Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Segítség a beállításhoz
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL

Azonnali szállításra kész, szállítási idő 24h

 • SW10071
 • R18-04281
 • Állandóan érvényes
 • Minden nyelv
 • EU
P Megkapod Bónusz pontok
SZOFTVER LETÖLTÉS + LICENC
3 879,00 Ft * 4 309,00 Ft * (9,98% mentett)

inkl. ÁFA.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

A Wiresoftnál történő minden vásárlással Ön támogatja a Kinderschutzbundot.


Ön üzleti ügyfél
vagy jogi kérdései vannak?

Én itt vagyok neked.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Mennyiség 1x R2 felhasználói CAL
Rendszer  Windows Server 
CAL Felhasználó CAL R2
Szállítási terjedelem Használati jog
Időtartam Korlátlan
Nyelvek Minden nyelv
Terminál-kiszolgáló nem kompatibilis(RDS CAL megtekintése )


Ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2012 R2 - amely a Wiresoft-tól Standard és Datacenter kiadásban kapható - funkcióit használni lehessen, a szerverlicenc mellett felhasználónként egy ügyfél-hozzáférési licencre is szükség van: Windows Server 2012 R2 User CAL. A regisztrált felhasználó számára biztosítja a megfelelő hozzáférési jogokat, amelyeket aztán bármely Windows-képes végberendezésen használhat.

A termékkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Termékinformáció "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"

Vásároljon használt felhasználói licenceket Microsoft Windows Server 2012 R2 rendszerhez

Ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2012 R2 - amely a Wiresoft-tól Standard és Datacenter kiadásban kapható - funkcióit használni lehessen, a szerverlicenc mellett felhasználónként egy ügyfél-hozzáférési licenc is szükséges: a Windows Server 2012 R2 User CAL. A regisztrált felhasználó számára biztosítja a megfelelő hozzáférési jogokat, amelyeket aztán bármely Windows-képes végberendezésen használhat.

A Microsoft licenckezelési szabályzata szerint a Windows Server 2012 R2 kiszolgálói licenc nem tartalmaz további felhasználói jogokat, így azokat felhasználói CAL formájában kell kiegészítőleg beszerezni. Csak az ezzel regisztrált felhasználó jogosult a Windows Server funkciók elérésére.

A Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-ok nem csak használt szoftverként kaphatók a Wiresoftnál különösen kedvező áron, hanem már egy ügyfél-hozzáférési licencért is megvásárolhatók - a rugalmas, igényalapú licencelés érdekében. A Windows Server 2012 R2 használt szoftver-hozzáférési licencek ugyanazokat a funkciókat kínálják, mint a Microsoft mennyiségi licencprogramjában új áruként kínált megfelelő felhasználói CAL-ok- ha egyáltalán elérhetőek ott.

A Windows Server 2012 R2 teljes körű kihasználása egy használt felhasználói CAL segítségével

A már használt felhasználói CAL-ok a Windows Server 2012 R2 szerverváltozat, a Windows Server 2012 utódjának összes felhasználási lehetőségét is kínálják: a Windows 8 támogatásának köszönhetően felhő-képes, így felhőkiszolgálót is lehet létrehozni, hogy az adatokat egy végberendezésen keresztül a felhőben lehessen használni.

Milyen funkciók és előnyök érhetőek el a Windows Server 2012 R2 Datacenter és Standard kiadásokban felhasználói CAL-lal?

A Windows Server 2012 R2 verziója a Wiresoftnál Standard és Datacenter Edition változatban érhető el. A funkciók köre megegyezik, de a virtualizációs funkciók különböző fokában különböznek:

A Windows Server 2012 R2 Standard Edition olyan vállalatok számára készült, amelyek egyáltalán nem vagy csak néhány virtuális gépet üzemeltetnek, míg a Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition tartalmazza az összes funkciót egy virtualizált felhőkörnyezet, valamint tetszőleges számú virtuális gép működtetéséhez a használt Windows Server Hyper-V szerepkörében.

