Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 FELHASZNÁLÓI CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT SQL SERVER 2016 FELHASZNÁLÓI CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10061
 • 359-06322
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
33 697,00 Ft * 37 440,00 Ft * (10% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 1x User CAL
Rendszer  SQL szerver 
CAL User CAL
Szállítási terjedelem Licencazonosító + hitelesítési kód 
Futtatási idő Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv


A Microsoft SQL Server 2016 Standard kiadásának licencelésénél a kiszolgálói licenc mellett minden egyes felhasználó számára egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges: a SQL Server 2016 User CALegyetlen regisztrált felhasználónak biztosít hozzáférési jogokat a megfelelő SQL Serverhez. Ennek oka, hogy a Standard kiadás alaplicencelésével ellentétben az SQL 2016 szerver szerver/CAL licencelése esetén a szerverlicenc nem tartalmaz felhasználói jogokat, így ezeket külön kell megvásárolni, mint egy User CAL így egy adott felhasználó személyesen jogosult az SQL Serverhez való hozzáférésre bármely végberendezésen keresztül.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT SQL SERVER 2016 FELHASZNÁLÓI CAL"

Vásároljon felhasználói CAL-t a Microsoft SQL Server 2016-hoz használt licencként

A Microsoft SQL Server 2016 Standard kiadásának licencelésénél az egyes felhasználók számára a kiszolgálói licenc mellett egy ügyfél-hozzáférési licencre is szükség van: az SQL Server 2016 User CAL; ez egyetlen regisztrált felhasználó számára biztosít hozzáférési jogokat a megfelelő SQL Serverhez. Ennek oka, hogy a Standard kiadás alaplicencelésétől eltérően az SQL 2016 szerverhez tartozó szerver/CAL licenc kiszolgálói licenc nem tartalmaz felhasználói jogokat, így ezeket külön kell megvásárolni felhasználói CAL-ként ahhoz, hogy egy adott felhasználó személyesen jogosult legyen az SQL Serverhez való hozzáférésre bármely végberendezésen keresztül.

A Wiresoft használt szoftverként kínált SQL Server 2016 felhasználói CAL-jai nem csak kedvező áron kaphatók a szoftverkereskedelemben szokásos CAL-ajánlatokhoz képest, hanem egyenként is megvásárolhatók. Ezek ugyanazzal a funkcionalitással rendelkeznek, mint a Microsoft hivatalos mennyiségi licencelési programjának SQL Server 2016-ra vonatkozó szokásos felhasználói ügyfél-hozzáférési engedélyei.

Az MS SQL Server 2016 összes előnyét élvezheti a használt felhasználói CAL-okkal

Az SQL Server 2016 Standard kiadása biztosítja a skálázható hibrid adatbázis-platformok fejlesztéséhez és kezeléséhez szükséges összes funkciót. Ez a verzió emellett olyan eszközöket is tartalmaz, amelyek támogatják a tipikus intelligens, kritikus fontosságú BI-alkalmazásokat. A felhasználói CAL-lal rendelkező felhasználók az Apache Hadoop keretrendszert és a felhőintegrációt, valamint az R-elemzést és további lekérdezési lehetőségeket is használhatják. Az SQL Server 2016 továbbfejlesztett biztonsági funkciókat is kínál, amelyek támogatják a hatékony és biztonságos vállalati működést. A szoftver további új funkciói és optimalizálásai a következők:

 • Memórián belüli oszloptároló, lekérdezéstároló, valamint időbeli táblák az adatok historizálására, a szerver teljesítményének növelése érdekében
 • Az R szkriptek gyorsított futtatása az SQL Server R Services segítségével az R statisztikai nyelvvel közvetlenül az SQL Server-en keresztül
 • A törzsadat-szolgáltatások lehetővé teszik a törzsadat-készletek ésszerűsített kezelését és rendelkezésre bocsátását
 • A sorszintű biztonság (RLS), a mindig titkosított és a dinamikus adatmaszkolás fokozott biztonságot nyújt
 • A Stretch Adatbázisok integrációja kiterjeszti a felhőalapú támogatást
 • Hagyományos OLAP (Online analitikai feldolgozás) megoldások támogatása
 • Az SQL Server Reporting Services lehetővé teszi a lapozott és mobil jelentések létrehozását
 • Az elemzési szolgáltatások elemzési adatokat szolgáltatnak az üzleti és jelentési szolgáltatások jelentéseihez
 • A PolyBase kihasználása külső adatforrásokból származó Transact-SQL lekérdezésekhez
 • A Transact-SQL maximalizálja az SQL Server teljesítményét

