolról, Windows-képes végberendezéssel használhassák, mindig szükség van egy Client Access License (User CAL), amely csak arra jogosítja fel őket, hogy egy általuk választott végberendezésen keresztül csatlakozhassanak a Windows Server 2022 távoli asztali munkamenethez. Az RDS User CAL formájában személyes hozzáférési jogosultsággal rendelkező munkatárs ezután bármilyen Windows operációs rendszerrel rendelkező végberendezéssel hozzáférhet a Windows Serverhez, például az elérhető programok és szolgáltatások használatához, egy másik számítógép eléréséhez - pl. támogatás céljából - vagy egy virtuális asztali infrastruktúrával (VDI) való munkavégzéshez.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 USER CAL"

A Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások legújabb felhasználói CAL-ja

A Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásaival (RDS) a velük elérhetővé tett alkalmazások központilag biztosíthatók az engedélyezett felhasználók számára. Ahhoz, hogy ezeket távolról, Windows-képes végberendezéssel használhassák, mindig szükség van egy ügyfél-hozzáférési licencre (User CAL), amely csak arra jogosítja fel őket, hogy egy általuk választott végberendezésen keresztül csatlakozzanak a Windows Server 2022 távoli asztali munkamenethez. Az RDS User CAL formájában személyes hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott ezután bármilyen Windows operációs rendszerrel rendelkező végberendezéssel hozzáférhet a Windows Serverhez, például az elérhető programok és szolgáltatások használatához, egy másik számítógéphez való hozzáféréshez - például támogatás céljából - vagy a Virtuális Asztali Infrastruktúrával (VDI) való munkavégzéshez.

A Wiresoftnál most használt szoftverként alacsony áron találhat Remote Desktop Services felhasználói CAL-okat Windows Server 2022-hez. A testreszabott licenceléshez tetszőleges számú RDS felhasználói CAL megvásárlásával is előnyöket élvezhet - szintek nélkül -.

Milyen előnyei vannak a Windows Server 2022 RDS User CAL-nak?

A Windows Server 2022 esetében a Távoli asztali szolgáltatások egy olyan dedikált kiszolgálói szerepet képviselnek, amely az alkalmazásokhoz való távoli hozzáférést vezérli egy megfelelő Windows-kiszolgálón keresztül, amely e célból állomásként működik. Így csak a megfelelő személyes ügyfél-hozzáférési engedéllyel rendelkező felhasználó férhet hozzá egy általa kiválasztott PC-hez, laptophoz stb. helyileg függetlenül, azaz távolról, a Windows-kiszolgálóhoz való internetkapcsolaton keresztül egy munkamenet során. A programok végrehajtása a szerveren történik.

A Windows Server 2022 a távoli asztali munkamenetekkel összefüggésben is számos optimalizálást kínál a meglévő és új funkciókhoz - különösen a  hálózati biztonság területén, de az adatok és szerverek migrációja, az alkalmazások tárolása és virtualizálása, valamint a Windows és a Kubernetes segítségével történő konténerkészítés terén is.

A Windows Server 2022 támogatja például az AMD processzorokat használó, egymásba ágyazott virtualizációt, tartalmazza a Shielded Virtual Machines (SVM) új verzióját, a Transmission Control Protocol (TCP), valamint a RACK (Recent ACKnowledgment) és az RSC (Receive Segment Coalescing) protokollt, és mostantól a Microsoft Edge-et használja szabványos böngészőként. A felhasználók a szoftveresen definiált hálózat (SDN), a Storage Spaces Direct (SSD) és a Storage Replica, valamint a Transport Layer Security, a Virtual OSE és a Hyper-V legújabb verzióit is használhatják a rendkívül biztonságos virtualizációs infrastruktúrák létrehozásához és kezeléséhez.

A Távoli asztali szolgáltatások felhasználói CAL előnyei a felhasználók számára

A Windows Server 2022 RDS User CAL több szempontból is előnyös a vállalat alkalmazottai számára, mivel minden végberendezésen egységes Windows munkakörnyezetet találnak, függetlenül attól, hogy az aktuális vagy régebbi Windows operációs rendszerrel van-e felszerelve.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók régebbi, gyengébb hardverrel vagy gyengébb teljesítménnyel rendelkező végberendezéseket is használhatnak, amelyek egyébként nem lennének elegendőek a Windows Server 2022 közvetlen eléréséhez. Ennek oka, hogy minden olyan alkalmazás, amelyet egy licencelt felhasználó az RDS User CAL segítségével a távoli asztali munkamenet keretében a hoszton keresztül ér el, csak a kiszolgálón kerül végrehajtásra, a végberendezésen nem. Az adott távoli asztali munkamenet független a többi ügyfélkapcsolattól, és csak a felhasználó saját munkamenete jelenik meg. Így a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásainak felhasználói CAL-jai segíthetnek csökkenteni a jelenlegi hardverek beszerzésének költségeit, vagy akár teljesen el is kerülhetik azokat, mivel lehetővé teszik a vékony kliensek használatát is.