A hálózati, tárolási és adminisztrációs funkciók számos optimalizálása mellett - például a hozzáférés és az információvédelem javítása, valamint az érintőképernyőkre optimalizált felhasználói felülettel rendelkező virtuális asztali infrastruktúra révén - a Microsoft Windows Server 2012 R2 tartalmazza az IP-címkezelés (IPAM) kiszolgálói funkciót és a következő új funkciókat, amelyek egy használt felhasználói CAL-lal is elérhetők:

 • Új, hatékonyabb Feladatkezelő
 • Internet Information Service 8.0 kiterjesztett érvényesítésű tanúsítványkezeléssel
 • SMB 3.0 a gyorsabb és könnyebb hozzáférésért a fájlmegosztáshoz
 • A Hyper-V magasabb fokú virtualizálást kínál, az RDP-n alapuló virtuális kiszolgálókhoz való hozzáféréssel
 • PowerShell 3.0 a rendszerbeállítások hatékony kezeléséhez
 • A távoli asztali protokoll (RDP) munkamenetek az állomáson keresztül futnak, így nincs szükség közvetlen RDP-kapcsolatra a virtuális kiszolgálóhoz
 • A System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 támogatja a Windows Server 2012 R2 és a Hyper-V Server 2012 R2 párhuzamos működését
 • A 2. generációs VM-ek támogatják a Secure Boot és a BIOS-szabvány UEFI szabványát
 • Javított Linux-támogatás a Linux kliensek dinamikus memóriájával
 • Adatok deduplikálása virtuális merevlemezeken
 • Storage Spaces SSD és SATA lemezek csatlakoztatása
 • Az NTFS-t a Resilient File System (Rugalmas fájlrendszer) egészítette ki

Felhasználói CAL-ok a Microsoft licencrendszerében

A Windows Server 2012 R2 kiadásával együtt a Microsoft frissítette a licencelési modellt. A kiadástól függően vagy a szervermagok szerinti licencelés lehetséges, így nincs szükség további felhasználói licencekre, vagy a szerver és a szükséges számú ügyfél-hozzáférési licenc (CAL) licencelése. A felhasználói licencekkel történő hozzáférési engedélyezés utóbbi változata ezért gyakran a kedvezőbb megoldás a kis- és középvállalkozások számára.

Ebben az esetben minden egyes szerverlicencet kiegészítenek például felhasználói CAL-ok, amelyek a felhasználó számára a tipikus Windows-kiszolgálófunkciók használatához szükséges jogokat biztosítják. A Windows Server 2012 R2 ügyfél/kiszolgáló környezetének hozzáférési jogain kívül a felhasználói CAL nem tartalmaz más szoftvert.

Felhasználói CAL-ok használata használt szoftverként a Windows Server 2012 R2 Standard és Datacenter kiadásokhoz

A Wiresoft Shopban használt szoftverként kínált felhasználói CAL-ok tehát nem különböznek az új felhasználói CAL-októl: ugyanazokat a lehetőségeket kínálják a Windows Server 2012 R2 Standard vagy Datacenter Editionben elérhető szolgáltatások használatára. Sok vállalat és szervezet számára a használt felhasználói licencek gazdaságosabb megoldást jelentenek az alkalmazottak szerver-hozzáférési licenccel való felszerelésére; ráadásul az ilyen régebbi licencverziók általában már nem kerülnek forgalomba újként. Az alábbi áttekintés összefoglalja a CAL használt szoftverek előnyeit és különleges jellemzőit.

Milyen CAL-típusok állnak rendelkezésre a Windows Server 2012 R2 Standard és Datacenter kiadásokhoz?

A Windows Server 2012 R2 ügyfél-hozzáférési licencelése kétféle CAL-típusban érhető el:

 • Felhasználói CAL a Windows Server 2012 R2 rendszerhez - egy felhasználó számára
 • Device CAL a Windows Server 2012 R2 rendszerhez - egy végberendezéshez (pl. PC, laptop, táblagép, telefon)

Mi a különbség a Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL és az eszköz CAL között?

A Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL és az eszköz CAL nem különbözik az elérhető funkciók és szolgáltatások tekintetében. Az alapvető különbség a Windows Server hozzáférési engedélyezésének módjában rejlik: A felhasználói CAL segítségével egy személy jogosult a Windows Server szolgáltatásaihoz való hozzáférésre; ezzel a személyes fiókkal teljesen különböző végberendezéseket használhat erre a célra, felváltva és helytől függetlenül, feltéve, hogy azok Windows-képesek és kompatibilis operációs rendszerrel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó például útközben használhatja a laptopot vagy a táblagépet, előtte a munkahelyén az álló számítógépet, az otthoni irodában pedig a személyes számítógépét vagy laptopját, és így tovább. A felhasználói CAL-okkal történő licencelés ezért előnyösebb lehet, mint a végeszközökkel történő licencelés, ha a vállalat alkalmazottai gyakran dolgoznak útközben, és gyakran ellenőrzik e-mailjeiket, vagy hozzáférnek szerveradatokhoz stb. - szemben egy olyan munkaszituációval, amikor több felhasználó használja ugyanazt a regisztrált végeszközt.