Információ a használt felhasználói CAL-okról az SQL Server Standard- 2016-os kiadáshoz

Használt szoftverként a Wiresoft felhasználói CAL-ja ugyanolyan jogokkal rendelkezik az SQL Server 2016 Standard kiadás funkcióinak használatára, mint egy "új" Client Access License: Ez különösen előnyös a kkv-k számára, de olyan nagyobb vállalatok számára is, amelyek az SQL Server-t Server/CAL licenceléssel szeretnék üzemeltetni, ahol a felhasználók számára Client Access Licences szükséges.

Információk az SQL Server 2016 szerver/CAL licenceléséről Standard

A kiadástól függően a Microsoft licencelési feltételei az SQL Server 2016 licencelésének alternatív lehetőségét is kínálják, amely a szerverlicenc és a felhasználói CAL-ok - az úgynevezett Server/CAL licencelés - használatát jelenti. Ez egyesíti az SQL Server alapvető licencelését az egyes felhasználók vagy végberendezések licencelésével. A Standard kiadás Server/CAL licencelési változatában tehát először minden egyes olyan kiszolgálóhoz, amelyen SQL Server-példányt kívánnak futtatni, egy 2016-os Server Licenc szükséges; a benne foglalt CAL-ok csak rendszergazdai jogokkal vannak ellátva, így az SQL Server-szolgáltatások használatához minden egyes dedikált felhasználónak külön személyes hozzáférési licencre(User CAL) van szüksége, amelynek szintén legalább az azonos vagy egy magasabb SQL Server-verziónak kell megfelelnie.

Csak ez a felhasználói CAL jogosítja fel a 2016-os verzió SQL Server funkcióinak használatára, nem tartalmaz semmilyen extra szoftvert, amelyet még telepíteni kell, hanem csak az SQL Server 2016 kliens/szerver környezetének hozzáférési jogait.

Az SQL Server 2016 Standard kiadás licencelésének előnyei a felhasználói CAL-ok használatával

A Microsoft az SQL Server 2016 Standard kiadásához a felhasználók (vagy végberendezések) core licencelése és a szerver/CAL-alapú licencelés közötti választással figyelembe veszi azokat a vállalatokat és szervezeteket, amelyeknek az SQL Server teljesítménye alacsonyabb. A felhasználóknak szóló CAL-okkal történő kiegészítő licencelés gazdaságosabb lehetőséget jelent ezen ügyfelek számára az SQL Server-szolgáltatások használatára, mivel itt csak annyi alkalmazott számára kell ügyfél-hozzáférési licencet vásárolni, amennyire ténylegesen szükségük van. A Microsoft licencelési modell kétféle CAL-t kínál az SQL Server 2016-hoz:

 • SQL Server 2016 felhasználói CAL: ez egy dedikált felhasználói szerver hozzáférési jogokat biztosít
 • SQL Server 2016 User CAL: ez a szerver hozzáférési jogokat biztosít egy dedikált végberendezéshez (PC, laptop, táblagép, telefon)

Figyelje meg a felhasználói CAL-ok SQL Server 2016-os verzió kompatibilitását!

A User CAL for SQL Server 2016 nem csak az SQL Server 2016-hoz való hozzáférést teszi lehetővé, hanem a régebbi verziókhoz, például a 2014-eshez (downgrade) is. Ezzel szemben ez a felhasználói CAL az SQL Server 2016-hoz nem használható magasabb SQL Server-verzióhoz, például a 2019-es verzióhoz (frissítés) való hozzáférésre. Ezért az SQL Server 2016 felhasználói licencek vásárlásakor figyelembe kell venni a kiszolgálói licenc és az ügyfél-hozzáférési licenc közötti kompatibilitást.