Az RDS CAL-k előnyei a rendszergazdák számára

Végül, de nem utolsósorban az RDS User CAL használata a Windows Server 2022-hez számos gyakorlati előnyt is jelent a rendszergazdák számára, hiszen jelentősen csökkentheti a vállalaton belüli sok végberendezés kezeléséhez szükséges erőfeszítéseket, hiszen például a telepítést is sokkal hatékonyabbá teszi. Az új szoftverek vagy frissítések központilag biztosíthatók a vállalati környezetben, ahelyett, hogy minden egyes végberendezésre telepítenék őket, mivel minden alkalmazás csak központilag, a Windows szerveren érhető el, illetve onnan frissíthető.

Az RDS User CAL segítségével az egyes felhasználók hozzáférési jogai is egyedileg határozhatók meg, mivel a Távoli asztali szolgáltatások segítségével a regisztrált alkalmazottakhoz is rendelhetők jogok. Ez jelentősen csökkenti a meglévő munkaállomások karbantartásával vagy újak létesítésével kapcsolatos összes erőfeszítést.

A Microsoft licenckezelés a távoli asztali szolgáltatások CAL-jaihoz

A Microsoft minden kiszolgálószoftverére érvényes az a szabály, hogy a megvalósítás független a felhasználástól. Ezért a Windows-kiszolgálóhoz való minden egyes közvetlen vagy távoli hozzáféréshez mindig külön ügyfél-hozzáférési engedélyre (CAL) van szükség. A Windows Server programok használatára vonatkozó, meghatározott hozzáférési jogokat a Microsoft az úgynevezett licenckezelésben határozza meg. Alapját a felhasználók vagy végberendezések számára biztosított ügyfél-hozzáférési licencek (Client Access Licenses - CAL) képezik.

A Távoli asztali szolgáltatások felhasználói CAL-jai például biztosítják, hogy csak a velük felszerelt felhasználó férhet hozzá a Windows-kiszolgálóhoz. A Microsoft szerint ez a szerveren található adatok és szolgáltatások biztonságát szolgálja, mivel a nem regisztrált személyek, azaz az RDS User CAL nélküli személyek nem férhetnek hozzá ezekhez. A Microsoft általánosságban - és így a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatásaihoz is - kétféle CAL-t kínál:

 • RDS User CAL, amellyel egy dedikált felhasználó saját hozzáférési jogokat kap
 • Device CAL az RDS-hez, amellyel egy adott végberendezés (pl. PC, laptop, táblagép, mobiltelefon) rendelkezik hozzáférési jogokkal

Minden egyes Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások CAL több összetevőből áll, amelyek összességükben lehetővé teszik a felhasználó vagy eszköz számára a Windows Server szolgáltatások használatát:

 • A tényleges Távoli asztali licencelés szabályozza az adott CAL használatát, és elérhetővé teszi azt egy felhasználó vagy eszköz számára.
 • A távoli asztali munkamenetgazda kezeli azokat az asztalokat vagy programokat, amelyeket egy távoli munkamenet során a felhasználó rendelkezésére bocsát.
 • A Távoli asztali kapcsolatközvetítő kezeli a távoli kapcsolatokat, és helyreállítja azokat, ha a munkamenet közben megszakad.
 • A Távoli asztali átjáró kifejezetten a felhasználó hozzáférését ellenőrzi egy nyilvános hálózaton lévő Windows-asztalhoz.
 • A Távoli asztali szolgáltatások webes hozzáférése hozzáférést biztosít a felhasználók vagy csoportok számára egy webes portálon keresztül.

Milyen különleges előnyei vannak a Windows Server 2022 RDS felhasználói CAL-nak?