Milyen alkalmazási kört kínál a Windows Server 2012 R2 használt felhasználói CAL a Standard és Datacenter kiadásokban?

Attól függően, hogy a Windows Server 2012 R2 Standard vagy Datacenter Edition verziója van-e telepítve egy vállalatnál vagy hasonlóban, különböző funkciók állnak rendelkezésre a felhasználói CAL-on keresztül: Lehetőség van a Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition használatára a Standard Edition felhasználói CAL-jával - azonban csak a Standard Edition korlátozott funkciói állnak rendelkezésre. A Datacenter Edition felhasználói CAL a Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition kibővített szolgáltatás- és funkciókörét kínálja. Ha a Windows Server 2012 R2 Standard Editiont ezzel a felhasználói CAL-ral éri el, akkor csak a Standard Edition funkciói állnak rendelkezésre.

Megjegyzés: a Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-ok verzió-kompatibilitása

A Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL a regisztrált felhasználónak a kiadástól függően rendelkezésre álló funkciók használati jogai mellett a régebbi Windows Server-verziók használati jogait is biztosítja (downgrade). Ezzel szemben a Windows Server 2012 R2 verzióhoz tartozó felhasználói CAL nem tartalmaz jogokat a magasabb szerverváltozatokhoz, például a 2016-os verzióhoz (frissítés). A Windows Server 2012 R2 felhasználói licencek megvásárlása előtt ezért nemcsak a kiadásonként rendelkezésre álló funkciókat kell figyelembe vennie, hanem a meglévő Windows Server licenc és az ügyfél-hozzáférési licenc közötti kompatibilitásra is figyelnie kell.

Mit kell még figyelembe venni a Windows Server 2012 R2 használt felhasználói licencek vásárlásakor?

Mint már említettük, a Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL csak egy felhasználót engedélyez, és a kiadásonként meghatározott hozzáférési jogokkal ruházza fel. Amint a felhasználó regisztrációja befejeződött, a Felhasználói CAL többé nem adható át egy másik felhasználónak. Elvileg az sem lehetséges, hogy megváltoztassa a CAL típusát, és a felhasználói CAL-t eszköz CAL-ként használja.

A Microsoft Licence Managementben a felhasználói CAL-okra vonatkozóan meghatározott rendelkezések célja, hogy megakadályozzák a Windows Server 2012 R2 rendszerhez való jogosulatlan hozzáférést, ami nagyobb adatvédelmet és kommunikációs biztonságot nyújt a vállalatok számára, mivel a szerverszolgáltatásokhoz és adatokhoz a felhasználói CAL nélkül nem lehet hozzáférni.

Következtetés a Microsoft Windows Server 2012 R2 használt felhasználói licencekre vonatkozóan

Az, hogy egy vállalatnál melyik ügyfél-hozzáférési licenctípus nyújt nagyobb rugalmasságot és a költséghatékonyabb licencelést, eseti alapon határozzák meg. A Windows Serverhez hozzáférő licencelt alkalmazottak száma mellett a használt végeszközök száma is fontos: amint a felhasználók többsége különböző végeszközökön keresztül és helyileg függetlenül fér hozzá a Windows Server 2012 R2 rendszerhez, a felhasználói CAL-okkal történő licencelés több előnyt kínál.

A CAL-típus kiválasztásának legjobb kiindulópontja ezért a Windows Server 2012 R2 használata esetén a tipikus vállalati folyamatok pontos ismerete. A fent leírt példahelyzetben a felhasználói licencekkel történő licencelés kedvezőbb a vállalat számára, mint az eszköz CAL-okkal történő licencelés, mivel kevesebb ügyfél-hozzáférési licencet kell vásárolni.

Felhasználói CAL-ok Microsoft Windows Server 2012 R2 használt szoftverekhez a Wiresoft Online Shopban

A Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-ok használt szoftverként a Wiresoft Online Shopban már egy licencért is megvásárolhatók - a Microsoft egyébként érvényes, a licencek méretezésére vonatkozó szabályai itt nem érvényesek; a használt szoftverek egyébként nem kínálnak semmilyen különbséget hátrányok vagy korlátozások formájában az új licencekhez képest - már csak azért sem, mert a szoftverek elvileg nem kophatnak el.