Mit kell figyelembe venni az SQL Server 2016 licencelésénél felhasználói CAL-okkal?

Mint már említettük, egy adott alkalmazott a Felhasználói CAL-on keresztül egy szabadon választható Windows-képes végberendezésen kap személyes hozzáférési jogosultságot az SQL Server 2016-hoz. Ha a felhasználó regisztrációja befejeződött, azt már nem lehet megváltoztatni. A CAL típusát sem lehet felhasználói CAL-ról felhasználói CAL-ra vagy fordítva módosítani. A CAL-okra vonatkozó korlátozások célja, hogy megakadályozzák az SQL Serverhez való nem megfelelő hozzáférést. Ily módon a Server/CAL licencelés biztonságot is nyújt a vállalat és adatai számára, mivel az illetéktelen vagy harmadik féltől származó felhasználók kizárásra kerülnek.

Milyen előnyei vannak az SQL Server 2016 felhasználói CAL-jának?

Az SQL Server felhasználói CAL funkciói alapvetően nem különböznek az eszközalapú ügyfél-hozzáférési licenctől. Az egyes előnyeik az SQL Server hozzáférések típusában mutatkoznak meg, amelyek jellemzőek egy olyan vállalatnál, ahol SQL Server-t használnak.

Az SQL Server 2016 felhasználói licenc ugyan kizárólag egyetlen személyhez kötött, de minden esetben szabadon megválasztható, hogy milyen végberendezésen keresztül történik a hozzáférés, még akkor is, ha ez csak egyetlen PC-ről vagy hasonlóról lehetséges.

A végberendezéshez kapcsolódó Device CAL-hoz képest a User CAL for SQL Server ezért más felhasználási területet kínál, mivel a licencelt felhasználó kevésbé kötődik helyileg - feltéve, hogy a használt végberendezés hozzáfér az internethez. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó mind a munkahelyén, a vállalaton belül, mind külsőleg, laptopon, táblagépen vagy okostelefonon keresztül hozzáférhet az SQL Serverhez - függetlenül attól, hogy üzleti úton van-e, vagy otthon vanOffice.

Az SQL Server 2016-hoz használt felhasználói CAL-ok így rugalmasabb SQL Server-funkciókat kínálnak, különösen azon alkalmazottak számára, akik rendszeresen különböző helyszíneken tartózkodnak, és rendszeresen csatlakoznak a szerverhez a saját számítógépükkel, mivel a felhasználói CAL segítségével mindig a személyes fiókjukat használják.

Következtetés

Tehát esetről esetre eltérő, hogy az SQL Server 2016 ügyfél-hozzáférési licenc melyik típusa kínál több előnyt egy munkakörnyezetben. A vásárlási döntés az SQL Servert használó alkalmazottak számától függ a megfelelő végberendezések túlnyomórészt használt típusához viszonyítva: Amint a többség mobil laptopot vagy táblagépet, illetve különböző munkahelyeken elhelyezett különböző számítógépeket használ az SQL Server elérésére, a felhasználói CAL-ok több előnyt kínálnak. A fentiek szerint azonban az ügyfél-hozzáférési licencelés megfelelő típusáról a vásárlás előtt kell dönteni, mivel az SQL Server 2016 felhasználói CAL-ja nem minősíthető át eszköz CAL-ra és fordítva.

A Microsoft SQL Server 2016-hoz használt felhasználói CAL-ok a Wiresoft Online Shopban egyetlen licenctől kaphatók

Az MS SQL Server 2016 felhasználói CAL-ok a Wiresoft Online Shopban használt szoftverként már egyfelhasználós licencként is megvásárolhatók - mivel itt nem érvényesek a szokásos mennyiségi licencelési szabályok. A "Használt" jelölés nem jelent hátrányt a felhasználói CAL-ok használhatóságában, mivel a szoftverek elvileg nem kophatnak el.