Amint már említettük, az RDS User CAL kezeli a licencelt felhasználó hozzáférési jogait a Windows-kiszolgálóhoz vagy -gazdaállomáshoz minden egyes távoli asztali munkamenethez. A felhasználó bármilyen rendelkezésre álló végberendezéssel - legyen az PC, laptop, táblagép stb. - hozzáférhet a távoli asztali szolgáltatásokhoz, akár a helyi kiszolgáló helyétől függetlenül is, feltéve, hogy az eszköz Windows-képes és van internetkapcsolat. Az RDS User CAL így nagyobb előnyt kínál, ha egy alkalmazott gyakran használ különböző végberendezéseket, pl. a PC-t az otthoni irodában és a laptopot az úton stb.

A Windows Server RDS felhasználói CAL-ok verzió-kompatibilitásának figyelembevétele

Az aktuális RDS User CAL 2022 for Windows Server megvásárlásának nagy előnye, hogy a legújabb Windows Server-verzióhoz és a régebbi szerverváltozatokhoz, például a 2019-eshez (downgrade) is tartalmaz hozzáférési jogokat. A Windows Server 2022 frissítésekor vagy vásárlásakor a jelenlegi RDS User CAL 2022 is szükséges például a távoli hozzáféréshez (verzió kompatibilitás). Az RDS User CAL korábbi verziója nem használható távoli kapcsolatokhoz Windows Server 2022 rendszerrel.

Következtetés az RDS felhasználói CAL-okról

Az, hogy a Windows Server 2022 Távoli asztali szolgáltatások CAL melyik típusa kínál több előnyt a vállalaton belüli használatra, az adott vállalat struktúrájától függ. Ha az alkalmazottak főleg különböző végberendezéseket használnak felváltva, például különböző helyszíneken, akkor az RDS User CAL több lehetőséget kínál, és ezért kevesebb ügyfél-hozzáférési licencre van szüksége.

Az ügyfél-hozzáférési licencelés egyik típusa mellett a vásárláskor kell dönteni, mivel az RDS Device CAL-t nem lehet utólag felhasználói CAL-ra cserélni, vagy fordítva. Egyszerűen kérdezze meg a Wiresoft képviselőjét a Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások CAL-jával kapcsolatos, Önnek legmegfelelőbb licencelési formáról.

Az Ön vásárlóinak biztonsága a Wiresoft használt RDS felhasználói CAL-jával a Microsoft Windows Server 2022-hez

A Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások jelenlegi felhasználói CAL-jai a Wiresoft Online Shopban használt szoftverként már egyetlen ügyfél-hozzáférési licenctől kezdve kaphatók. Az RDS CAL-ok használt szoftverének nem csak a hasonló új szoftverekhez képest alacsonyabb árából, hanem a vásárló biztonságából is profitálhat a következő előnyökkel:

 • Egy vagy több RDS felhasználói CAL használt szoftverként történő megvásárlásakor a Wiresoft ügyfelei eredeti Microsoft egyedi licenceket kapnak, amelyeket korábban cégek vásároltak és adtak el a Wiresoftnak.
 • A használt szoftverekkel, például a Microsoft Windows Server 2022 távoli asztali szolgáltatások ügyfél-hozzáférési licencével való kereskedelem jogalapja az alkalmazandó jog, amely lehetővé teszi ezek viszonteladását, valamint megvásárlását és használatát.
 • Továbbértékesítéskor a Windows Server 2022 RDS felhasználói CAL-t a Wiresoft használtként jelöli meg, még akkor is, ha a "használt" kifejezés nem jelenti az adott ügyfél-hozzáférési licenc funkcionalitásának korlátozását.
 • Ha egy használtként megjelölt RDS felhasználói CAL-t egy korábbi vásárló már aktivált, akkor azt a Wiresoftnak történő viszonteladás előtt törölték, és ezért a Wiresoft Shopban történő értékesítéskor 100%-ban szabadon újra használható.
 • A Távoli asztali szolgáltatások ügyfél-hozzáférési licencek vagy a Wiresoft által használtként eladásra kínált más típusú Microsoft-licencek nem időbeli korlátozással vagy korlátozott funkciókkal rendelkező licencek, hanem eredeti, csak a vásárlás befejezése után az Ön számára engedélyezett Microsoft-szoftvertermékek, amelyeket a Wiresoft az értékesítés előtt teljes körű használhatóságuk szempontjából ellenőrzött.

Ha használt szoftverlicencet vásárol, mint például az RDS User CAL for Windows Server 2022 k a Wiresoft-tól, biztos lehet benne, hogy mindig eredeti Microsoft terméket vásárol és használ.

További linkek "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 USER CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 USER CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

MICROSOFT EXCEL 2021 MICROSOFT EXCEL 2021
30 647,00 Ft *
Kategóriák