Honnan származik a Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-okhoz használt Wiresoft szoftver?

A Wiresoft által kínált használt Windows Server 2012 R2 felhasználói licencek a Microsoft licencelési programjából származó eredeti licencek; mint ilyenek, egy olyan Windows Server 2012 R2 felhasználói licenc részét képezték, amelyet egy vállalat vásárolt, majd eladott a Wiresoftnak. A teljes mennyiségi licenceket így egyedi licencekre bontották, és az így kapott egyedi felhasználói CAL-okat használt szoftvereknek nevezik, de a Windows Server 2012 R2 rendszerhez való hozzáféréshez új licencként használhatók, mivel a regisztrációhoz újra felhasználhatók, mivel sem a funkcionalitásukban, sem a felhasználási időtartamukban nem különböznek az új licencektől.

Vásárlói biztonság a Windows Server 2012 R2 használt felhasználói licencek esetében

A Wiresoft Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-okra vonatkozó használt szoftverajánlata biztonságot nyújt az ügyfeleknek a Windows Server 2012 R2 licencelésénél! A használt felhasználói CAL-ok ezért a szokásos vásárlói biztonságot nyújtják a vásárlást követő azonnali letöltéssel, beleértve a licenc azonnali aktiválását egy érvényes mennyiségi licenckulccsal.

Jogszerű-e a Windows Server 2012 R2 használt felhasználói licencek vásárlása és használata?

A Wiresoft ügyfelei a Windows Server 2012 R2 használt felhasználói CAL-ok megvásárlásakor és használatakor biztosak lehetnek abban, hogy nem sértik meg a jogi előírásokat. A Windows Server 2012 R2 használt felhasználói licencek - csakúgy, mint a Wiresoft Shopban elérhető egyéb ügyfél-hozzáférési licencek - a vállalatok licenckészletéből származnak. Ezért a használt felhasználói licencek kereskedelmére a hatályos ítélkezési gyakorlat vonatkozik, amely kifejezetten megengedi a használt Microsoft felhasználói licencek értékesítését, valamint vásárlását és használatát; ezt többször is egyértelműen megerősítették különböző bírósági ítéletek. A Wiresoft használt szoftverei itt is könyvvizsgálati biztonságot nyújtanak az összes korábbi vásárló teljes bizonylatának köszönhetően!

A Windows Server 2012 R2 használt felhasználói CAL-ok előnyei áttekintésképpen

A Wiresoft használt szoftverei a Windows Server 2012 R2 felhasználói CAL-okhoz nemcsak kedvező áron, de a legtöbb szoftverszolgáltató CAL-kínálatához képest még mindig elérhetőek itt a boltban, még akkor is, ha nem aktuális verzióról van szó - ezek az előnyök a Microsoft egyéb ügyfél-hozzáférési és szerverlicencekre is érvényesek használt szoftverként.

A használt felhasználói licencekkel történő licencelés továbbá kiküszöböli a gyakran elterjedt többszintű licencelést, így a Windows Server-szolgáltatások tényleges használatának megfelelően pontosan a vállalaton belüli végberendezések számát licencelheti.

A Wiresoft használt CAL-jai praktikus lehetőséget kínálnak a régebbi szoftverállományok kiegészítésére is, mivel a kínálat a jelenlegi és a régebbi szoftververziókra egyaránt elérhető; ez azt jelenti, hogy elkerülhetők a kompatibilitási problémák, amelyeket a különböző szoftververziók párhuzamos használata okozhat, ami csökkenti az új hardverek beszerzésének költségeit is.

A Windows Server 2012 R2 kiadások felhasználói CAL-jai mellett a megfelelő eszköz CAL-okat is megtalálja használt szoftverként a Wiresoft Software Shopban. A Wiresoft használt szoftverek Microsoft-szoftverekre vonatkozó kínálata emellett más programokat is tartalmaz - a fent említett összes előnnyel. Ha bármilyen kérdése van az MS Windows Server 2012 R2 vagy bármely más Microsoft-termék felhasználói CAL-jával kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal csevegés, e-mail vagy telefon útján.

További linkek "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Vásárlói vélemények a következőhöz "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Írjon egy véleményt
A vélemények az ellenőrzést követően aktiválódnak.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Tudomásul vettem az adatvédelmi szabályokat.

Kategóriák