Információ a használt felhasználói CAL-okról az SQL Server 2016 számára

A Wiresoft használt felhasználói CAL-jai az SQL Server 2016-hoz a Microsoft licencelési programjában elérhető tipikus felhasználói hozzáférési licencek; az egyetlen különbség ezekkel szemben az, hogy korábban az SQL Server 2016 felhasználói mennyiségi licencének részét képezték; az első vevő, általában egy vállalat, a nem szükséges egyfelhasználós hozzáférési licenceket vagy akár egy teljes mennyiségi licencet továbbértékesítette a Wiresoftnak. A mennyiségi licencet felbontották és egyedi licencekké alakították át, így az így kapott egyedi felhasználói CAL-okat ezentúl használt szoftverként jelölték meg. A "használt" megjelölés ellenére ezek a felhasználói CAL-ok teljes mértékben használhatóak az SQL Server 2016-hoz, mivel sem a funkcionalitásukban, sem a hasznos élettartamukban nem merült fel korlátozás.

Milyen vásárlói biztonságot nyújt a használt szoftver a felhasználói CAL-ok számára az SQL Server 2016-hoz?

A Wiresoft használt szoftverként kínált SQL Server felhasználói CAL-jai nem csak kedvező alternatívát kínálnak ügyfeleinknek az SQL Server licenceléséhez, hanem biztonságosak is! Vásárlóként Ön máris kap egy Single User CAL-t a Microsoft SQL Server 2016-hoz, nemcsak a "fel nem használt" új szoftverekhez képest kedvezményes áron, hanem a szokásos vásárlói biztonságot is élvezheti az azonnali letöltés és a mellékelt mennyiségi licenckulccsal történő azonnali licencaktiválás révén.

Legálisak a használt CAL-ok SQL Server 2016-hoz?

A Wiresoftnál megvásárolható SQL Server 2016 felhasználói hozzáférési licencek szervezetek és vállalatok licenckészleteiből származnak. Következésképpen az adásvétel vagy vásárlás is az érvényes joghatóság hatálya alá tartozik, amely kifejezetten megengedi a használt szoftverek kereskedelmét; ezt több bírósági ítélet is egyértelműen megerősítette.

A Wiresoft ügyfelei számára az SQL Server 2016 felhasználói CAL-ok, valamint más kínált ügyfél-hozzáférési licencek használt szoftverként történő megvásárlása, beleértve azok használatát is, ezért jogbiztonságot is nyújt, mivel sem a Wiresoft, sem Ön mint ügyfél nem sérti a jogi előírásokat. Ezen felül a használt CAL-ok auditálhatósága is biztosított, mivel a Wiresoft részéről minden korábbi vásárló teljes körűen bizonyított!

Az Ön előnyei használt felhasználói CAL-k vásárlásakor az SQL Server 2016-hoz

A Wiresofthasznált szoftverei kedvező alternatívát kínálnak ügyfeleinknek más szolgáltatók legtöbb ajánlatával szemben - nemcsak az SQL Server 2016 felhasználói CAL-ok, hanem más hozzáférési licencek esetében is. Mindenekelőtt az ügyfél-hozzáférési licencek rugalmatlan csoportosításával szemben nincsenek korlátozások a szükséges felhasználói CAL-ok számát illetően, ami azt jelenti, hogy a szerverlicencek költségei csökkenthetők, mivel az SQL Server szolgáltatások tényleges használata pontosan licencelhető.

A Wiresoft webáruházban a Használt szoftver hozzáférési licencek között nem csak User CAL-okat, hanem Device CAL-okat is talál az SQL Server 2016-hoz - beleértve az SQL kliens hozzáférési licencek más verzióit, valamint más Microsoft szerverekhez, beleértve a megfelelő szerverlicenceket is. Ez lehetővé teszi, hogy meglévő szoftverkészletét alacsony költséggel licencelje, mivel így elkerülheti az új hardver beszerzési költségeit és az inkoherens szoftververziókból adódó kompatibilitási problémákat.

A felhasználói CAL-ok mellett más Microsoft szoftvertermékeket is talál a Wiresoft Software Shopban - a Wiresoft használt szoftverek előnyeivel. Ha bármilyen kérdése van az SQL Server 2016 vagy bármely más Microsoft-termék felhasználói CAL-jával kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal csevegés, e-mail vagy telefon útján.

További linkek "MICROSOFT SQL SERVER 2016 FELHASZNÁLÓI CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT SQL SERVER 2016 FELHASZNÁLÓI CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák